Sport

(Update) Fotbalist de la CSM Focșani 2007, accidentat grav într-un meci cu echipa condusă de antrenori fără contracte înregistrate legal la FRF

Ziarul de Vrancea
3 aug 2021 2893 vizualizări

În minutul 62 al meciului amical de fotbal CSM Focșani 2007 - Viitorul Ianca, disputat sâmbătă, 31 iulie 2021, pe stadionul Milcovul, jucătorul echpei vrâncene Brian Lemac, căpitanul formației și unul dintre cei mai valoroși jucători ai acesteia, a suferit o accidentare gravă.

„Este vorba de dublă fractură închisă de tibie și peroneu, la piciorul drept​. Sunt foarte trist pentru ce mi s-a întâmplat astăzi”, a precizat pentru Ziarul de Vrancea Brian Lemac de pe patul de spital. 

Accidentarea gravă a jucătorului, pe lângă problema serioasă de sănătate a acestuia, mai declanșează una care ar putea arunca clubul în costisitoare litigii de natură financiară și chiar penală, având în vedere împrejurările reale în care nefericita întâmplare s-a produs.

Problemele uriașe care ar putea apărea se leagă de atenționarea publică pe care primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a făcut-o prin intermediul unui comunicat de presă marți, 27 iulie 2021, după un control efectuat în acea zi la stadionul Milcovul din Focșani. Reluăm mai jos textul integral al comunicatului:

”În cursul zilei de marți, 27 iulie 2021, am efectuat, împreună cu doamna Director de la  CSM Focșani 2007, o vizită de lucru la Stadionul Milcovul din Cartierul Sud, la sediul secției de fotbal din cadrul clubului.

Nu mică mi-a fost mirarea să văd pe terenul de antrenament că echipa de fotbal seniori este în plină activitate de pregătire cu antrenori care nu sunt sub contract cu CSM Focșani 2007. Menționez faptul că Regulamentul FRF prevede că antrenamentele pot fi conduse doar de antrenorii care au un contract valabil încheiat cu clubul/secția de fotbal, iar contractul respectiv a fost înregistrat în 48 de ore de la semnarea sa la Federația Română de Fotbal.

M-a îngrijorat foarte tare că la ora antrenamentului temperatura era una deja caniculară și mi-am pus, în mod firesc, întrebarea - cum oare pot unele persoane, care nu au fost legal angajate de clubul sportiv, să conducă această sesiune de pregătire?!

 Dorind să aflu un răspuns la această întrebare, am intrat în sediul secției de fotbal, unde am descoperit altă anomalie: deși Președintele secției de fotbal este domnul Nicuță Oprea, al cărui mandat se încheie pe data de 6 august 2021, în biroul acestuia s-a instalat, cu de la sine putere, domnul Mircea Lazăr, profesor de sport, fost expert în achiziții publice la Consiliul Județean Vrancea, fără ca acesta să poată justifica în mod legal prezența sa în incintă și în birou.

În aceste condiții, am solicitat ca un echipaj al Poliției Municipale și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea să intervină la fața locului, astfel încât lucrurile să intre în făgașul lor normal. În urma discuțiilor purtate cu persoanele respective, dar și cu domnul Liviu Macovei, Președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, a reieșit faptul că domnul Mircea Lazăr autorizase acel antrenament, din punctul meu de vedere nelegal, domnul antrenor Marius Bratu neavând o calitate oficială în acest sens.

Dată fiind această situație ÎN AFARA LEGII, am solicitat conducerii CSM Focșani 2007, Comitetului Director și sectiei de fotbal ca, în perioada imediat următoare, să facă toate demersurile necesare, astfel încât TOATE contractele să fie încheiate cu respectarea legii și a regulamentelor fotbalistice!

Totodată, voi solicita organelor de anchetă să verifice modul în care au fost întocmite aceste contracte, pentru că nu am de gând să tolerez încălcări ale legii care pot pune în pericol sănătatea și chiar viața sportivilor legitimați la CSM Focșani 2007!

