Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ierarhia luptătorilor

Ziarul de Vrancea
21 dec 2017 684 vizualizări

Alina Vuc, medaliată la Campionatele Europene și cele Mondiale, a fost desemnată sportiva anului de Federația Română de Lupte, în cadrul galei anuale a forului național. Alina Vuc (Steaua București) a încheiat anul 2017 cu medalia de argint la Campionatele Mondiale, medalia de bronz la Campionatele Europene, medalia de aur la Campionatul

Mondial Militar și cea de argint la Cupa Europei pe națiuni, fiind desemnată de FRL sportiva anului. Pe locul secund în ierarhia FRL s-a situat tot un stelist, Andrei Dukov, care și-a trecut în palmares în acest an medalia de argint la Campionatele Europene. La categoria juniori, cea mai bună sportivă a fost declarată Ștefania Priceputu (CSM Craiova), iar la cadeți titlul de cel mai bun luptător i-a revenit lui Ciprian Trufan (CSM Rădăuți).

Se doresc adversari din Europa

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, că în cele două date stabilite de UEFA din luna martie a anului 2018 dorește ca prima reprezentativă să dispute partide amicale cu echipe europene pentru a se pregăti corespunzător pentru debutul Ligii Națiunilor din septembrie.  "În ceea ce privește programul amicalelor naționalei suntem destul de avansați, cred că la începutul lunii ianuarie vom putea să confirmăm ambele meciuri. Obiectivul nostru este ca un meci să se joace în țară, iar celălalt în deplasare. și vrem ca ambele meciuri să fie cu echipe europene, astfel încât să ne putem pregăti cât mai bine pentru Liga Națiunilor care va debuta în septembrie. Cât despre stadion, ne dorim să mergem să jucăm oriunde în țară. Depinde și de disponibilitate. Ne dorim ca și stadionul din Craiova să fie disponibil să ne primească în luna martie", a spus Burleanu. Conform unor informații vehiculate de presa sportivă în ultima perioadă, prima reprezentativă a României ar putea întâlni selecționatele Israelului și Irlandei.


 

Rămânem pe loc cu fotbalul

Naționala României încheie anul pe poziția 41, cu 737 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicității ieri. în fruntea ierarhiei, Germania se menține pe locul I, cu 1.602 puncte. În continuare, clasamentul se prezintă astfel: 2. Brazilia -1.483 p; 3. Portugalia – 1.358 p; 4. Argentina – 1.348 p; 5. Belgia – 1.325 p; 6. Spania – 1.231 p; 7. Polonia – 1.209 p; 8. Elveția – 1.190 p; 10. Chile – 1.162 p. Următorul clasament va fi dat publicității la 18 ianuarie 2018.

Cu rusoaicele, la Cluj

Partida dintre România și campioana olimpică din 2016, Rusia, din preliminariile CE2018, din grupa a IV-a preliminară, se va disputa la BT Arena, din Cluj, în 25 martie. Naționala României este liderul grupei, după primele două meciuri, în care a învins Austria, cu 36-25, și Portugalia, cu 32-16. Tricolorele vor disputa al treilea meci în 21 sau 22 martie, în deplasare, cu Rusia, după care va primi vizita campioanei olimpice din 2016 la BT Arena, din Cluj,  în 25 martie.  n ultimele două dispute din grupa a patra, România va juca în deplasare, cu Austria (30-31 mai) și cu Portugalia, pe teren propriu (2-3 iunie), gazda ultimei partide nefiind încă stabilită. Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul III cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franța, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018. La ultima ediție a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei. Campionatul European din 2018 va avea loc în Franța, a cărei echipă a câștigat în această lună titlul mondial la CM din Germania.

Pițurcă se întoarce în Golf

Fostul selecționer Victor Pițurcă, fără echipă din vara anului 2016, după despărțirea de saudiții de la Al-Ittihad Jeddah, a anunțat că vrea să își reia activitatea de antrenor la începutul anului viitor. "Vreau să antrenez la începutul anului viitor, în zona Golfului", a spus Pițurcă, la Digi Sport. Victor Pițurcă s-a referit și la ultima sa experiență, mărturisind că încă nu a fost despăgubit de Al Ittihad, deși a câștigat la TAS procesul cu echipa saudită: "Din păcate, am nimerit la un club mare în Arabia Saudită, dar cu mari probleme financiare. Eu am înțeles conducerea. Am câștigat procesul, dar nu mi-au dat banii". Pițurcă a plecat de la Al Ittihad în 2016, dupa ce și-a reziliat unilateral contractul și a acuzat implicarea conducerii în munca sa. El are de primit aproximativ 600.000 de euro din partea fostului club.

