Sport

Gino mai domnește cinci ani

Ziarul de Vrancea
23 oct 2017 466 vizualizări

Iorgulescu a fost reales ca președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, învingându-l cu 13 voturi la unul pe Sorin Drăgoi

Gino Iorgulescu a câștigat un nou mandat la conducerea LPF, el fiind reales în funcție, ieri în cadrul Adunării Generale a forului, cu 13 voturi pentru și unul împotrivă, în fața lui Sorin Drăgoi. Gino Iorgulescu era în funcția de președinte al LPF din 14 noiembrie 2013, iar de ieri are un nou mandat, pe cinci ani.  În vârstă de 61 de ani, Gino Iorgulescu l-a avut contracandidat pe președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi, 52 de ani.

Înainte de alegeri, Iorgulescu a spus că își dorește un nou mandat și pentru că majoritatea cluburilor din Liga I i-a cerut acest lucru. Cele mai importante realizări în mandatul încheiat luni sunt, în opinia lui, valoarea contractului de televizare a meciurilor și reducerea numărului de echipe din prima ligă, ceea ce a făcut competiția mai interesantă. Mandatul viitorului președinte va fi de cinci ani și nu de patru, ca până acum, după ce Statutul LPF a fost modificat în acest sens. O persoană nu poate avea mai mult de două mandate la conducerea ligii, astfel că pentru Iorgulescu acesta este ultimul mandat.

"A fost un eveniment pentru fotbalul românesc, le mulțumesc cluburilor pentru încrederea acordată, am avut 11 propuneri din partea cluburilor să candidez pentru un nou mandat și acest lucru mi-a dat încredere și forță de muncă să realizez ce mi-am propus în program. Vreau un produs care să aducă lumea la stadion, să creștem copii pentru Liga I și să avem o națională cât mai bună", a declarat Iorgulescu într-o conferință de presă. Iorgulescu a adăugat că oficialii de la ligă vor lupta pentru dreptul de veto în Comitetul Executiv al FRF. Întrebat cum vede relația cu FRF în următorii cinci ani, Gino Iorgulescu a răspuns: "Eu voi face primul pas spre dialog, chiar dacă sunt mai bătrân, și voi solicita în continuare măsuri cu președintele și poate găsim soluții să colaborăm mai bine, să îmbunătățim relația dintre noi. M-am întâlnit cu el de mai multe ori și o voi face în continuare. O să ne gândim la viitor, poate găsim un fost jucător să-l pregătim peste cinci ani să vină la ligă". Iorgulescu a vorbit și despre drepturile de televizare: "Am spus acum o lună că am asigurări că acest contract va fi la fel sau poate chiar mai mare, dacă se va vinde o parte din publicitate la comun, dar pentru asta trebuie ca și cluburile să fie de acord. Când am avut această singuranță, m-am decis să candidez".

Vizibil afectat, contracandidatul Sorin Drăgoi a declarat că votul s-a schimbat duminică seară: " Sunt mai supărat pentru Poli decât pentru votul de azi. Eu am încerca să fac în așa fel încât lucrurile să se schimbe, să fie un nou început pentru fotbalul românesc, nu am reuit să conving cluburile, sper ca peste 4-5 ani când ne întâlnim să fie un fotbal mai bun. Sunt convins că votul s-a schimbat aseară. Dezamăgit sunt de situația fotbalului românesc, nu de voturile pe care le-am primit sau nu le-am primit. Rămâne să stabiliți dumneavoastră dacă se votează politic sau nu, eu am simțit că oamenii au votat pentru lucruri mai bune în fotbal și le respect opțiunea", a declarat Drăgoi, după Adunarea Generală de alegeri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.