Sport

Furiosul Tyson și sălbaticul Deontay

Ziarul de Vrancea
29 dec 2020 1144 vizualizări

Cu contribuția pandemiei, revanșa dintre Fury și Wilder nu a avut loc în ring ci numai pe rețelele de socializare, iar învingător la puncte a fost al treilea, Anthony Joshua care a încheiat anul în triumf

Boxul profesionist a oferit și în 2020 meciuri spectaculoase chiar dacă pandemia de coronavirus și-a pus amprenta destul de serios și pe „nobila artă”, dând peste cap galele din acest an, gale care au fost amânate sau au avut loc în absența publicului. Bineînțeles, cele mai spectaculoase confruntări, cele care au ținut capul de afiș, au avut loc între „grei”, la categoria-regină, acolo unde boxul britanic și-a impus superioritatea mondială prin Tyson Fury și Anthony Joshua.

La începutul lunii februarie, campionul mondial Anthony Joshua anunța, prin intermediul promotorului Eddie Hearn, că își va apăra centura IBF la categoria grea în fața challenger-ului oficial Kubrat Pulev (Bulgaria) în Marea Britanie, confruntarea fiind programată pentru mai sau iunie. Joshua venea după un an în care îl învinsese, în decembrie, pe americanul de origine mexicană Andy Ruiz Jr. în Arabia Saudită, ocazie cu care și-a recuperat titlurile mondiale WBO, IBF, WBA și IBO, pierdute după primul duel, la New York, în iunie 201

„Dacă nu-l bat pe Wilder, mă las!”

Între timp, Tyson Fury lăsa să se înțeleagă că și-ar putea încheia cariera dacă nu-l va învinge pe americanul Deontay Wilder, în gala de la Las Vegas, planificată la final de februarie, meci pentru titlul WBC la categoria grea. Ceea ce însă nu a fost cazul deoarece britanicul l-a dominat clar pe american în ring, învingându-l prin KO tehnic în repriza a șaptea. Imediat Wilder a anunțat că activează clauza de revanșă pentru a disputa un al treilea meci împotriva lui Fury și a oferit o explicație neașteptată privind înfrângerea sa: el a asigurat că fost epuizat chiar înainte de a-l înfrunta pe Fury, din cauza costumului de aproximativ 18 kg pe care l-a purtat atunci când și-a făcut intrarea în sală. Cu toate acestea, Frank Warren, promotorul lui Tyson Fury, susținea că ar dori ca noul campion mondial WBC la categoria grea să-l înfrunte pe compatriotul său Anthony Joshua (campionul WBA, IBF, WBO și IBO) în următorul său meci, pentru unificarea titlurilor mondiale, în locul unei revanșe cu americanul Deontay Wilder. Totuși, în martie, promotorii celor doi pugiliști care se înfruntaseră la Las Vegas declarau că Wilder și Fury vor disputa un al treilea meci în iulie, tot la Las Vegas, Pe de altă parte, în „ecuație” a intrat și Anthony Joshua, campionul mondial al „greilor”, care anunța că în iunie îl va înfrunta pe bulgarul Kubrat Pulev, dublu campion european și challenger-ul oficial IBF, într-o gală la Londra.

Pandemia de coronavirus, care din martie a cuprins aproape întreaga lume, a răsturnat planurile organizatorilor galelor de box profesionist, astfel încât confruntarea Joshua - Pulev a fost amânată pe termen nedeterminat, chiar dacă Pulev afirma că nu-l deranjează să lupte fără public. La fel s-a întâmplat și cu cel de-al treilea meci dintre Fury și Wilder, prevăzut pe 18 iulie la Las Vegas. Nici disputa la distanță dintre Wilder și Fury nu a încetat, americanul afirmând că „nu-l vede pe Fury ca fiind campion” și solicitând cu insistență organizarea unui al treilea meci. În toată această polemică, un anunț a răscolit și mai mult lumea boxului, anunțul lui Mike Tyson, făcut în ultima lună a primăverii, privind posibila sa revenire în ring pentru a disputa o serie de meciuri demonstrative în scopuri caritabile.

Tyson cel bătrân s-a întors în ring

În iulie, reprezentanții celebrului Mike Tyson confirmau oficial revenirea acestuia în meciuri demonstrative și indicau și numele adversarului său, Roy Jones Jr, dar în august anunțau amânarea din data de 12 septembrie pentru 28 noiembrie a confruntării ce urma să fie parte dintr-o transmisiune de trei ore în sistem pay per view pe rețelele de socializare și pe platforma muzicală Triller. La Staples Center din Los Angeles, foștii campioni mondiali ai „greilor” Mike Tyson și Roy Jones Jr au urcat din nou în ring, după mulți ani, într-un meci demonstrativ. Deși a dominat lupta, Tyson (54 ani) a terminat la egalitate cu Jones, prin decizia juriului.

Joshua așteaptă unificarea pe turnantă

Penultima lună din 2020 a adus un nou duel verbal între Wilder și Fury. Deontay Wilder i-a cerut ui Tyson Fury „să se țină de cuvânt” și să-i acorde a treia confruntare. Inițial, Fury afirma că Wilder nu va avea parte de un alt meci după ce americanul l-a acuzat pe britanic că și-ar fi pus „ceva greu” în mănuși înainte de lupta din februarie. „Este timpul să fii bărbat și să-mi acorzi al treilea meci. Singurul lucru pe care îl vreau de la tine este să te ții de cuvânt și să accepți această provocare”, scria Wilder pe contul său de Twitter.

Anul s-a încheiat spectaculos, cu lupta din decembrie dintre Anthony Joshua și Kubrat Pulev. Britanicul și-a păstrat titlurile mondiale la categoria grea (versiunile IBF, WBA, WBO și IBO) după victoria în fața bulgarului, prin KO în repriza a 9-a, în cadrul unei gale la Londra, deschizând astfel calea către un meci pentru reunificarea titlurilor cu compatriotul său Tyson Fury, campionul WBC. Întâlnirea dintre Anthony Joshua și Fury, neînvins în 31 de meciuri, suscită un enorm interes în lumea boxului. Însă Fury va fi nevoit să-și apere titlul înainte de a boxa cu Joshua.  (AGERPRES)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.