Eliodor a picat examenul

Eliodor Voica, antrenorul campioanei la handbal masculin, Dinamo București, a fost respins la examenul pentru funcția de șef secție Jocuri Sportive din cadrul clubului, el fiind notat cu 6,57. Un al doilea candidat la funcție a fost și el respins, iar concursul se va relua în 2018. Dinamo se reunește în 4 ianuarie, iar până atunci clubul va lua o decizie privind continuarea activității cu Voica drept antrenor principal. Examenul a avut loc miercuri, iar comisia a anunțat rezultatele joi după-amiază. Conform acestora, ambii candidați – comisarul șef de Poliție Eduard Chermeș și inspectorul principal de Poliție Eliodor Voica – au fost respinși. Pentru Eliodor Voica, cel care este antrenorul principal la Dinamo București și secund la națională, s-a afișat și nota: 6,57. În cazul unor nemulțumiri, candidații pot depune contestație, doar pentru notele propriilor lucrări, până vineri, iar nota acordată după soluționarea contestanțiilor, dacă acestea vor exista, va fi definitivă, a precizat Comisia de examinare.

Guerrero, achitat parțial

Suspendarea pentru un an a căpitanului naționalei statului Peru, Paolo Guerrero, a fost redusă la șase luni, astfel că jucătorul va putea evolua la Cupa Mondială din Rusia, programată în vara anului viitor. Atacantul formației Flamengo, în vârstă de 33 de ani, a fost suspendat după un control antidoping cu rezultat "anormal", efectuat la 5 octombrie, la un meci al naționalei peruane cu Argentina. El a ratat deja barajul de calificare la CM-2018, pe care Peru l-a câștigat în fața Noii Zeelande. Miercuri, Comisia de Apel a FIFA a decis reducerea suspendării jucătorului de la un an la șase luni. Însă jucătorul vrea să meargă și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru achitarea totală.

Chestiune de respect

Președintele clubului Atletico Madrid, Enrique Cerezo, a declarat că plângerea pentru "contacte repetate" la FIFA contra FC Barcelona a jucătorului Antoine Griezmann reprezintă o "chestiune de respect". "Toată lumea trebuie să știe că Atletico Madrid își va apăra mereu interesele. Este o chestiune de respect atât în Spania, cât și în alte părți", a declarat Enrique Cerezo. Atletico Madrid a denunțat FC Barcelona la FIFA pentru că a luat legătura cu Antoine Griezmann, în vederea unui transfer la gruparea catalană. Jucătorul de 26 de ani a semnat un nou contract în acest an cu Atletico până la finalul sezonului 2021-22. De atunci, numele lui Griezmann a apărut în legătură cu mai multe cluburi, inclusiv Manchester United. Atletico a apreciat că oficialii de la FC Barcelona au contactat mai multe persoane din anturajul lui Griezmann, inclusiv membri ai familiei, pentru ca jucătorul francez să semneze cu gruparea catalană.

Bayern face primele mutări

Gruparea Bayern München a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că l-a achiziționat pe atacantul Sandro Wagner de la Hoffenheim, care a semnat un contract până la 30 iunie 2020. Contractul lui Wagner, în vârstă de 30 de ani, intră în vigoare la 1 ianuarie 2018. Sandro Wagner, născut și crescut la München, a jucat 11 ani la echipele de juniori de la Bayern, iar după împrumuturi la MSV Duisburg, Werder Bremen, Kaiserslautern, Hertha BSC și Darmstadt 98, a fost împrumutat și la Hoffenheim în 2016. El a marcat 18 goluri în 50 de meciuri pentru Hoffenheim și a înscris cinci goluri în șapte meciuri pentru naționala Germaniei. Totodată, gruparea bavareză a anunțat prelungirea contractului atacantului francez Kingsley Coman până în 2023. Format la PSG, Coman a fost transferat la Juventus în 2014, fiind apoi împrumutat la Bayern cu opțiune de cumpărare pentru un an. Sezonul următor, Bayern a ridicat opțiunea de cumpărare, iar Coman este considerat unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului german.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.