Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FCSB zburdă printre jaloane

Ziarul de Vrancea
2 mai 2022 515 vizualizări

FCSB a jucat ultimul meci pe Arena Națională și continuă „en fanfare” urmărirea campioanei CFR Cluj, după ce a învins scor 4-0, pe FC Argeș, în etapa a VII-a din Liga I.

Golurile au fost marcate de Tănase ('8 – penalty), Olaru ('34, '83) și Cristea ('65). În primul meci al etapei, Universitatea Craiova a învins sâmbătă FC Voluntari, scor 1-0, iar CFR Cluj a trecu duminică dee Farul cu același scor. Clasamentul play-off: 1. CFR Cluj – 51 p; 2. FCSB – 49 p; 3. CSU Craiova – 45 p; 4. FC Voluntari – 30 p; 5. Farul – 28 p: 6. FC Argeș – 27p.

„Rocket”, la al șaptelea titlu mondial

Britanicul Ronnie O'Sullivan a câștigat luni al șaptelea titlu de campionat mondial de snooker, la Sheffield. La 46 de ani, el se alătură lui Stephen Hendry, și el de șapte ori campion mondial, pe lista jucătorilor de snooker care au câștigat cele mai multe titluri mondiale în epoca modernă. În finală, Ronnie O’Sullivan l-a învins pe campionul mondial din 2019, Judd Trump, cu 18-13, care l-a numit „cel mai mare jucător al tuturor timpurilor” după meci.Ronnie, care a pierdut din turație în a treia sesiune (i-a permis adversarului să se apropie de la 12-5 la 14-11), a revenit excelent la masă,nu i-a mai oferit prea multe ocazii lui Judd și a închis partida fără prea multe emoții.În vârstă de 46 de ani, „The Rocket” a devenit cel mai vârstnic câștigător din istoria Campionatului Mondial de Snooker.

Audi și Porsche în F1?

Mărcile premium Audi și Porsche ale grupului Volkswagen se vor alătura Formula 1, după ce au convins grupul auto german că această mișcare va aduce mai mulți bani decât va costa, a declarat ieri directorul general al VW, Herbert Diess, transmite Reuters. Discuțiile din consiliul de administrație despre planurile celor două mărci au creat unele diviziuni, a declarat Diess la un eveniment la Wolfsburg, unde se află sediul producătorului auto german.Dar, în cele din urmă, mărcile, care alături de divizia VW din China sunt cele mai importante surse de venituri ale grupului, au susținut că ar atrage mai mulți bani pentru Wolfsburg cu un angajament în Formula 1 decât în lipsa acestuia, potrivit lui Diess.

S-ar retrage și nu prea

 Carlo Ancelotti, în vârstă de 62 de ani, se gândește să se retragă după actuala perioadă de antrenor la Real Madrid. Într-un interviu pentru Prime Video, italianul a spus că este totuși gata să-și prelungească șederea la clubul din Madrid cu câțiva ani. „După Real da, probabil că mă voi opri. Dar, dacă Real mă ține aici zece ani, voi antrena zece ani”, a spus tehnicianul în acest interviu. Ancelotti, secundul selecționerului italian Arrigo Sacchi în timpul CM din 1994, nu a exclus totuși să-și încheie cariera preluând frâiele unei echipe naționale. Ipoteza de a conduce selecția Canadei calificată recent la Cupa Mondială 2022, în contextul în care soția sa este canadiană, nu pare să-l nemulțumească.

Ori la ruși,ori la națională

Jucătorii de hochei finlandezi și suedezi care vor juca sezonul viitor în campionatul rus de hochei pe gheață (KHL) nu vor putea fi selectați la echipele naționale, au anunțat ieri federațiile celor două țări. „Poziția Federației Finlandeze de Hochei este că jucătorii care vor juca sezonul viitor în Rusia nu vor putea juca pentru echipa națională”, se arată într-un comunicat. Federația suedeză a indicat, la rândul său, că va adopta o decizie similară în câteva săptămâni. „Ne îndreptăm în această direcție”, a declarat secretarul general al acesteia, Johan Stark. „Decizia de a rămâne acolo aparține jucătorilor înșiși, dar știu că nu este atât de ușor să pleci așa”, a adăugat el.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.