Sport

Grupe aproape rezolvate

Ziarul de Vrancea
28 nov 2018 433 vizualizări

 șapte echipe s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după meciurile de marți seara * printre acestea, Juventus, Real Madrid și Manchester United

Șapte dintre cele opt echipe calificate în optimi din grupele E-H ale Ligii Campionilor, s-au făcut cunoscute înaintea ultimelor runde. Este vorba de Bayern, Ajax, Juventus, Manchester United, Manchester City, Real Madrid și AS Roma. De asemenea, se știu două dintre cele patru echipe clasate pe locurile III, care vor face transbordarea în șaisprezecimile Ligii Europa: Benfica Lisabona (grupa E) și FC Valencia (H). Problemele de rezolvat lăsate “moștenire” ultimei etape sunt puține. În grupa F, Șahtar Donețk și Lyon se vor bate pentru locul II în meci direct pe terenul “minerilor”,remiza calificându-i, însă, pe francezi. Hoffenheim mai speră într-o minune pentru a prinde locul III, dar pentru asta trebuie să câștige pe arena “cetățenilor”, iar Lyon să se impună în Ucraina. În grupa H, se mai dispută locul III, la distanță: Viktoria Plzen și ȚSKA au câte patru puncte fiecare, avantajul “directelor” este de partea cehilor. Și dacă “berarii” joacă pe teren propriu cu Roma, ȚSKA se va deplasa pe arena “Santiago Bernabeu”.

 

 Juventus Torino a obținut calificarea după ce a învins Valencia, scor 1-0, pe teren propriu. Chiar dacă nu a reușit să înscrie, Ronaldo a pasat decisiv pentru Mandzukic și a devenit primul jucător din istorie care adună 100 de victorii în cea mai importantă competiție europeană. În minutul 59, Ronaldo a făcut un dribling rapid în fața lui Gabriel Paulista și i-a pasat ideal lui Mandzukic, croatul împingând balonul în poartă. "Ronaldo ne face să ne simțim siguri și încrezători. Echipa este aceeași de sezonul trecut. Am crescut, pasăm mai rapid balonul, dar, desigur, acum îl avem și pe Cristiano Ronaldo", a afirmat Massimiliano Allegri, antrenorul echipei Juventus, despre impactul pe care portughezul îl are asupra echipei sale.

 

Real Madrid s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Roma, însă italienii se pot declara mulțumiți de campania lor europeană, reușind să se califice în optimi alături de madrileni. "Los Blancos" și-au revenit după înfrângerea rușinoasă din partida cu Eibar și, după o primă repriză în care romanii au avut ocaziile mai importante, jucătorii lui Solari au marcat de două ori și și-au asigurat prima poziție în grupă.  Bale a deschis scorul la doar două minute după începerea reprizei secunde, iar Lucas Vasquez a majorat avantajul în minutul 59.

Și Manchester United s-a calificat în optimile Champions League, după ce Marouane Fellaini a marcat golul victoriei în primul minut de prelungiri al partidei disputate împotriva celor de la Young Boys Berna. Antrenorul britanicilor, José Mourinho a avut o ieșire nervoasă după golul belgianului, prin care a scos la suprafață toate frustrările provocate de ratările jucătorilor săi. După ce "diavolii" au ratat o grămadă de ocazii în timpul celor 90 de minute, cu Fellaini și Rashford în rolurile principale, tot belgianul avea să fie eroul englezilor. Fellaini a preluat mingea venită de la Lukaku, a pivotat perfect și l-a învins pe portar cu un șut în cross.  Mourinho a dat de pământ cu un bax de apă aflat în apropierea sa și a conturat și mai bine starea de la United, care a marcat astfel singurul său gol pe teren propriu din această campanie europeană.În minutul 70 al partidei, David De Gea a avut o paradă extraordinară, reușind să scoată mingea de pe linia porții. "Lucrul cel mai important este că ne-am calificat. Pentru anumiți fani ai mei, cei care iubesc statisticile, am 14 sezoane în Champions League și de 14 ori echipele mele au trecut de grupe. Niciodată nu s-a oprit vreuna în faza grupelor. În singurul sezon în care nu am jucat în Champions League, am câștigat Europa League", a declarat Mourinho.

 

Rezultate, marcatori

Grupa E: AEK Atena - Ajax Amsterdam  0-2. Tadic (’68 – penalty, ’27). Îîn minutul 67, Livaja (AEK) a fost eliminat;  Bayern München - Benfica Lisabona  5-1. Robben ('13 ’31), Lewandowski ( '36, '51), Ribéry ( '76). Clasament: 1. Bayern – 13 p; 2. Ajax – 11 p - CALIFICATE; 3. Benfica – 4 p (EL); AEK – 0 p.

Grupa F: Hoffenheim – Șahtar Donețk 2-3. Kramaric (’17), Zuber  (’40) / Ismaily (’14), Taison (’15, ‘90^3). Szalai (Hoffenheim) a fost eliminat, în minutul 60; Olympique Lyon - Manchester City  2-2. Cornet (’55, ’81) / Laporte (’63), Agüero (’83). Clasament: 1. Manchester City – 10 p – CALIFICATĂ; 2. Lyon – 7 p; 3. Șahtar – 5 p; 4. Hoffenheim – 3 p.

Grupa G: ȚSKA Moscova - Viktoria Plzen 1-2. Vlasic (’10 – penalty) / Prochazka (’56), Hejda (’81). Prochazka a ratat un penalty, în minutul 44; AS Roma - Real Madrid  0-2. Bale (’47), Vazquez (’59). Clasament: 1. Real – 12 p; 2. Roma – 9 p - CALIFICATE; 3. Plzen – 4 p; 4. ȚSKA – 4 p.

Grupa H: Juventus Torino – Valencia 1-0. Mandzukic (’59); Manchester United - Young Boys Berna 1-0. Fellaini (‘90^1). Clasament: 1. Juventus – 12 p; 2. Manchester United – 10 p - CALIFICATE; 3. Valencia – 5 p (EL); 4. Young Boys – 1 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.