Sport

Fără Messi, fără Ronaldo

Ziarul de Vrancea
14 aug 2020 925 vizualizări

Duelul franco-germane în semifinale *șocul sferturilor: Bayern-Barcelona 8-2

Pentru prima oară din 2006, nici Lionel Messi și nici Cristiano Ronaldo nu vor evolua în semifinalele Ligii Campionilor, după ce echipele lor au fost eliminate din competiție. Dacă CR7 de la Juventus a pierdut calificarea încă din optimi, în fața „olimpicilor” din Lyon, Messi și ai săi colegi „extratereștri” au suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istoria fotbalului intercluburi: 2-8, la Lisabona cu Bayern München, rezultat care, în balanță cu partidele interțări nu poate avea decât un termen de comparație: Brazilia – Germania 1-7, pe Maracana, la Cupa Mondială din 2014. Propriu-zis, nu Messi este vinovatul principal, din contra, starul argentinian a încercat să tragă echipa după el, mai ales Bayern a fost atentă mai mult la pasele către Messi, decât la Messi însuși. Apărarea catastrofală a Barcelonei, în frunte cu „marele” Piqué și portarul ter Stegen poartă principala vină, însă Bayern, cu Thomas Müller în prim-plan, mai mult decât Lewandowski.

De fapt, dintre cele patru sferturi ale Ligii, trei s-au soldat cu surprize iar celălalt a fost foarte aproape de o nouă bombă: Atalanta a condus până în ultimul minut pe PSG, cu Neymar și Mbappé, dar renunțând la jocul său avântat în fața unui adversar galonat, a plătit fizic și a primit două goluri în timpul adițional. Atletico Madrid, practic, cea mai „italienească” echipă din octetul fruntaș, a fost învinsă de o echipă muncitoare, RB Leipzig, scor 1-2, iar Manchester City a pierdut net, scor 1-3 cu Olympique Lyon. Astfel încât, în semifinale, nu vom vedea echipe din Spania, Anglia și Italia, ci două bătălii franco-germane, pe 18 și 19 august: Leipzig – PSG și Bayern – Lyon.

Sferturi de finală: PSG- Atalanta 2-1. Marquinhos ('90), Mouting ('90^2); Bayern – Barcelona 8-2. Müller ('4, '31), Perisic ('22), Gnabry ('27), Kimmich ('63), Lewandowski ('82), Coutinho ('85, '88) / Alaba ('7 – autogol), Suarez ('57); RB Leipzig – Atletico Madrid 2-1. Olmo ('51), Adams ('88) / Felix ('71 – penalty); Olympique Lyon – Manchester City 3-1.Cornet ('24), Dembélé ('69, '87); De Bruyne ('69).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.