Sport

Italia revine după 16 ani

Ziarul de Vrancea
19 sep 2021 589 vizualizări

Azzurii” au câștigat titlul european la volei masculin, iar Slovenia a pierdut a treia finală în aceeași perioadă

Italia a cucerit titlul de campioană europeană la volei masculin după o așteptare șaisprezece ani, învingând cu scorul de 3-2 (22-25, 25-20, 20-25, 25-20, 15-11) echipa Sloveniei, în finala disputată duminică seara la Katowice (Polonia). Ultimul titlu continental al voleibaliștilor italieni data din 2005 și fusese obținut pe teren propriu, la Roma. De atunci, Italia a mai ajuns în finalele Campionatelor Europene din 2011 și 2013, precum și la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, pe care le-au pierdut însă.

Duminică seara, însă, soarta a fost de partea Italiei, condusă foarte bine din teren de pasatorul său Simone Giannelli, peninsularii reușind să se impună la capătul unui meci de mare luptă cu Slovenia, pentru a-și trece în palmares al șaptelea titlu european. Elevii antrenorului Ferdinando De Giorgi au venit la acest campionat frustrați după înfrângerea surprinzătoare suferită în sferturile de finală la JO de la Tokyo, în fața Argentinei, dar și fără doi dintre cei mai experimentați jucători ai săi, Osmany Juantorena (36 ani, retras) și Ivan Zaytsev (32 ani, operat). Selecționerul italian a ales să mizeze pe cartea tinereții, în jurul „experimentatului” căpitan Simone Giannelli (25 ani) și cu tinere talente precum Alessandro Michieletto (19 ani) și Daniele Lavia (21 ani).

Slovenia, care a condus cu 2-1 la seturi, înainte ca italienii să întoarcă soarta jocului, a pierdut cu această ocazie a treia sa finală, după cele din 2015 (în fața Franței) și 2019 (împotriva Serbiei). n meciul pentru locul al treilea, dubla campioană mondială Polonia a dispus cu 3-0 (25-22, 25-16, 25-22) de Serbia, deținătoarea titlului continental.

România are în palmares un titlu de campioană europeană, cucerit pe teren propriu, în 1963, precum și două finale disputate în această competiție, în 1955 și 1958, ambele pierdute în fața Cehoslovaciei. (AGERPRES)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.