Sport

Lupta pentru titlu continuă în SuperLiga cu duelul CFR vs. FCSB și alte două partide interesante

Ziarul de Vrancea
7 apr 2023 919 vizualizări

SuperLiga le oferă fanilor fotbalului o luptă atractivă pentru pozițiile fruntașe. După primele două etape din play-off, nicio echipă nu s-a desprins, ci dimpotrivă: bătălia pentru trofeu a devenit și mai echilibrată. Iar etapa a treia din play-off programează meciuri foarte atractive, unele chiar decisive pentru echipe ca Rapid și Universitatea Craiova.

Programul etapei 3 din play-off

Clasamentul din play-off

  1. Farul Constanța 36 puncte
  2. CFR Cluj 34 puncte
  3. FCSB 33 puncte
  4. Universitatea Craiova 29 puncte
  5. Rapid 28 puncte
  6. Sepsi OSK 21 puncte

Farul - Universitatea Craiova: Oltenii trebuie să câștige pentru a rămâne în cursa pentru titlu

Farul a rămas pe primul loc în clasamentul Superligii după două etape disputate în play-off și visul frumos continuă pentru formația lui Gică Hagi. Constănțenii au debutat cu un succes contra lui Sepsi, iar în ultima etapă au obținut o remiză contra Rapidului. De partea cealaltă, Universitatea Craiova a remizat atât cu FCSB cât și cu CFR Cluj, iar distanța față de primul loc a rămas importantă. Deși jocul a fost bun, iar oltenii ar fi putut să câștige ambele meciuri, două puncte în două confruntări înseamnă foarte puțin.

În aceste condiții, meciul de la Ovidiu devine capital pentru băieții lui Eugen Neagoe în încercarea de a rămâne în cursa pentru câștigarea titlului. La precedentul meci de la Ovidiu, disputat în februarie, Farul a reușit să câștige cu 2-1, după un meci pe care l-a dominat clar. Oltenii au însă în minte victoria cu 3-0 din urmă cu un an de pe terenul celor de la Farul.

Se anunță așadar un meci echilibrat, iar acest lucru este reflectat și din cotele afișate pe site-urile de pariuri sportive. Farul este lider și are un ușor avantaj, astfel că beneficiază de cota 2.20 la trofeu. Egalul are cota 3.10, iar succesul celor de la Universitatea Craiova are cota 3.35. Mai mult, bookmakerii se așteaptă la un meci cu puține goluri, iar cota pentru selecția Sub 2.5 goluri este doar 1.60, în timp ce Peste 2.5 goluri are cota 2.20.

CFR Cluj - FCSB este prima „finală” din play-off

Cel mai atractiv meci al etapei este cel dintre CFR Cluj și FCSB. Roș-albaștrii pot urca pe locul secund cu o victorie la Cluj, în timp ce formația lui Dan Petrescu speră să obțină primul succes din play-off. Anterior, CFR Cluj a remizat, scor 2-2, cu Rapid, iar în ultima rundă a încheiat tot la egalitate, 1-1, cu Universitatea Craiova. De partea cealaltă, FCSB are o remiză cu Universitatea Craiova și un succes cu mari emoții pe terenul lui Sepsi, scor 2-1.

FCSB are amintiri foarte plăcute de la ultimele două deplasări de pe terenul lui CFR Cluj, în condițiile în care a câștigat de fiecare dată cu 1-0. Cum CFR Cluj nu mai pare echipa de temut, jucătorii roș-albaștrilor își propun din nou victoria. Cota pentru victoria celor de la FCSB este 3.00, egalul are 3.10, iar succesul lui CFR Cluj are 2.35. Se anunță așadar un meci foarte echilibrat, în care egalul nu ar supăra însă pe nimeni. Totuși, doar un meci din ultimele cinci dintre CFR Cluj și FCSB s-a încheiat la egalitate.

Sepsi - Rapid: Giuleștenii ies din cursa pentru titlu, dacă nu câștigă

Rapid a intrat în play-off cu mari ambiții în anul Centenarului, însă până acum nu a reușit să obțină nicio victorie, deși a avut multe momente în care a jucat bine. A remizat în deplasare la CFR Cluj, unde a ratat de puțin victoria, iar acasă a condus cu Farul, dar meciul s-a terminat tot la egalitate. De partea cealaltă, Sepsi a pierdut la limită ambele meciuri din play-off, atât cu Farul cât și cu FCSB.

Rapid suferă pe jocul de atac pozițional și a arătat și slăbiciuni în linia defensivă. Totuși, contra lui Sepsi s-a descurcat mai mereu bine, motiv pentru care a câștigat ultimele trei partide disputate în ultimul an. A reușit să se impună inclusiv pe terenul lui Sepsi, scor 2-1, în august 2022. Așadar, o victorie a formației lui Adrian Mutu nu ar fi deloc surprinzătoare. La casele de pariuri, Sepsi are cota 2.32 să câștige, egalul are cota 3.35, iar succesul Rapidului are cota 3.15.

Cotele publicate pot suferi modificări.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.