Sport

Foto | Rezultatele concursului de șah clasic ”Cupa Pionul” Adjud / Adjud :15 - 16 mai 2021

Ziarul de Vrancea
19 mai 2021 1457 vizualizări

 În perioada 15-16 mai, Clubul Sportiv de Șah PALODA Adjud cu sprijinul acordat de CSM Focșani 2007 și al Asociației Județene de Șah Vrancea, a organizat concursul de șah ”Cupa Pionul Adjud”, ediția a VI-a, aceasta desfășurându-se în cadrul Sălii de Sport a Municipiului Adjud.

 Structura concursului a fost următoarea:

     Concursul de șah a fost unul foarte disputat și echilibrat și de un bun nivel valoric, bucurându-se de participarea unor șahiști de la puternice cluburi din țară (ACS De Șah Paloda Adjud, CSM Focșani 2007, CM De Șah Speranța Focșani, CS Olimp Șah Focșani, CS Alcor București, ACS Elisabeta Polihroniade București, SCM Gloria Buzău, ACS Pheonix Buzău, AC De Șah Realitatea Huși, CS Sergentul Vaslui, CS Șah G. Nestianu Bârlad, ACS Șah Club Vados Arad, ACS Regional De Șah ''Nord-Est”Bacău, AS Club Șah Victoria Bacău, Clubul De Șah Bicazul Bicaz, CS Carpați Sinaia, CS Micul Prinț Brăila, ACS Minerva Brăila, CS Fairplay Brăila, Clubul De Șah Diana Galați, CS Șah Club Galați, ACS Smart Galați, CSM Pașcani, CSM Craiova, CS Șah Suceava, CS Onești, CS Roman).

 O surpriză foarte plăcută a fost participarea unui număr însemnat de tineri șahiști din municipiul Adjud și împrejurimi, la precedentele ediții numărul acestora fiind mai redus. Acest fapt se datorează în bună măsură activității de promovare a șahului prin relativ recentul club înființat, Clubul Sportiv de Șah PALODA Adjud, a președintelui acestuia domnul Viorel Balla. Astfel putem spune că mișcarea șahistă adjudeană s-a revigorat și se dezvoltă prin activitatea susținută de acest club.

Concursul de șah ”Cupa Pionul Adjud” ajuns la ediția cu nr. 6 (se desfășoară anual în luna mai) a avut și are un deosebit sponsor VRANCART S.A., director general Ionel Ciucioi, fără implicarea și sprijinul acestuia fiind dificilă organizarea acestei competiții. De asemenea, un important sprijin în susținerea acestui concurs de șah l-a avut Primăria Municipiului Adjud prin punerea la dispoziție a spațiului necesare desfășurării acestuia (Sala de Sport a Municipiului Adjud).

Acest concurs a fost omologat de către Federația Română de Șah și Federația Internațională de Șah.

În funcție de clasamentul final au fost premiați următorii șahiști seniori și juniori:

Turneu A

Clasament general

Rating FIDE sub 2000

Rating FIDE sub 1800

Rating FIDE sub 1600

Rating FIDE sub 1400

Jucători cu vârsta peste 60 de ani

Clasament fete

Juniori U12

Turneu B

Clasament general

Juniori U12

Juniori U10

Juniori U08

Clasament fete

Clasament fete Adjud

Clasament băieți Adjud

Arbitrajul a fost asigurat de către: Mihai Strîmbu, Sandu Gurguiatu și Anton Soare.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.