Sport

Lucescu, mare vizir la Stanbul

Ziarul de Vrancea
2 aug 2017 664 vizualizări

Antrenorul român va prelua naționala Turciei pentru doi ani, cu opțiune de încă unul

Tehnicianul Mircea Lucescu este noul selecționer al Turciei, el urmând să semneze un contract pe doi ani, cu opțiune pentru încă unul. Lucescu va fi prezentat oficial ieri a anunțat Federația Turcă de Fotbal. "Consiliul Director al TFF a ajuns la un acord cu Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selecționer pe 2^1 ani. Ceremonia de semnare a contractului va avea loc vineri, 4 august, la ora 14.30, la baza Hasan Dogan a echipelor naționale", este anunțul TFF. Presa turcă notează că salariul românului va fi de 2,5 milioane de euro/an.

Agenția turcă Dogan a scris, în urmă cu puțin timp, că Mircea Lucescu este așteptat în această seară la Istanbul. Ntvspor.net nota, înainte ca federația turcă să facă anunțul cu privire la durata contractului, că președintele forului, Yildîrîm Demiroren, i-a propus lui Lucescu un contract de selecționer valabil pentru ultimele patru meciuri din grupa I de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Potrivit presei din Turcia, după despărțirea de Fatih Terim, la 26 iulie, Demiroren a discutat inițial cu tehnicianul echipei Beșiktaș, Șenol Güneș, și i-a făcut o ofertă pentru ultimele patru meciuri din preliminarii, însă propunerea nu a fost acceptată. Conducerea TFF s-a orientat apoi către Mircea Lucescu și a decis să vină în România pentru a negocia cu acesta.  Naționala Turciei se află, cu patru etape înainte de finalul preliminariilor CM, pe locul trei în grupa I, cu 11 puncte, cu două mai puține decât primele două clasate, Croația și Islanda. Turcia va întâlni Ucraina, în deplasare, la 2 septembrie, Croația, acasă, la 5 septembrie, tot acasă Islanda, la 6 octombrie, și Finlanda, în deplasare, la 9 octombrie. Mircea Lucescu a mai antrenat în Turcia echipele Galatasaray (2000-2002) și Beșiktaș (2002-2004). Lucescu a antrenat ultima dată pe Zenit Sankt Petersburg, echipă de la care a fost demis de curând, după numai un sezon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.