Sport

La o victorie de pisc

Ziarul de Vrancea
10 iul 2017 777 vizualizări

Calificată în sferturile turneului de la Wimbledon, Simona Halep poate profita de înfrângerea lui Angelique Kerber pentru a urca pe primul loc al clasamentului mondial, dacă o învinge pe britanica Johanna Konta, astăzi după ora 17:00

O victorie, una singură îi mai trebuie Simonei Halep pentru a deveni cea mai bună jucătoare de tenis a lumii. Ea a mai trăit un asemenea moment în finala turneului de la Roland Garros, când a pierdut finala aceea de coșmar cu letona Jelena Ostapenko. De data aceasta, nu este nevoie de câștigat o finală, deoarece Simona s-a calificat în sferturi învingând-o cu 7-6, 6-1 pe Viktoria Azarenka (Belarus), iar liderul mondial, Angelique Kerber, a pierdut în optimi în fața spaniolei Garbiñe Muguruza.

Deși este clasată acum doar pe poziția 683, din cauza întreruperii datorate maternității, Vika Azarenka a rămas redutabilă și chiar se poate spune că în primul set al confruntării cu Simona a fost mai bună.  Statisticile arată că punctele Simonei din această perioadă au fost datorate greșelilor neforțate ale adversarei, în număr dublu față de cele ale SimoneiAzarenka a deschis seria break-urilor, a mai realizat un break la 3-2, dar Simona a revenit de fiecare dată. Jucătoarea română s-a arătat din ce în ce mai bună, iar în tie-break-ul câștigat cu 7-3 și-a arătat clasa. Simona Halep a început excelent setul secund, pierzând un singur punct în primele trei game-uri, astfel că după doar opt minute scorul era 3-0. Halep a continuat să joace cu dezinvoltură, în timp ce Azarenka a acumulat greșeală după greșeală, astfel că scorul s-a făcut 5-0 pentru reprezentanta României. Azarenka a avut o zvâcnire de orgoliu și a luat un game la zero, apoi a salvat o minge de meci pe serviciul Simonei și a reușit chiar break-ul, reducând diferența la 2-5. Halep și-a creat alte două mingi de meci pe serviciul Viktoriei dar le-a ratat, fructificând-o însă pe a patra, 6-2. În final, statisticile arată că ddiecare jucătoare a avut câte un as, Simona a comis trei duble greșeli, iar Azarenka două, Halep a reușit mai multe puncte cu ambele servicii, la capitolul “winners” diferența a fost mică (19 Simona, 21 Azarenka, dar la erori neforțate, Azarenka a avut aproape de trei ori mai multe, 32-11. În total, meciul a durat o oră și 28 de minute.

În turul următor, Simona o va întâlni pe favorita publicului, Johanna Konta, numărul 7 mondial, astăzi, de la ora 17:00. Ele sunt la egalitate, 2-2, în meciurile directe. Halep s-a impus cel mai recent, cu 6-1, 6-3, în Fed Cup, pe 23 aprilie, la Mamaia. Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, și anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6, 6-2. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câștiga cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens de la Madrid , unde Halep s-a impus cu 10-2. În optimi, Konta s-a impus foarte greu, scor 7-6, 4-6, 6-4 de jucătoarea franceză Caroline Garcia (22 WTA).

Dar rezultatul cel mai important pentru Simona a fost înfrângerea liderului mondial, Angelique Kerber. Aflată într-o creștere de formă, germana a pierdut mai mult pe plan fizic meciul cu spaniola Garbiñe Muguruza (15 WTA). Iberica s-a impus cu 4-6, 6-4,6-4.  Kerber, finalistă a ediției din 2016, trebuia să atingă din nou finala pentru a avea șansa de a-și păstra poziția de lider. După ce Karolina Pliskova și Kerber a fost eliminate, Simona depinde doar de ea pentru a ajunge acolo sus. Dacă o va învinge pe Johanna Konta, Halep e lider. Dacă nu, primul loc revine Pliskovei.

În alte partide, Jelena Ostapenko (13 WTA), surprinzătoarea câștigătoare de la Roland Garros, a dispus de ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 în ierarhia mondială scor, 6-3, 7-6, după ce adversara ei a salvat opt mingi de meci. Ostapenko, 20 de ani, este sigură că va intra în premieră în Top 10 după calificarea în sferturi pe iarba londoneză.  

Alte rezultate: Svetlana Kuznețova (Rusia) – Agnieszka Radwanska 6-2, 6-4; Magdalena Rybarikova (Slovacia – Petra Martic (Croația) 6-4, 2-6, 6-3; Venus Williams (SUA) – Ana Konjuh (Croația) 6-3, 6-2; Coco Vandeweghe (SUA) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 7-6, 6-4.  Interesant este faptul că doar trei jucătoare au ajuns în sferturi fără a pierde vreun set: Simona Halep, Svetlana Kuznețova și, surpriză, Coco Vandeweghe. Programul sferturilor: Muguruza – Kuznețova, Rybarikova – Vandeweghe, Williams – Ostapenko, Konta – Halep.

Monica Niculescu și taiwaneza Chan Hao Ching s-au calificat în sferturile de finală la dublu feminin, după ce au trecut în optimi de cuplul Beatriz Haddad/Ana Konjuh (Brazilia/Croația), scor 6-7, 6-3, 6-4. În sferturi, Niculescu și Chan vor juca în compania perechii Catherine Bellis/Marketa Vondrousova (SUA/Cehia), care a dispus cu 6-4, 6-2 de echipa ucraineană Ludmîla Kicenok / Lesia Țurenko. În schimb, perechea româno-pakistaneză Florin Mergea / Aisam Qureshi a fost eliminată, dramatic, de cuplul favorit numărul 4, Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), după ce câștigase primele două seturi. Scor:7-6, 6-4, 1-6, 4-6, 2-6.

Simplu masculin, optimi: Marin Cilic (Croația) – Roberto Bautista (Spania) 6-2, 6-2, 6-2; Sam Querrey (SUA) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 5-7, 7-6, 6-3, 6-7, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) – Benoît Paire (Franța) 7-6, 6-4, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Dominic Thiem (Austria) 6-3, 6-7, 6-3, 3-6, 6-3; Roger Federer (Elveția) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 6-4, 6-2, 6-4.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.