Sport

Finiș necruțător al Mihaelei Buzărnescu

Ziarul de Vrancea
11 iun 2018 643 vizualizări

Condusă în tie-break-ul decisiv cu 3-5 de Veronica Cepede din Paraguay, românca a câștigat patru mingi consecutive și s-a calificat în turul II la Nottingham * Federer reintră în circuit la Stuttgart

* Mihaela Buzărnescu (30 WTA) și-a făcut cu succes debutul în sezonul de iarbă 2018, la turneul de la Nottingham. Românca a reușit să se califice în turul 2, după ce a trecut în trei seturi de Veronica Cepede din Paraguay (120 WTA).  Buzărnescu a avut nevoie de două ore și opt minute pentru a se impune în fața sportivei sudamericane. Chiar dacă diferența dintre ele este de 90 de locuri, sportiva noastră s-a impus greu, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6. Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare. Setul decisiv a decurs fără break până la tie-break. Mihaela a avut ocazia de a decide partida în jocul cu numărul 10, dar a ratat două mingi de meci. În tie-break, jucătoarea sud-americană a condus cu 5-3, dar “Michi” a câștigat patru mingi consecutive și s-a impus în final cu 7-5. În următorul tur, Mihaela o va întâlni pe Irina Faconi din Italia (152 WTA), care a trecut în primul tur de Arina Rodionova din Australia (123 WTA)cu scorul de 6-4, 6-1. Alte rezultate de ieri: Heather Watson (Marea Britanie) – Danielle Lao (SUA) 6-1, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Zarina Dias (Kazahstan) 2-1 ab; Mona Barthel (Germania) – Katie Swan (Marea Britanie) 7-6, 7-5; Ashleigh Barty (Australia) – Stephanie Voegele (Elveția) 6-3, 6-3; Donna Vekic (Croația) – Gabriella Taylor (Marea Britanie) 7-5, 5-7, 7-6.

* Rusoaica Veronika Kudermetova (170 WTA) a realizat o mare surpriză în turneul feminin de la s’Hertogenbosch, câștigând cu 6-4, 7-6 în fața jucătoarei estone Anett Kontaveit (24). Alte rezultate înregistrate ieri:  Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Marina Melnikova (Rusia) 6-2, 6-2; Aleksandra Krunic (Serbia) – Valentini Gramatikopoulou (Grecia) 6-1, 6-0; Belinda Bencic (Elveția) – Tereza Martincova (Cehia) 6-2, 6-4; Fanny Stollar (Ungaria) – Zhang  Shuai (China) 6-3, 6-3; Antonia Lottner (Germania) – Anna Blinkova (Rusia) 6-2, 3-6, 6-2; Arîna Sabalenka (Belarus) – Marketa Vondrousova (Cehia) 0-6, 7-5, 6-3; Kirsten Flipkens (Belgia) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-3, 6-0; Allison Riske (SUA) – Tatjana Maria (Germania) 6-4, 7-6; Ajla Tomljanovic (Australia) – Kristyna Pliskova (Cehia)  4-6, 7-6, 6-2; Elise Mertens (Belgia) – Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-4.

* Tenismanul Roger Federer, locul 2 ATP, revine pe teren la turneul pe iarbă de la Stuttgart, după ce nu a participat la sezonul pe zgură. Elvețianul este favoritul numărul 1 la competiția de 250 de puncte Mercedes Cup, cu premii de aproape 730.000 de euro și îl va întâlni în manșa a doua, în care este calificat direct, pe germanul Mischa Zvere (54 ATP). Dacă va ajunge în finală, Federer, 36 de ani, va reveni pe locul I ATP, poziție pe care a mai ocupat-o timp de 309 săptămâni. "Cred că este o motivație suplimentară. Pe iarbă diferențele sunt foarte mici, nu e simplu, mai ales când nu ai jucat de trei luni", a spus tenismanul elvețian, care a evoluat ultima dată la Miami, în martie. Anul trecut, Federer a început sezonul pe iarbă tot la Stuttgart, unde a pierdut în primul tur în fața lui Tommy Haas, scor 6-2, 6-7, 4-6. Însă după acel eșec, fostul lider ATP nu a mai cedat niciun set pe iarbă, impunându-se atât la turneul de 500 de puncte de la Halle, cât și la Wimbledon. Alte rezultate din turneul de la Stuttgart: Marton Fucsovics (Ungaria) – Denis Kudla (SUA) 6-3,6-4; Denis Istomin (Uzbekistan) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 7-6, 7-6; Gilles Simon (Franța) – Matteo Viola (Italia) 6-0, 6-3;

* s’Hertogenbosch (ATP, turul I): Evgheni Donskoi (Rusia) – Franco Skugor (Croația) 6-3, 6-2; Bernard Tomic (Australia) – Kevin King (SUA) 6-4, 6-2; Stephanos Tsitsipas (Grecia) – John Patrick Smith (Australia) 3-6, 6-3, 6-4; Matthew Ebden (Australia) – Tim Smyczek (SUA) 6-2, 6-3; Malek Jaziri (Tunisia) – Max Purcell (Australia) 6-2, 6-3; Mackenzie McDonald (SUA,110 WTA) – Andreas Seppi (Italia, 49) 6-4, 6-2; Austin Bolt (Australia) – Vasek Pospisil (Canada) 4-6, 7-6, 6-2; Jérémy Chardy (Franța) – Guillermo Garcia (Spania) 6-4, 6-7, 7-6. Astăzi, Marius Copil va juca în turul II cu Yuichi Sugita (Japonia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.