Sport

Duelul absenților din Rusia

Ziarul de Vrancea
30 mai 2018 930 vizualizări

România – Chile, astăzi, de la ora 17:00 la Graz, meci amical de fotbal, transmis de Pro TV * ambele echipe au ratat calificarea la Cupa Mondială * din echipa sud-americană nu fac parte jucătorii consacrați care au câștigat Copa America

Echipa României nu s-a calificat la Cupa Mondială din Rusia, o știm prea bine, după experimentul nefericit cu Christoph Daum. Surpriză mare este că nici Chile nu a reușit calificarea, deși este are trofeul “Copa America”, peste eternele favorite Brazilia și Argentina, plus eterna “buturugă”  Uruguay. Cu un nou selecționer, Claudio Borghi, Chile își caută un nou drum în fotbalul mondial. Și noul selecționer a chemat un lot tânăr, în cantonamentul din Austria, singurul jucător cu nume mare convocat fiind fundașul Gary Medel, neapelând la Alexis Sanchez, Vidal, Isla, Aranguiz, Bravo și Vargas. Cosmin Contra, selecționerul tricolorilor, are alte probleme. El vrea să recunostruiască din mers naționala, pentru că în toamnă va intra în noua competiție “Cupa Națiunilor”, care oferă și ea bilete pentru Euro 2020. După cum se știe, România face parte dintr-al treilea eșalon valoric în grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Din acest motiv, Contra nu-și permite să menajeze titularii în partidele de azi și marți (cu Chile, respectiv, Finlanda), însă sunt destule absențe forțate în lotul tricolor: Chiricheș, Grigore, Maxim, Andone, ca să nu mai vorbim de jucători ieșiți din formă ca Torje sau retrași de la echipa națională, ca Stancu.România s-a intersectat de două ori cu Chile în istorie și ambele întâlniri s-au terminat cu același scor, 3-2 pentru tricolori. Prima dată, în 1982, chiar la Santiago când tânăra echipă condusă de tânărul antrenor Mircea Lucescu a condus cu 3-0 la pauză, prin două goluri marcate de Mișa Klein și unul de Augustin. A doua oară s-a întâmplat anul trecut, pe Arena Națională, când s-a înregistrat poate cel mai reușit meci al tricolorilor cu Daum pe bancă. Sud-americanii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Vargas (‘8) și Valencia (’18), dar românii au întors rezultatul marcând prin Stancu (’31), Stanciu (’60) și debutantul Băluță (’83). Ce-i drept, eliminarea lui Medel (’33) a cântărit enorm în jocul naționalei dirijate pe atunci de Juan Antonio Pizzi.  Din echipa de atunci, în lotul lui Cosmin Contra au rămas Benzar, Toșca, Rotariu, Stanciu și Băluță.Naționala României se află la al treilea meci amical al anului, celelalte două fiind câștigate cu Israel (2-1) și Suedia (1-0). La rândul ei, naționala chiliană a învins și ea Suedia (2-1) în acest an și a realizat o remiză albă cu Danemarca.

Echipele probabile

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Toșca, Bancu – Anton, Cicâldău – Deac, Stanciu, Mitriță - Țucudean.

Chile: Toselli – Roco, Medel, Diaz, Maripan – Pulgar, Reyes, Valdes, Galdames – Henriquez, Sagal.

Arbitru: Christopher Jäger (Austria).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.