Sport

Irina Begu, spre două trofee?

Ziarul de Vrancea
20 iul 2017 291 vizualizări

Cea mai bună jucătoare română rămasă în cursă la turneul de tenis de la București poate câștiga și la simplu și la dublu, acolo unde se profilează o puternică pereche cu Raluca Olaru

După cum se știe de miercuri, Ana Bogdan este prima jucătoare română calificată în sferturile de finală ale turneului de la București, după victoria în fața turcoaicei Çagla Buyukakçay. Ea va avea însă o sarcină extrem de dificilă în sferturi în fața principalei favorite, letona Anastasija Sevastova (17 WTA). Jucătoarea învinsă anul trecut în finală de Simona Halep cu 0-6, 0-6  a câștigat cu 6-4, 6-4 în fața muntenegrencei Danka Kovinic (125). A doua jucătoare română care a ajuns în această fază este Irina Begu (58). Ea a trecut de speranța Jaqueline Cristian (341) cu 6-4, 6-0 în 85 de minute. În ciuda scorului sever, Jaqueline a început excelent meciul conducând cu 4-1 în primul set. Însă, după aceasta, Irina Begu a fost nemiloasă câștigând cinci game-uri la rând. 

În faza următoare, Irina Begu o va întâlni pe sportiva franceză Pauline Parmentier (107 WTA), care a eliminat-o în turul doi pe favorita 5, jucătoarea belgiană Elise Mertens (55), scor 3-6, 6-4, 6-4. Germana Tatjana Maria (67 WTA) a beneficiat de abandonul argentiniencei Nadia Podoroska (214), la scorul de 1-4 în primul set. În sferturi, Tatjana o va întâlni pe favorita nr. 2, Carla Suarez (Spania).

La dublu, echipa Alexandra Cadanțu  /Danka Kovinic (România / Muntenegru) a fost eliminată, scor 6-7, 0-6 de perechea Elise Mertens / Demi Schuurs (Belgia / Olanda), care va întâlni în semifinale cuplul Catalina Pella / Nadia Podoroska (Argentina). În semifinale mai este calificată perechea românească Irina Begu / Raluca Olaru, astăzi urmând a fi stabilită și adversara acesteia, dintre cuplurile Jaqueline Cristian / Cristina Dinu (România) și Katarzyna Piter / Maryna Zanevska (Polonia / Belarus).

Raluca Olaru, jucătoare eminamente de dublu, își dorește foarte mult să câștige trofeul BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale în valoare de 226.750 dolari. "Anul acesta mă simt cel mai bine la București, mă bucur de atmosferă, de faptul că sunt acasă și că joc alături de Irina.  Sperăm să luăm trofeul, spre asta tindem. Dar fiecare meci este important, iar deocamdată ne concentrăm pe următorul. Fanilor români le promitem că ne vom da toată silința și vom lupta pentru fiecare punct până la capăt. Vom trage cu dinții de acest trofeu. Ar fi un lucru extraordinar să câștigăm aici. Ar însemna foarte mult pentru mine să câștig și alături de o româncă un turneu, chiar la București. Noi luăm fiecare pas în parte pentru că așa avem cele mai mari șanse să ajungem în finală și să câștigăm", a spus Olaru, care a oferit, joi, autografe copiilor la Arenele BNR.  Numărul 44 în clasamentul de dublu WTA, Raluca  a menționat că își dorește să facă pereche în continuare cu Irina Begu. "Dacă luăm trofeul aici nu va influența cu nimic faptul că mă înțeleg bine cu Irina. Am avut până acum rezultate bune împreună și cred că vom juca oricum mai des împreună. Asta și în funcție de programul ei, de turneele de simplu, de felul în care ea vrea să împace lucrurile acestea. Un câștig aici ar fi un bonus, nu un impediment", a adăugat ea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.