Sport

Italienii au rămas fără antrenor

Ziarul de Vrancea
24 iun 2019 779 vizualizări

Selecționerul „squadrei” U21, Luigi Di Biagio, a demisionat ca urmare a eliminării de la Campionatul European

Luigi Di Biagio (48 de ani) a anunțat, ieri, că demisionează din funcția de selecționer al Italiei U21. Decizia vine la o zi după ce echipa sa a fost eliminată încă din faza grupelor la Campionatul European de tineret. Italia a încheiat pe locul secund grupa A, cu șase puncte, la egalitate de puncte cu Spania, dar cu un golaveraj mai slab. Echipa lui Di Biagio avea nevoie de o victorie la scor a Franței în meciul cu România sau de un triumf al tricolorilor în meciul de la Cesena, disputat luni seară, însă cele două au remizat, scor 0-0, iar Franța a ocupat cel mai bun loc secund, eliminându-i indirect pe italieni.

Într-o conferință de presă organizată marți dimineață, Di Biagio și-a anunțat demisia, dar spune că nu consideră un eșec mandatul său, început anul trecut: „Trebuie să separăm rezultatele din această perioadă cu ceea ce s-a întâmplat la Campionatul European. Am făcut o treabă bună crescând tineri importanți. Am fost puternici împotriva multor echipe importante și mulți fotbaliști au ajuns la naționala mare. Rezultatul este unul trist, dar eu nu văd un eșec în asta”.Di Biagio și-a asumat integral vinovăția pentru eliminarea prematură de la turneul final, pe care chiar Italia îl găzduiește. Tehnicianul s-a delimitat de presa italiană și de o parte din jucătorii săi, care au considerat că România U21 a avut un meci „de salon” cu Franța U21, pentru ca ambele să meargă mai departe. „Vina este doar a noastră, nu trebuie să căutăm niciun alibi. Persoana responsabilă sunt eu. Am șutat de foarte multe ori și am fost mai periculoși decât adversarii noștri, dar așa a fost să fie. Dacă România ar fi câștigat, mi-ați fi zis că sunt cel mai bun”, a mai spus tehnicianul, potrivit SportNews.


Luigi Di Biagio a fost instalat pe banca tehnică a Italiei U21 în 2013 și a participat la trei Campionate Europene, însă nu a reușit să ajungă în finală în nicio ocazie. În 2015, Italia a părăsit competiția în faza grupelor, după ce a terminat pe locul trei o grupă din care au mai făcut parte Portugalia, Suedia și Anglia. Doi ani mai târziu, naționala lui Di Biagio a ajuns în semifinale, unde a fost eliminată de Spania, scor 1-3.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.