Sport

Focșăneanul Radu Vîrnă este component al echipei naționale de baschet masculin a României și evoluează pentru CSA Steaua București

Ziarul de Vrancea
12 ian 2021 1339 vizualizări

Radu Vîrnă este unul dintre jucătorii care în sezonul competițional 2020/21 au ieșit de sub incidența regulii U23. El evoluează pentru CSA Steaua București, grupare la care a activat și în precedentele două sezoane.

Jucător de pozițiile 2-3, înalt de 1.90 metri se află la cel de-al 7-lea sezon consecutiv în primul eșalon al României. Originar din Focșani, el a debutat alături de Phoenix Galați în Liga Națională, după care a trecut la Dinamo București și SCM U Craiova. S-a alăturat actualei sale echipe în vara anului 2018.

Vîrnă a bifat șase apariții în actuala ediție a Ligii Naționale și are medii statistice de 4.5 puncte, 0.8 recuperări și 0.8 pase decisive în 14:26 minute pentru 1.5 la eficiență. El are 48% la aruncările de două puncte, 8% la trei puncte și 50% la linia de pedeapsă.

Sportivul în vârstă de 23 ani a vorbit în felul următor despre așteptările pe care le are de la noul an calendaristic:

„Consider că actualul sezon este o adevărată provocare pentru întreaga lume baschetbalistică, prin prisma incertitudinii asupra sănătății și a bunului mers al competițiilor sportive. Totuși, eu cred că acest lucru ne-a disciplinat și motivat, fiecare dintre noi dorind să performeze la un nivel cât mai ridicat. Sunt o persoană optimistă și îmi doresc ca anul 2021 să aducă, în primul rând, siguranță în desfășurarea evenimentelor sportive și revenirea cât mai rapidă a normalității, asta deoarece simțim lipsa oamenilor în tribune.”

Steaua București are un bilanț general de patru victorii și două înfrângeri. Militarii se pregătesc să înfrunte pe SCM U Craiova și Dinamo București în cadrul turneului găzduit la BT Arena din Cluj-Napoca, pe 14 și 15 ianuarie anul curent.

Referitor la nivelul competiției din LNBM, Vîrnă a declarat următoarele:

„În turneele ce s-au desfășurat până în acest moment, echipele participante au dat dovadă de un grad ridicat de competitivitate, din care baschetul are de câștigat. Astfel, echipe care erau cotate inferior au reușit să pună reale probleme echipelor consacrate de-a lungul anilor în LNBM. În ceea ce privește echipa nostră, urmează trei turnee dificile, care vor conta în economia clasamentului final. În altă ordine de idei, avem avantajul unei pauze mai îndelungate față de echipele care au jucat turneul precedent și cred cu tărie că am reușit să folosim cu succes acest timp pentru a ne regla din punct de vedere tehnico-tactic pentru ceea ce urmează.

În ceea ce mă privește, aflându-mă pentru al treilea sezon alături de clubul Steaua, mă bucur de încrederea acordată și de susținerea oferită din partea staff-ului și a conducerii. Îmi doresc să devin jucătorul matur și echilibrat la care aspir.”

Radu Vîrnă este component al echipei naționale de baschet masculin a României. El a participat la fereastra a 2-a din calificările FIBA EuroBasket 2022, la Valencia, Spania, acolo unde Vulturii au întâlnit Polonia și Spania.

Text informații + foto:unitedhoops.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.