Sport

Foto | Tinerii șahiști Darius Cristian Pană și Adelin Ștefan Dăscălescu-CSM Focșani 2007,locul I la Campionatul Internațional de Șah rapid al României

Ziarul de Vrancea
25 mar 2024 820 vizualizări

Tinerii șahiști de la CSM Focșani 2007, Darius Cristian Pană și Adelin Ștefan Dăscălescu, s-au clasat pe locul I fiecare la categoria sa de vârstă concursul desfășurat la București  „Grand Prix Educație prin Șah”

Prima ediția a concursului  „Grand Prix Educație prin Șah” s-a desfășurat la București  iar la competiție s-au întrecut 146 participanți jucându-se în sistem elvețian, 5 runde, 5 min/jucator.Din partea CSM Focșani 2007: Adelin Ștefan Dascalescu care cu 4 puncte a obținut locul I la clasa a VI-a și Darius Cristian Pană care cu 4 puncte a obținut locul I la clasa a II-a.

Citiți și:Weekend productiv pentru juniorii Secției de șah a CSM Focșani 2007                      

În zilele 23-24 martie 2024, la Palatul Parlamentului, a avut loc Campionatul Internațional de Șah rapid al României

La acest Grand Prix au fost prezenți 442 șahiști de toate vârstele din peste 20 de țări. Din partea CSM Focșani 2007, au concurat  Adelin-Ștefan Dăscălescu (13 ani) și Darius-Cristian Pană (9 ani). În ciuda competiției puternice, a adversarilor experimentați, cei doi tineri focșăneni au reușit performanța de a obține punctaje deosebite ținând cont de vârstele acestora. 

Darius și Adelin au participat și la prima ediție a  „Grand Prix-ului Educație prin Șah”, acolo unde 146 elevi de clasele I-VIII din toată țară s-au întrecut pe parcursul a 5 runde.  În urma jocurilor foarte bune, cei doi s-au clasat pe podium, astfel încât Darius Pană cu 4 puncte, a obținut locul I la clasa a II-a și Adelin Dăscălescu tot cu 4 puncte, a obținut locul I la clasa a VI-a dar și locul III la clasele mai mari. 

Duminică, 24 martie 2024 a avut loc concursul de șah rapid  „Grand Prix MegaChess” la Mega Mall, etapa a II-a din anul 2024. Concursul desfășurat pe trei grupe: Turneul A - Grupa U14, Turneul B - Grupa U10, Turneul C - Grupa U08, a reunit 125 jucători de la numeroase cluburi din țară. CSM Focșani 2007 a fost reprezentat la Turneul A de  Andrei Mălureanu care a obținut cu 5,5 puncte locul II în clasamentul general și la Turneul C de  Daniel  Sava care a obținut cu 5 puncte locul I la categoria U7.

 „Datorită pasiunii, consecveței, seriozității dar și sprijinului acordat de către părinți, acești copii se fac remarcați la fiecare concurs la care participă, reușind să obțină rezultate deosebite."-Elena-Adelaida Isac președintele secției de șah a CSM Focșani 2007      

Informații și fotografii transmise de Elena-Adelaida Isac președintele secției de șah a CSM Focșani 2007       

.Citiți și: „Șah mat”. în Palatul Parlamentului!

În lumea șahului, vârsta nu este un impediment, ci doar o cifră în drumul către succes.

 Această afirmație este exemplificată perfect de doi tineri sașiști din Vrancea, Pana Darius Cristian și Dascalescu Adelin, care au cucerit inimile și mințile comunității de șah prin determinare și talentul lor remarcabil.

În cadrul celui mai mare turneu de șah organizat vreodată în România, Grand Prix-ul României, ediția a doua, acești doi jucători au demonstrat că sunt cu adevărat demni de admirație. Cu pasiunea și abilitățile lor, au reușit să spargă toate barierele vârstei, concurând alături de cei mai buni jucători din lumea întreagă. Grand Prix-ul României a fost nu doar cel mai mare turneu din țară, ci și cel mai mare din lume pentru aceasta dată (23-24 martie 2024), atrăgând participanți din peste 20 de țări diferite. Cu o medie a ratingului turneului de 1812, acest eveniment a reprezentat o provocare enormă pentru pasionații de șah.

În ciuda competiției acerbe și a presiunii intense, Darius Cristian Pană , 9ani și Ștefan Adelin Dăscălescu, 13 ani, au strălucit pe tabla de șah. Performanțele lor impresionante au inspirat și au captivat publicul prezent, evidențiind devotamentul lor pentru sportul mintii.

La prima ediție a  „Grand Prix-ului României/ Educatie prin sah”, unde participau doar elevii școlilor primare din toata tara, Darius Cristian Pană a obținut locul întâi la clasa a doua, în timp ce Ștefan Adelin Dăscălescu a ocupat locul trei la clasele mai mari, începând cu clasa a patra. Aceste rezultate notabile au subliniat nu doar abilitățile lor excepționale, ci și dedicarea lor constantă pentru perfecționarea artei șahului.

Acești doi tineri sahiști din Vrancea nu sunt doar campioni în creștere, ci și modele pentru alți tineri pasionați de șah. Exemplul lor ne amintește că, în lumea șahului, vârsta este doar o cifră și că determinarea, disciplina și pasiunea pot învinge orice obstacol.

Astfel, povestea lui Darius Cristian Pană și Ștefan Dăscălescu Adelin este una care ne inspiră și ne arată că visurile pot deveni realitate, indiferent de vârstă sau origine. În lumea fascinantă a șahului, fiecare mutare reprezintă o șansă de a te apropia mai mult de victorie și de a-ți transforma visurile în realitate.

 „Imaginati-va o sala spectaculoasă, Palatul Parlamentului, unde pasiunea se împletește cu strategia..... tensiunea este atât de densă încât o poți vedea cu ochiul liber. Într-un amalgam de șah, unde fiecare mișcare este o provocare și fiecare mutare poate decide soarta întregului joc, iar acești doi tineri eroi și-au făcut intrarea triumfală” ne-au declarat parintii celor doi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.