Sport

Finala așteptată în Europa League

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 705 vizualizări

Atletico Madrid și Olympique Marseille vor juca ultimul act însă golul calificării marseillezilor a fost precedat de un corner acordat greșit

Finala Ligii Europa se va disputa în acest an în ziua de 16 mai, la Lyon, între echipele Atletico Madrid și Olympique Marseille. După ce a terminat la egalitate la Londra cu Arsenal, scor 1-1, echipa antrenată de Diego Simeone a jucat pragmatic în meciul retur și a câștigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Diego Costa în minutul 45^2. Meciul nu a avut prea mult dramatism, englezii, la care antrenorul Arsène Wenger a stat pe bancă pentru ultima oară, atacând în valuri, fără a trece de apărarea bine pusă la punct de Simeone, cea mai mare ocazie a “tunarilor” aparținând armeanului Mhitarian.

Mai dramatică a fost cealaltă semifinală, disputată la Salzburg între echipa locală și Atletico Madrid. Aparent, francezii erau mari favoriți după victoria obținută cu 2-0 pe “Stade Velôdrome, însă formația austriacă reușise în sferturi o “remontada” spectaculoasă în fața formației italiene Lazio, 4-1, după 2-4 în retur. Și în repriza secundă, formația gazdă a anihilat avantajul marseillezilor, prin golul marcat de malianul Haidara (’53) și autogolul lui Sarr (’65), după un șut teribil al lui Schlager. În prelungiri șansa a surâs elevilor lui Rudi Garcia, dar golul decisiv a avut la origine o eroare de arbitraj. În min. 117 arbitrul rus Seghei Karasev a dictat un corner pentru OM, după o fază la care reluările au arătat că ar fi trebuit acordată doar o repunere din colțul careului pentru gazde. A executat Payet, în minutul 117, iar Rolando a reluat plasat din voleu, în dreapta portarului Walke, aducând calificarea francezilor în finala Ligii Europa. După acest gol, Haidara (Salzburg) a  primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 119.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.