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă - Comunicat de presă 27.07.2021”

În ciuda acestor avertismente lansate public de primarul municipiului Focșani, la meciul amical de fotbal CSM Focșani 2007-Viitorul Ianca, disputat sâmbătă, 31 iulie 2021, echipa vrânceană a fost condusă de pe margine de cuplul de antrenori Marius Bratu-Octavian Bucătaru care, din informațiile Ziarului de Vrancea, nu îndeplinea condiția înregistrării legale la FRF.

Mai mult, conform surselor noastre, jucătorul Brian Lemac le-ar fi cerut conducătorilor echipei, înaintea jocului, să nu fie introdus în teren la meciul de sâmbătă. După ce ar fi fost amenințat cu rezilierea contractului, acesta însă ar fi cedat.

Solicitat de Ziarul de Vrancea să confirme acest incident, Brian Lemac a precizat:

„Nu comentez. Sunt probleme din vestiar pe care nu vreau să le fac publice. Important este ca eu să mă fac sănătos.”

Din nefericire, totuși, jucătorul a fost victima unei accidentări grave, iar aceasta s-a produs în condițiile în care echipa era condusă de pe margine de antrenori, se pare, neavând contracte înregistrate legal la Federația Română de Fotbal. Este greu de crezut că acest lucru, va rămâne, dacă este adevărat, fără urmări pentru cei care l-au girat și aplicat efectiv în activitatea practică a secției de fotbal a CSM Focșani 2007.

Daunele financiare se estimează că ar putea fi de ordinul mai multor sute de mii de euro, iar atașarea lor și de acuzații privind săvârșirea unor infracțiuni penale pare cu o mare probabilitate de materializare.

Prezentăm în continuare radiografiile ce atestă accidentarea gravă a jucătorului

Declarația primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, după meciul de fotbal CSM Focșani 2007-Viitorul Ianca de sâmbătă, 31 iulie 2021

„Astăzi, 31 iulie 2021, pe stadionul Milcovul, echipa de fotbal CSM 2007 Focșani a disputat o partidă amicală în campania formației brăilene, Viitorul Ianca. În minutul 62 al meciului, la un atac al formației noastre în careul advers, vârful Brian Lemac și căpitanul echipei a suferit o accidentare cumplită, dublă fractură închisă de tibie și peroneu la piciorul drept, în urmă cărei, cel mai probabil va trebui să stea pe margine undeva la 6 luni. Însă, datorită incompetenței celor ce vor să pară salvatorii fotbalului focșănean, meciul de astăzi (desfășurat la o temperatură de peste 30 de grade) s-a disputat fără aprobare, cu antrenori și o conducere fără contract și neautorizați de Federația Română de Fotbal. O activitate desfășurată ilegal în urma căruia sunt victime, ceea ce pune clubul nostru într-o situație extrem de gravă, atât din punct de vedere pecuniar cât și penal. Toate ilegalitățile s-au întâmplat sub privirile inconștiente ale membrilor Comitetului director, Cristian Zârnă și Liviu Macovei, dar și a managerului general fără contract, Mircea Lazăr. Toți aveau cunoștință de situația în care se află pentru că, în urmă cu 5 zile, la vizita pe care am efectuat-o la stadion, am solicitat Comitetului Director și secției de fotbal ca, în perioada imediat următoare, să facă toate demersurile necesare, astfel încât TOATE contractele să fie încheiate cu respectarea legii și a regulamentelor sportive, tocmai pentru a evita situații de acest gen. Din păcate, am avut dreptate, iar clubul riscă în situația dată să plătească despăgubiri de ordinul sutelor de mii de euro. Cer de urgență DEMISIA tuturor celor responsabili de încălcarea gravă a legilor și regulamentelor sportive. De asemenea solicit organelor de anchetă să verifice modul de desfășurare a activității de astăzi și a formei de reprezentare a celor care se fac vinovați de cele întâmplate. Îi dorim din tot sufletul însănătoșire grabnică căpitanului și golgheterului nostru și sperăm ca după recuperare să revină la forma arătată în sezonul trecut.”

