Sport

Foto | Primele două turnee ale competiției Vranșah

Anton Soare
1 mar 2023 982 vizualizări

La 24 ianuarie 2006 în Oraşul Unirii apărea prima şi deocamdată unica revistă de şah din judeţul nostru – Revista vrânceană de şah VRANŞAH. Editorul fondator al revistei şi principalul susţinător financiar a fost Anton Soare.Specialistul nr.1 în tehnoredactare şi în elaborarea materialeler şahiste a fost Mihai Strâmbu. La apariţia şi susţinerea ei pe parcurs au participat Emilian Paul Ioniţă, Florin Vatră, Adrieana Soare, Teodoru Iliescu, regretatul Nicolae Badiu, doctorul Marius Arghirescu, Doina Popovici, regretatul Eugen Găureanu, Fănica Bud, Nicoleta Codrescu şi alţii care au acceptat să lucreze voluntar.Pentru primele şase numere Emilian Paul Ioniţă a asigurat multiplicarea gratuită a mai multor exemplare din fiecare număr de revistă. Apoi multiplicarea s-a realizat contra cost în oraş în număr de exemplare ceva mai mic şi la intervale de timp ceva mai mari, datorită costurilor greu de acoperitdoar de câţiva pasionaţi.

De remarcat că de la primul până la ultimul număr, toate exemplarele au fost oferite şahiştilor gratut. Au beneficiat de gratuitate nu numai şahiştii vrânceni ci şi cei din alte judeţe (îndeosebi din judeţul Buzău) care participau la turneele de şah din Focşani sau Gălăciuc.

În amintirea acelei perioade de neuitat pentru câţiva dintre noi, Mihai Strîmbu a iniţiat o competiţie de mare anvergură desfăşurată pe trei turnee, al cărei titlu, VRANŞAH, pentru a-mi face o surpriză, nu mi l-a divulgat decât cu o zi înainte de primul turneu, când mi-a dat prospectul, deşi pregătirile începuserăm să le facem cu o săptămână mai înainte.

Competiţia pregătită şi condusă de secţia de şah a C.S.M. Focşani 2007 s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile pe trei turnee organizate pe grupe valorice crescătoare.

La primul şi al doilea turneu au participat numai şahişti care fac pregătire la C.S.M. Focşani 2007.

În prima zi, la primul turneu, s-au întâlit şahişti începători în curs de iniţiere, initiaţi şi avansaţi sub 12 ani.Pe primele patru locuri s-au clasat în ordine Rareş-Petru Stănescu, Ştefan  Stratulat,  Ilarion David şi Mateo-Andrei Bogiu. Pe ceilalţi îi vom enumera în ordine alfabetică: Flavia Dragomir, Dimitrie Hagiu, Nectaria Hagiu, Ştefan Hagiu, Alex. Necula , Valentina Necula, Vlad Nicolae, Sofia Nistoroiu, Patrik Robu şi Andrei Vlad .

În a doua zi, la al doilea turneu s-au întâlnit o parte dintre cei mai buni participanţi la primul turneu şi alţi şahişti avansaţi de nivel mai ridicat până la 14 ani.Pe primele patru locuri în clasamentul general s-au clasat Eduard-Ştefan Mustăţea, Mihai Oţelea-Antonesi, Ştefan Lemnaru şi Adrian Bogdan Moldoveanu.Pe ceilalţi îi vom enumera în ordine alfabetică: David Bocu , Luca Bogdan, Mateo-Andrei Bogiu, Tudor-Cristian Cernica, Ştefan Hagiu, Alexandru-Gabriel Mihai, Alex Necula, Rareş-Petru Stănescu, David-Ilarion Stratulat şi Eduard-Ionuţ Ştefan . Câţiva dintre cei mai buni din acest al doilea turneu au fost invitaţi şă participle la turneul final, cel mai puternic, unde se vor confrunta şahişti seniori şi juniori de orice vârstă şi consacraţi.

Vom reveni în zilele următoare şi cu prezentarea acestui turneu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.