Sport

Echipa de handbal își reia pregătirile. Un nou început 

Cătălin VLĂDESCU
15 iul 2018 3413 vizualizări

Luni, 16 iulie, are loc reunirea lotului echipei de handbal, CSM Focșani 2007. Băieții noștri urmează să se întâlnească pe stadionul din Complexul Sportiv Milcovul, din Sud, la ora 18:00, ședința de pregătire fiind condusă de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte.

Va fi un nou început, din toate punctele de vedere, pentru echipa fanion a orașului nostru, dar și pentru toți cei care iubesc cu adevărat sportul și această echipă ce se află la al patrulea sezon consecutiv de prezentă pe prima scenă handbalistică a țării. Dacă lotul de jucători cu care vom aborda sezonul 2018-2019 nu a suferit modificări esențiale, singura noutate fiind contractul cu Didi Hrimiuc, la nivelul băncii tehnice, modificarea este una importantă. Sandu Iacob va antrena pentru următorii doi ani echipa noastră, alb-albastră.

Noul antrenor are o carte de vizită impresionantă. Sandu Iacob a jucat pentru HC Bacău(1995-1996), Steaua București(1996-2002), Piatra Neamț(2002-2003), acolo unde a jucat cu Fibrex în grupele Ligii Campionilor, TV Endingen(2003-2005), HCM Constanța(2005-2006), Tus N-Lubbeke(2005-2006), Știința Bacău(2006-2009), Energia Pandurii Tg. Jiu(2009-2010), Potaissa Turda și HC Vaslui. A îmbrăcat tricoul echipei naționale de 199 ori. A debutat la națională în 1996, într-un meci împotriva Turciei. A fost căpitanul tricolorilor la Campionatul Mondial din Croația-2009. Pentru România a marcat 776 de goluri. A fondat la Bacău, alături de Raducu Tamaș și Ionuț Rotaru, clubul ACS Golden Kid’s, locul unde micii handbaliști, pasionați de jocul cu mingea pe semicerc pot începe o carieră în handbal. Pe banca tehnică a echipei noastre, Sandu Iacob, va fi ajutat de Bogdan Voica și Alexandru Acsinte, singurul lector EHF din România. Am făcut această paranteză pentru a înțelege, împreună, cu ce ambiții pleacă la drum, băieții noștri, în noul sezon, un sezon la startul căruia se află două echipe pe care nu le regăseam anul trecut: CSM Bacău 2010 și CS HC Buzău 2012. Nimeni nu ascunde, nici suporterii, atât de numeroși și atașați, nici băieții noștri, că obiectivul pentru noul sezon este o participare în Play Off-ul Ligii Naționale. Îndrăznesc să spun că după trei ani grei, dar extraordinar de frumoși, cu o grămadă de amintiri de neuitat, a venit timpul.

Avem, zic eu, toate elementele de care avem nevoie pentru a ne atinge împreună acest obiectiv îndrăzneț, dar perfect realizabil. Avem experiență, determinare, valoare și nu în ultimul rând avem suporteri, o sală plină la fiecare meci de acasă. Putem visa așadar, împreună, jucători și suporteri, familia de la sală, dar tot împreună avem datoria să facem totul pentru ca acest vis să devină realitate. Îmi doresc să fie o nouă etapă, un next level, să ne descotorosim de toate elementele disturbatoare, rău intenționate și care nu iubesc cu adevărat această echipă. Cu prietenie, #8.(Cătălin Vlădescu)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.