Sport

Goodbye, “Queen” Allyson

Ziarul de Vrancea
11 aug 2017 303 vizualizări

 

Americanca a cucerit a 16-a medalie în ultima zi, la Londra * cu două locuri 12, România nici nu poate privi la clasamentul pe medalii

Campionatele Mondiale de atletism s-au încheiat cu o nouă performanță deosebită realizată de americanca Allyson Felix, care a cucerit a 16-a medalie mondială a sa , după ce a obținut aurul la ștafetă de 4x400 m, alături de Quanera Hayes, Shakima Wimbley și Phyllis Francis,. Americancele au fost cronometrate cu timpul de 3:19,02, iar Felix a devenit cea mai medaliată sportivă la Mondiale (11 medalii de aur, 3 de argint, 2 de bronz), devansând legendele sprintului Usain Bolt și Merlene Ottey (14 medalii fiecare). La Jocurile Olimpice, “Queen Allyson” a cucerit șase medalii de aur și două de argint. La ștafeta masculină, surpriza a fost doar aparentă, fiindcă echipa americană a fost formată din atleți de perspectivă. Cu toate acestea, victoria cvartetului din Trinidad-Tobago în fața yankeilor s-a conturat pe linia dreaptă, datorită finișului excepțional al lui Lalonde Gordon care, împreună cu Jarrin Francis, Jereem Richards și Machel Cedenio a întrerupt seria de șase victorii consecutive ale yankeilor.


Croata Sandra Perkovic, dublă campioană olimpicăa cucerit al treilea său titlu mondial la aruncarea discului, cu 70,31 m, iar controversata atletă sud-africană Caster Semenya s-a impus la 800 m, în 1:55,92 acesta fiind al treilea său titlu după cele din 2009, la Berlin, și 2011, la Daegu.  La 5.000 m feminin s-a impus Hellen Obiri (Kenya), deținătoarea celei mai bune performanțe mondiale a anului (14:26.83), cronometrată la Londra în 14:34,86. Ea a învins-o pe campioana mondială anterioară, etiopianca Almaz Ayana. Qatariotul Mutaz Barshim, care deținea cel mai bun rezultat mondial al anului (2,38 m), a câștigat aurul la săritura în înălțime, cu 2,35 m.  Kenyanul Elijah Manangoi a obținut victoria la 1.500 m, în 3:33,61 învingându-l pe triplul campion mondial Asbel Kiprop, clasat doar pe locul IX. Însă cu adevărat surprinzătoare este prezența pe ultima treaptă a podiumului a tânărului atlet norvegian, Filip Ingebrigtsen.

O schimbare interesantă a fost făcută în programul probelor de marș, îmbogățit la această ediție cu o cursă feminină de 50 km în premieră. Însă toate cele patru concursuri s-au disputat în aceeași zi, mai întâi cursele de 50 km și apoi cele de 20 km, ceea ce a făcut imposibilă participarea vreunui sportiv la ambele distanțe. Vizavi de 50 km marș feminin, s-au înscris doar șapte atlete, dintre care una a fost descalificată și două nu au terminat cursa! Învingătorii au fost columbianul Eider Arevalo (20 km) și francezul Yohan Diniz (50 km), iar învingătoarele, chinezoaica Ying Jiayu (20 km) și portugheza Ines Henriques (50 km).

În clasamentul pe națiuni, pe primul loc s-a situat delegația SUA, cu 10 medalii de aur, 11 de argint și nouă de bronz, urmată de Kenya (5-2-4), Africa de Sud (3-1-2) și Franța (3-0-2). Sublima Românie, neremarcată cu două locuri 12, lipsește cu desăvârșire!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.