Sport

Fotbal printre sălbatici

Ziarul de Vrancea
24 nov 2018 592 vizualizări

Finala “Libertadores” a fost amânată o zi din cauza suporterilor gazdelor  de la River Plate, care au atacat autocarul echipei Boca Juniors cu pietre și gaze lacrimogene

Manșa secundă a finalei competiției Copa Libertadores, dintre River Plate și Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor. Decizia de amânare a venit după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre și cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniți de geamul spart sau afectați de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc și confruntări între suporteri și forțele de ordine. După ce, inițial, CONMEBOL   a amânat partida o oră, de la ora locală 17.00 la 18.00, iar apoi pentru ora 19.15, ulterior a decis că meciul nu se poate juca sâmbătă. Președintele CONMEBOL, Alejandro Dominguez, a făcut un apel către fani ca duminică finala să se dispute fără probleme, “cu respect față de adversar și arătând lumii cea mai frumoasă față a Americii de Sud”. El a menționat că forul pe care îl conduce le cere autorităților să acționeze imediat și vrea să colaboreze cu acestea pentru identificarea, reținerea și sancționarea celor vinovați pentru incidente.

  “Nu suntem în stare să jucăm. Ne obligă să jucăm”, s-a plâns atacantul Carlos Tevez (Boca Juniors), înainte de a afla de decizia de amânare a partidei. Alți doi jucători ai echipei Boca Juniors, Pablo Perez și Gonzalo Lamardo, au suferit leziuni oculare. “Perez și Lamardo au suferit leziuni ușoare, dar deranjante. La ambii leziunile sunt asemănătoare. În momentul în care le-am acordat îngrijiri nu am găsit niciun corp străin în ochi, dar leziunile s-au produs pentru că evident a existat un corp străin în ochi”, a declarat Alejandro Weremzuck, oftalmolog care i-a tratat pe cei doi jucători la un spital din Buenos Aires.  Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu jucătorii care au avut de suferit din cauza violenței fanilor, precum și din interiorul autocarului atacat.

Ieri, Agenția Guvernamentală de Control (AGC) din Buenos Aires a decis închiderea provizorie a stadionului echipei River Plate. Autoritățile au decis închiderea arenei pentru depășirea capacității și blocarea ieșirilor de urgență la meciul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă.  Ulterior, măsura de închidere a stadionului “El Monumental” a fost ridicată. “Măsura de închidere a fost ridicată, deoarece toate elementele de siguranță au fost întrunite”, a declarat Ricardo Pedace, membru al corpului de control al organismului care a impus măsura de închidere a stadionului. În aceste condiții, finala s-a putut desfășura în cursul nopții trecute, dacă nu s-au întâmplat alte evenimente. În tur, pe terenul echipei Boca Juniors, scorul a fost 2-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.