Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Lupescu se leapădă de fantome

Ziarul de Vrancea
26 feb 2018 473 vizualizări

Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat, ieri că fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, și fostul secretar general al forului, Adalbert Kassai, nu fac parte din echipa sa și a precizat că i-a chemat din respect la lansarea candidaturii sale pentru șefia FRF.

Lupescu a spus că el va alege doar secretarul general, în cazul în care va deveni președintele Federației Române de Fotbal, și a menționat că are în vedere trei-patru nume. Fostul mijlocaș al echipei naționale mai spune că este dispus să primească sfaturi din partea tuturor, dar asta nu înseamnă că le va oferi acestora posturi în conducerea FRF. "Mircea Sandu și  Adalbert Kassai nu fac parte din echipa mea. E o chestie de respect să-i chemi și pe cei care au condus înainte, asta am văzut în străinătate. Și pe actualul președinte, dacă nu va mai fi, îl voi invita la evenimentele viitoare”, a spus Lupescu.

Înfrângere usturătoare a baschetbaliștilor

Naționala de baschet masculin a României a pierdut, scor 50-101 (25-47) luni, la Cluj, cu reprezentativa Italiei, în cea de-a patra partidă din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2019. Principalii marcatori ai partidei au fost Cățe (15), Mandache (13) și Watson (11) pentru România, respectiv Della Valle (29), pentru Italia. Scorul surprinde, întrucât baschetbaliștii români au pierdut onorabil pe teren italian, scor 70-75. În urma rezultatului, Italia are 8 puncte puncte, iar România 6 puncte. În cealaltă partidă disputată luni, la Zagreb, Croația a învins Olanda cu 82-78 (44-34). Clasamentul grupei arată astfel: 1. Italia – 8 p; 2. România – 6 p; 3. Olanda – 5 p; 4. Croația – 5 p. România mai are de jucat în deplasare cu Olanda (28 iunie) și acasă cu Croația (1 iulie). Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se vor califica în faza următoare a preliminariilor europene

Neymar și-a răsucit glezna

Atacantul brazilian Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă și o fisură la al cincilea metatarsian, a anunțat clubul său, Paris Saint-Germain, citat de lequipe.fr. Fotbalistul este incert pentru meciul cu Real Madrid, din 6 martie, contând pentru returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Formația PSG a învins, duminică, pe Olympique Marseille, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), în derbiul campionatului francez, care a avut loc în etapa a XXVII-a a Ligue 1. în acestă partidă, Neymar a părăsit terenul pe targă, în minutul 80, după ce și-a răsucit glezna dreaptă, cu nouă zile înaintea returului cu Real Madrid (3-1 în tur pentru madrileni), din optimile de finală ale Ligii Campionilor. PSG a rămas în zece jucători după accidentarea lui Neymar, deoarece Unai Emery efectuase toate schimbările.  Un alt jucător cu probleme medicale la PSG este Marquinhos, care a suferit o leziune musculară de gradul I la cvadricepsul stâng. Fundașul nu este însă în pericol să rateze meciul cu Real.

Coman, absent două luni

Atacantul francez al echipei Bayern München, Kingsley Coman, va fi indisponibil două luni, după ce s-a accidentat la meciul cu Hertha Berlin, din campionatul Germaniei.  Kingsley Coman a fost supus, ieri, unei intervenții chirurgicale la gleznă. Atacantul s-a accidentat la meciul cu Hertha Berlin, scor 0-0, din campionatul Germaniei, iar, potrivit presei franceze, accidentarea îl poate costa prezența  în echipa Franței la Cupa Mondială din 2018.

Gold Cup se extinde

Gold Cup, turneul de fotbal pentru echipele naționale din America de Nord, Centrală și Caraibe, va fi extins de la 12 la 19 echipe, începând din 2019, a anunțat, luni, CONCACAF. Meciurile s-ar putea disputa în mai multe țări din zonă, deși până în prezent o singură țară organiza competiția, de obicei SUA, dar și Mexic sau Canada. Gold Cup a fost creată în 1991, iar ediția din 2019 va fi a XV-a. în 2017, SUA a organizat și câștigat competiția, după ce a învins Jamaica în finală, cu 2-1.

UEFA se pune pe sancțiuni

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra grupării Atalanta pentru comportament rasist al fanilor la meciul cu Borussia Dortmund, de joia trecută, din Liga Europa. La acest meci, atacantul belgian Michy Batshuasyi de la Borussia Dortmund a susținut că fost victima insultelor rasiste. Procedura disciplinară vizează și faptul că suporterii Atalantei au folosit torțe și au aruncat obiecte pe teren. Și Borussia Dortmund este vizată de o procedură disciplinară, privind aruncarea de obiecte în teren. Cazul va fi examinat la 22 martie. Atalanta a remizat cu Borussia Dortmund, scor 1-1, pe teren propriu, dar germanii s-au impus în tur, scor 3-2, și au acces în optimi.

Nasri, suspendat pentru doping

Fără echipă după plecarea de la Antalyaspor în ianuarie, Samir Nasri a fost suspendat de UEFA pentru șase luni pentru încălcarea regulamentului antidoping. "Comisia de control, etică și disciplina a UEFA a decis că jucătorul este vinovat de utilizarea unei metode interzise. în acest context, Comisia a decis suspendarea lui Samir Nasri pentru șase luni, pentru încălcarea regulamentului antidoping. Decizia a fost luată la 22 februarie și se poate face apel", a anunțat UEFA. Agenția spaniolă antidoping  a deschis o anchetă la finalul anului 2016, după ce o clinică din Los Angeles, Drip Doctors, anunțase că i-a furnizat jucătorului, pe atunci la FC Sevilla, un "tratament intravenos pentru care el să se mențină în formă". Tratamentul intravenos este interzis de WADA dacă nu este administrat în cantități care nu depășesc 50 de mililitri într-un interval de șase ore sau dacă sportivul respectiv nu are un certificat de excepție de uz terapeutic. În august 2017, Samir Nasri a plecat de la Manchester City și a semnat un contract pe două sezoană cu Antalyaspor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.