Sport

Fotbalul se oprește, nemulțumirea crește

Ziarul de Vrancea
1 mai 2020 847 vizualizări

Cluburi din Franța și Olanda consideră inechitabilă suspendarea campionatelor

Campionatele Franței și Olandei au fost anulate din cauza deciziei autorităților extrasportive, alte campionate puternice, cum ar fi cele din Germania, Spania, Italia sau UK se pregătesc de start. În țările amintite la început au început frustrări generate de deciziile guvernamentale. Directorul general al ligii profesioniste (LFP), Didier Quillot, consideră că grupările franceze vor fi în dificultate în cazul în care celelalte campionate importante din Europa se reiau. „În Germania, Bundesliga a reluat pregătirea de mai multe zile. În Italia, antrenamentele nu se vor relua până la 18 mai, iar decizia este, de asemenea, incertă. În Anglia este la fel. Cu siguranță ar fi o problemă pentru cluburi dacă Franța ar fi singura care a luat această decizie”, a spus Quillot, sâmbătă seara, la BFM TV. Pe de altă parte, o dramă trăiește și clubul Amiens, care se vede retrogradată după al treilea său sezon, neterminat, în eșalonul de elită al fotbalului francez. . Echitatea sportivă nu este respectată. Sunt 19 meciuri tur, trebuie să existe 19 meciuri retur. Au mai rămas 30 de puncte de distribuit. Nu pot contesta decizia președintelui Republicii, care s-a gândit mai întâi la sănătatea concetățenilor săi. Nu sunt însă de acord cu lipsa de umanitate și cu nedreptatea deciziei Ligii Profesioniste de Fotbal. Baschetul, handbalul sau rugbiul nu au retrogradat pe nimeni”, a declarat președintele Bernard Joannin. Amiens ocupa locul 19, retrogradabil, la patru puncte de Nimes, de pe locul 18, de baraj, în momentul în care LFP a hotărât încheierea sezonului. În urma deciziei ligii, barajul a fost anulat, iar Nimes și-a păstrat locul în prima divizie, în timp ce Amiens și Toulouse, locul 20, au fost retrogradate. Joannin nu este singurul conducător nemulțumit de deciziile LFP. Jean-Michel Aulas, președintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 și rămas în afara cupelor europene, amenință că va da în judecată forurile fotbalistice și va solicita daune de zeci de milioane de euro. În Regatul Țărilor de Jos, cluburile De Graafschap și Cambuur Leuwarden au dat în judecată Federația Olandeză de Fotbal, după decizia de anulare a sezonului 2019/2020. Cambuur și De Graafschap ocupau în această ordine primele două locuri în clasamentul ligii secunde și aveau mari șanse să promoveze direct în prima divizie. Volendam, ocupanta locului 3, de baraj, era la șapte puncte de locul 2 și la 11 puncte de locul I, în momentul întreruperii campionatului, când mai erau nouă etape de jucat. Tribunalul din Utrecht va analiza, la 8 mai, plângerea celor două grupări, care cer să fie promovate în prima ligă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.