P.S. Meciul s-a încheiat cu rezultatul: CSM Focsani 2007 - Viitorul Ianca 1 - 2 (0-2)

Pentru CSM Focșani 2007 a înscris Baciuț în minutul.70 / Golurile echipei Viitorul Inaca au fost înscrise în minutele 9 și  40 acesta din urmă din lovitură de la 11 metri.

Actualizare 31 iulie 2021 ora 20:30 - postare pe contul de facebook Liviu Macovei, președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007:

„În perioada scurtă pe care am petrecut-o în Consiliul Local Focșani, am încercat să am o atitudine echilibrată și un comportament responsabil, în ciuda climatului tensionat și conflictual alimentat în primul rând, dar nu exclusiv, de către primarul Cristi Misăilă. M-am abținut de la intrat în polemici și păruieli publice, în primul rând pentru că nu este stilul meu și în al doilea rând pentru că din punctul meu de vedere, campania electorală s-a terminat de foarte mult timp și ar fi cazul să facem ceea ce ne-am angajat să facem în fața cetățenilor atunci când le-am cerut votul. Din păcate, primarul alege totdeauna conflictul în locul consensului și, ca orice populist modern, caută inamici externi care să fie vinovați pentru propria neputință. Astăzi, a întrecut o limită de bun simț care transcede politica de mahala la care, din păcate, am ajuns să dezvolt imunitate. În cadrul unui meci de fotbal, s-a întâmplat o accidentare a unui fotbalist, căruia îi urez sănătate multă. Primarul, printr-o postare de o mârlănie ieșită din comun chiar și pentru el, induce ideea că acea accidentare a avut loc cumva din vina mea și a celorlalți liberali în general. A dezvoltat o obsesie păguboasă atât pentru el, cât mai ales pentru oraș. Sper că astfel de atacuri nesimțite să nu mai aibă loc, dar dacă se va mai întâmpla, nu vor rămâne fără replică.

P.S. Managerul general și antrenorul principal al CSM Focsani 2007 secția fotbal au fost validați în Comitetul Director încă din data de 19 Iulie 2021. Cu toate că în regulamentul de organizare si funcționare al clubului se stipulează la art.29 că «Hotărârile Comitetului Director intră în vigoare la data adoptării acestora», directorul interimar al clubului nu a pus in aplicare această hotărâre. Mai mult, Misăilă a făcut o vizită la stadion pe data de 27 Iulie 2021 pentru a contesta exact acestă decizie. Pe 29 Iulie 2021 s-au semnat in final contractele de activitate sportivă de către doamna Directoare așa că, astăzi la ora meciului, toți cei care s-au ocupat de organizarea meciului amical de fotbal aveau contracte încheiate LEGAL cu CSM Focsani 2007. Meciul de fotbal s-a organizat respectând toate formele legale și, bineînțeles, cu asistența medicală aferentă.”

Nota redacției Ziarului de Vrancea. Din informațiile cotidianului nostru, contractele înregistrate legal la Federația Română de Fotbal (FRF) ale antrenorilor echipei de fotbal seniori CSM Focșani 2007 ar presupune transmiterea acestora la FRF. Odată realizat acest pas, după analizarea condițiilor ce trebuiesc îndeplinite de către antrenori (categoria de licență deținută, respectarea obligației de a avea un singur antrenor principal, etc), FRF acordă, sau nu, antrenorilor amintiți un ID.

