Sport

Halep, aproape de umilință

Ziarul de Vrancea
8 iun 2019 1013 vizualizări

Americanca de 17 ani Amanda Anisimova a eliminat-o cu 6-2, 6-4 pe campioana en-titre de la Roland Garros, după un meci în care a părut că i-a scos Simonei tenisul din cap

Simona Halep, deținătoarea trofeului și de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de tenis de Grand Slam de la Roland Garros, , după ce a fost învinsă ieri,  cu scorul de 2-6, 4-6, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, deoarece nu și-a apărat titlul de anul trecut. Simona Halep a fost fără replică în fața Amandei Anisimova, care jucat impecabil pe arena “Philipe Chatrier”. Cu un bagaj complet de lovituri la numai 17 ani, americanca a avut o evoluție curajoasă, precisă și foarte agresivă. Ea a lovit unde a vrut, tare și bine plasat, cu o abordare sigură, dar și inteligentă, a servit excelent, s-a mișcat foarte bine, acoperind întregul teren și nu a ajuns niciodată sub presiune.

Jucătoarea română a fost o umbră sportivei care anul trecut ridica trofeul deasupra capului. Cu un prim serviciu care a intrat când și când, cu al doilea ușor returnabil, Halep a pornit din start cu handicap. Foarte puține lovituri direct câștigătoare au trecut în dreptul Simonei Halep, care a fost mai lentă ca niciodată, ajungând târziu la mingile adversarei. În plus, a fost generoasă cu punctele risipite neforțat, contribuind și ea astfel la succesul jucătoarei cu origini ruse. Simona Halep a revenit oarecum în joc în setul secund, când a egalat de la 1-4, dar a făcut acest lucru pe fondul unor dereglări în evoluția Amandei Anisimova și nu pentru că românca a jucat altceva. Amanda Anisimova a întrecut-o pe Simona Halep mai clar decât pe Irina Begu, când s-a impus, în turul al treilea, cu scorul de 7-6, 6-4. Halep a ținut pasul cu Anisimova până la 2-2, după care a început spectacolul oferit de americancă. Șapte game-uri a consecutive a câștigat Amanda, cu primul break la 3-2. În setul I, pe care Anisimova l-a luat cu 6-2, în 28 de minute, Halep a avut o singură minge de a câștiga pe serviciul rivalei, la 2-4. Setul al doilea a început de la 0-3, cu break la 0-1. Halep a avut șansa de câștiga pe serviciul adversarei la 1-3, când a ratat trei mingi de break. Ea a reușit singurul break din meci la 2-4, apoi a egalat la 4. Halep a avut o minge de 5-4, pe serviciul Amandei Anisimova, dar nu a concretizat-o și apoi a cedat și setul secund, cu 4-6, după 68 de minute de la start.Jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty (8 WTA) care a învins-o, cu 6-3, 7-5, pe americanca Madison Keys (14 WTA), în timp ce Marketa Vondrousova o va întâlni pe britanica Johanna Konta. Ambele semifinale încep la ora 12:00

Amanda Anisimova: “Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar așa ușor. De fiecare când eram aproape simțeam presiunea. Știam că trebuie să fiu atentă la reverul lung de linie, dar cred că am avut un plan bun. Este o arenă senzațională, e prima oară când joc aici”

Simona Halep: “Mă așteptam la un meci dificil, știam că ea joacă bine. Și astăzi a jucat bine și tot meritul îi aparține. Eu nu am făcut ce trebuia ca să o împiedic să-și facă jocul. Am fost puțin stresată. Aveam multe ambiții și nu am reușit să mă eliberez de stres. Cred că Anisimova poate merge până la câștigarea turneului. Ea joacă rapid, este agresivă și are o viziune bună a jocului. Sigur va fi jucătoare de top în viitor”.

Sferturi de finală în turneul masculin: Novak Djokovic (1 ATP) – Alexander Zverev (5) 7-5, 6-2, 6-2 (două ore și nouă minute); Dominic Thiem (4) – Karen Hacianov (11) 6-2, 6-4, 6-2. Astăzi, după ora 13:50 au loc semifinalele: Federer – Nadal și Djokovic – Thiem.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.