Sport

Fortuna a ținut cu românii

Ziarul de Vrancea
16 feb 2018 749 vizualizări

FCSB – Lazio Roma 1-0 (1-0) în manșa tur a 16-milor Ligii Europa la fotbal

FCSB:Vlad – Benzar, Găman, Planic, Moraes–Pintilii (’46 – Teixeira), Nedelcu – Man, Budescu, Fl.Tănase (’58 – Coman) – Gnohéré (’81 – Cr. Tănase). Antrenor: Nicolae Dică

Lazio: Strakosha – Bastos, L. Felipe, Caceres– Basta, Murgia, Leiva, Savic, Lukaku (’75 – Lulic)  – Nani (’56 – Anderson), Caicedo (’56 – Immobile). Antrenor: Simone Inzaghi.

Arbitru: Deniz Aytekin (Germania).

Cartonașe galbene: Pintilii, Vlad, Găman / Savic, Caceres, Lukaku, L.Felipe

1-0, min.29: contraatac rapid, Budescu îl lansează perfect pe Gnohéré, care pleacă sigur spre poartă și înscrie de la 16 metri.

Probabil că jucătorii lui Simone Inzaghi, oaspeții Arenei Naționale, și-au închipuit că vor reedita scorurile realizate de Manchester City sau Sporting Lisabona în fața vicecampioanei României. Deși FCSB nu arată o formă deosebită în campionat, ea a reușit să termine foarte bine o primă repriză, în care densitatea mare a liniei mediane laziale a încurcat vizibil jocul de pase al elevilor lui Dică. Din această cauză. apărarea bucureșteană a suferit vizibil, ajungându-se în final la o dominare accentuată a oaspeților. FCSB a încercat și a reușit vreun sfert de oră să țină mingea în jumătatea italienilor și au avut și o primă șansă de gol în min. 14 când dispecerul Budescu a trimis o centrare de pe stânga la bara a doua, iar Dennis Man a ras mingea cu capul prea ușor, permițându-i lui Strakosha să devieze. Treptat, însă, terenul a început să se încline spre poarta lui Vlad și tânărul portar adus de la Craiova a fost pus la treabă în numai trei minute: a interceptat o pasă dificilă a lui Leiva pentru Savic, a fost atent la încercarea aceluiași Leiva de la marginea careului și apoi i-a închis unghiul lui Caicedo, după devierea fină a lui Murgia. În aceste condiții, șansa FCSB era contraatacul, orchestrat de Budescu. Dintr-o asemenea acțiune a venit și golul “Bizonului” (la singurul șut cadrat al FCSB!), tot din serviciul lui Budescu a venit și șansa lui Gnohéré din min. 32, din afara careului. Finalul reprizei a aparținut clar lazialilor, dar Vlad a intervenit salutar cu piciorul la șutul lui Nani, iar Savic a trimis cu capul în transversală la un corner.

Deși Lazio a început în forță și partea secundă (Caicedo – lovitură de cap pe lângă poartă), gazdele au avut câteva sclipiri pe atac, tot cu Budescu în prim plan, favorizat și de cele câteva ocazii de lovituri libere oferite de laziali, care păreau că-și pierd cumpătul. Budescu a încercat o finalizare din poziție laterală în unghi închis și a ratat o centrare ideală pentru Tănase. Inzaghi a simțit deruta și a introdus jucători pe care îi voia menajați: Felipe Anderson și temutul Ciro Immobile și de la ei a apărut o ocazie rarisimă de egalare (’61). Basta a creat panică pe flancul stâng al apărării, iar la primul moment de respiro, un contraatac încheiat cu o centrare a lui Gnohéré pentru Budescu, care - încercând o finalizare pretențioasă, a realizat... “ratarea meciului”. La poarta cealaltă, excelentul Savic s-a înscris și el la capitolul “ratări”, apoi Gnohéré a ajuns din nou singur cu portarul, dar n-a mai avut suflu. Fortuna a ținut cu FCSB în min. 86: la o fază frumoasă făcută de Anderson, Caceres a deviat din greșeală balonul din apropierea porții lui Vlad și, după un final încins, se consemnează o victorie de prestigiul a FCSB care nu dă totuși, șanse mari de calificare la meciul de joi, de pe “Stadio Olimpico” din Roma.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.