Numai după obținerea acestui ID, antrenorii au dreptul legal să conducă de pe bancă echipa de fotbal seniori CSM Focșani 2007. Până la obținerea respectivului ID, deținătorii puterii de decizie în club nu ar trebui să permită conducerea de pe bancă a echipei de către respectivii antrenori, pentru că ei nu se află în legalitate. Altfel, se poate ajunge la întâmplări nefericite, precum aceea a accidentării grave de la meciul de sâmbătă de pe stadionul Milcovul, la situații neplăcute și nedorite. Cum ar fi ca astfel de nerespectări ale legii (conducerea echipei de pe bancă de către antrenori fără ID de la FRF) să fie asimilate, din punct de vedere al vinovăției, cu tratamentul în fața legii al consumului de alcool sau acela al conducerii fără permis, în cazul conducătorilor auto. 

Actualizare 1 august 2021 ora 09:53, precizările fratelui jucătorului de fotbal al CSM Focșani 2007 accidentat grav în meciul de sâmbătă 31 iulie 2021, de pe stadionul Milcovul. Acesta se numește Denis Roman Lemac este fost jucător de fotbal la Dinamo București, iar acum este stabilit în SUA:

„Mă doare inima pentru fratele meu Brian și nu pot să tac fără să spun exact ce se întâmplă la un club de fotbal «profesionist».

Vineri dimineață (ora 8 în SUA), am primit un mesaj cu o poză de la Brian în care apărea cu perfuzii la mână după un antrenament. L-am sunat pentru a vedea ce s-a întâmplat și mi-a spus că a fost foarte aproape de o leziune a coloanei vertebrale care l-ar fi putut lăsa paralizat, poate pentru tot restul vieții. (Specificând si faptul că după cădere a stat întins pe teren pentru câteva minute, fără să se poată mișca.) După câteva ore la spital, medicul a venit cu rezultate spunând că totul este în regulă, doar că Brian trebuie să ia o pauză de 10 zile de la efort fizic. Asta cu mai mulți membri ai echipei de față.

 A doua zi, Sâmbătă, Brian a venit să-și susțină echipa in amicalul contra celor de la  Viitorul Ianca, disputat  pe teren propriu, (Milcovul din Focșani). Spre surprinderea lui Brian, antrenorul echipei îl roagă să joace pentru că este singurul atacant din echipă de altfel și căpitanul echipei. Antrenorul si staful știind exact ce sa întâmplat cu doar o zi înainte, fără să le pese măcar puțin de sănătatea lui, dar și că acest joc a fost doar un joc amical, fără a avea o importanță aparte. 

 Însă în minutul 62 al meciului, la o fază a echipei din Focșani, Brian a încercat să trimită mingea în poartă din alunecare, in momentul în care portarul celor de la Ianca, aflându-se la 2 metri de minge, a sărit inconștient cu genunchii direct in picioarele lui.(Asta in momentul in care Brian era deja jos, văzându-se foarte bine pe filmare), lăsându-l pe Brian cu dublă fractură de tibie si peroneu la piciorul drept. 

 Totuși, aș dori să subliniez faptul că acest meci a fost organizat fără aprobare (ilegal), sfârșindu-se cu o accidentare oribilă care poate a distrus cariera unui jucător tânăr și de perspectivă!

   BRIAN, SUNTEM ALATURI DE TINE SI ITI PROMIT CA CEI CARE AU GRESIT VOR PLATI‼️‼️”

Știre actualizată 01 august 2021, ora 12:00CSM Focșani 2007 oficial:„FOTBAL: LEMAC BRIAN transferat la Spitalul Floreasca din București !

Căpitanul echipei noastre de Fotbal este transferat în acest moment la Spitalul Floreasca din București unde o să beneficieze de cel mai bun tratament de specialitate. Președintele Comitetului Director al CSM Focsani 2007, Macovei Liviu impreuna cu Lazăr Mircea managerul general al secției de Fotbal au facilitat transferul jucătorului Lemac Brian la spitalul Floreasca in vederea intervenției chirurgicale .

Îi dorim recuperare ușoară și îl așteptăm cât mai repede alături de noi !”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.