Sport

VIDEO | Echipa de fotbal seniori a României a învins formația Israelului și s-a calificat la EURO 2024

Ziarul de Vrancea
20 nov 2023 1542 vizualizări
Foto:arhiza ZdV, Credit foto:stirileprotv.ro
Foto:arhiza ZdV, Credit foto:stirileprotv.ro

Naţionala de fotbal seniori a României a jucat, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, de la ora 21:45, meciul decisiv cu formația Israelului pentru calificarea la Campionatul European din 2024. Partida a avut loc în Ungaria, pe stadionul Pancho (Felcsút).

Într-o partidă decisivă în economia calificării, tricolorii au arătat maturitate în joc, în ciuda unui început ezitant de meci.

După doar două minute, Israel a deschis scorul prin Zahavi, cu o lovitură de cap în urma unui corner.

Diferența a rezistat până în minutul 10, când după o fază superbă, Drăguș a șutat în bara transversală, mingea a ricoșat la Pușcaș care a reluat-o cu capul în plasă.

Tricolorii le-au lăsat inițiativa adversarilor, dar a speculat arma contraatacului de câte ori a avut ocazia, reușind să pună probleme prin George Pușcaș și Denis Drăguș.

Partea secundă a debutat cu elevii lui Edi Iordănescu în atac, iar Ianis Hagi a înscris golul victoriei în minutul 63, cu un șut cu stângul din interiorul careului.

România obține calificarea matematic la turneul final al Campionatului European din Germania și se instalează pe prima poziție a Grupei I, profitând de remiza Elveției pe teren propriu cu Kosovo.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1),  pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, notează Agerpres.

Tricolorii au început cu stângul, primind gol după 90 de secunde, la un corner executat de Gloukh, urmat de o deviere a lui Miguel Vitor, iar Eran Zahavi a reluat simplu în plasă.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu nu fost afectată prea tare de această lovitură, reuşind egalarea în min. 10: Drăguş a şutat cu efect de la 22 de metri, portarul a respins în transversală, iar Puşcaş, atent, a reluat cu capul în plasă.

Tricolorii au continuat să joace bine şi Răzvan Marin a a avut o ocazie bună (12), însă Glazer a respins şutul său. Apoi, Drăguş (19) a şutat peste poartă de la 18 de metri.

Israelienii au fost periculoşi prin Khalaili (23), care a trimis din voleu peste ţintă, de la 12 metri. Imediat, Drăguş putea aduce România în avantaj, dar a nimerit bara cu un şut din întoarcere (24).

Israelul a avut două oportunităţi bune, dar acelaşi Khalaili a reluat peste din poziţie bună, după ce Moldovan respinsese şutul lui Turgeman (26), iar Gloukh (32) l-a testat cu un şut din unghi pe Moldovan, prins în doi timpi.

Puşcaş (38) a fost aproape de un gol de senzaţie, reluând spectaculos cu călcâiul, dar portarul Glazer a fost atent.

România a început în forţă repriza secundă, dar şutul lui Puşcaş din unghi (47) a fost respins de Glazer, iar Screciu a şutat prin faţa porţii câteva secunde mai târziu. R. Marin (49) a trimis peste poartă de la 12 metri, din poziţie foarte bună. Stanciu (51) a şutat din voleu de la 18 metri, însă pe lângă poartă.

Prima ocazie notabilă a israelienilor de după pauză a fost şutul lui Gloukh (53), care a trecut puţin pe lângă poartă.

România a marcat golul victoriei în min. 63, prin Ianis Hagi, cu un şut la colţul scurt, după ce i-a revenit mingea în urma unei centrări blocate.

Mihăilă a ratat cu poarta goală (74), la un contraatac purtat de Răzvan Marin (74).

Zahavi (82) a tras de la 22 metri, dar Moldovan a reţinut.

În min. 84, situaţia tricolorilor s-a complicat, după ce Mihăilă a fost eliminat, după o intrare dură la Turgeman.

Israelul a presat pe final, dar a făcut-o fără prea luciditate, ultima oportunitate fiind ratată de Gorno (90+4), însă mingea expediată de el a fost reţinută de Moldovan.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

Au evoluat echipele:

Israel: 18. Omri Glazer - 2. Eli Dasa (căpitan; 14. Gavriel Kanichowsky, 62), 4. Miguel Vitor, 3. Shon Goldberg, 12. Roy Revivo (9. Tai Baribo, 76) - 8. Dor Peretz, 6. Neta Lavi (16. Mohamad Abu Fany, 62), 15. Oscar Gloukh - 11. Anan Khalaili (13. Idan Gorno, 77), 7. Eran Zahavi, 19. Dor Turgeman. Selecţioner: Alon Hazan.

Rezerve neutilizate: 1. Daniel Peretz, 23. Yoav Jarafi - 5. Raz Shlomo, 10. Ramzi Safuri, 17. Gadi Kinda, 20. Avishay Cohen, 21. Dan Glazer, 22. Ofir Davidzada.

România: 12. Horaţiu Moldovan - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 18. Răzvan Marin (8. Alexandru Cicâldău, 87), 5. Vladimir Screciu (6. Marius Marin, 77), 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 4. Adrian Rus, 87) - 14. Ianis Hagi (17. Florinel Coman, 65), 9. George Puşcaş, 19. Denis Drăguş (13. Valentin Mihăilă, 65). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă, 16. Ionuţ Radu - 7. Denis Alibec, 20. Darius Olaru, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Vasile Mogoş, 23. Andres Dumitrescu.

Arbitru: Francois Letexier; arbitri asistenţi: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni; al patrulea oficial: Jeremy Stinat (toţi din Franţa)

Arbitru video: Jerome Brisard; arbitru asistent video: Eric Wattellier (ambii din Franţa)

Observator UEFA pentru arbitri: Gheorghi Iordanov (Bulgaria); Delegat UEFA: Eduard Dervishaj (Spania)

Cartonaşe galbene: Miguel Vitor (37), Coman (71), Raţiu (78), Baribo (83), Zahavi (90+1).

Cartonaş roşu: Mihăilă (84).

Preliminarii EURO 2024, clasamentul Grupei I

1. România – 19 puncte

2. Elveția – 17 p

3. Israel – 12 p

4. Kosovo – 11 p

5. Belarus – 9 p

6. Andorra – 2 p

*Primele două clasate se vor califica la turneul final din vara anului viitor (14 iunie - 14 iulie), găzduit de Germania.

*La egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

Partidele de sâmbătă, 18 noiembrie 2023 din Grupa I

Belarus – Andorra 1-0

Elveția – Kosovo 1-1

Israel – România 1-2

Vizionați și:VIDEO | Bucuria calificării la Campionatul European de fotbal seniori în vestiarul României! 

VIDEO:FRF TV

 

Vizionați și: VIDEO | Declarații după calificarea României la EURO 2024

VIDEO:FRF TV

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.