Sport

Idei venite de la pandemie

Ziarul de Vrancea
21 aug 2020 832 vizualizări

UEFA începe să fie atrasă de disputarea fazelor finale în turnee cu meciuri într-o singură manșă

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un interviu pentru AP, că va analiza varianta menținerii meciurilor din cupele europene într-o singură manșă, acest sistem, pus în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus, fiind mai atractiv. “Trebuie să spun că acest sistem cu un meci pare mai interesant pentru mine decât celălalt, cu două manșe. Este unul dintre lucrurile interesante aduse de această pandemie. Trebuia să adoptăm un astfel de sistem. A trebuit să jucăm astfel, dar până la urmă vedem că este un sistem foarte interesant. Acum este destul de complicată introducerea unui turneu final 8 în calendar. Dar am văzut că oamenii vor meciuri atractive și că, într-o manșă, orice echipă poate bate orice echipă în Liga Campionilor sau în Liga Europa. Așa că este ceva de luat în calcul pentru viitor... Cred că în septembrie sau octombrie va trebui să începem să discutăm serios despre asta”, a afirmat Ceferin.El a menționat că deși ar fi mai puține meciuri, “valoarea poate fi mai mare dacă se va promova totul corect. Prieteni din fotbal și din afara fotbalului mă sună și îmi trimit mesaje și ei sunt extrem de încântați de acest sistem.”

Organizarea fazei finale a Ligii Campionilor la Lisabona, cu opt echipe, a părut să fie posibilă deoarece pe cele două stadioane nu au avut acces fanii, din cauza pandemiei, astfel că autoritățile nu au fost nevoite să gestioneze situația suporterilor pe străzi. Un format de Final 4 ar ar putea fi mai practic pentru a fi găzduit de un oraș. “Ești în centrul atenției timp de o săptămână și ar putea fi ceva fantastic, dar vom vedea. Calendarul este foarte complicat, fotbaliștii joacă aproape 365 de zile pe an. Va trebui să vedem cum o vom face dacă o vom face. Însă cred că este un format interesant, la care nu ne-am gândit înainte. Vom începe să discutăm despre acesta atunci când ne vom reuni”, a declarat Ceferin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.