Sport

Două meciuri într-o zi

Ziarul de Vrancea
8 mar 2021 730 vizualizări

Mihaela Buzărnescu, învingătoare la simplu și dublu în turneul de la Guadalajara *la Doha, Sorana Cîrstea n-a rezistat Anettei Kontaveit

Sorana Cîrstea (67 WTA) a fost eliminată, ieri, în turul doi al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1,835 de milioane de dolari. Ea a fost învinsă de estona Anett Kontaveit (24 WTA), scor 4-6, 5-7 după o oră și 42 de minute, Românca a început bine meciul și a condus cu 2-0, dar apoi a pierdut patru game-uri la rând. Cîrstea a reușit un break și a egalat, 4-4, a irosit o minge de break la acest scor, iar Kontaveit și-a făcut serviciul și a încheiat setul cu 6-4, cu un nou break. În actul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-5, Cîrstea salvând o minge de meci în cel de-al zecelea joc, după care Kontaveit și-a făcut serviciul, obținând victoria cu un break parafat de o dublă greșeală a Soranei. Cîrstea a avut patru ași și 5 duble greșeli, în timp ce Kontaveit a încheiat cu doi ași și trei duble greșeli. Ambele jucătoare au comis numeroase erori neprovocate.

Surpriza zilei a fost eliminarea Elinei Svitolina (5WTA) de veterana rusă de 35 de ani, Svetlana Kuznețova, fost număr 2 mondial, scor 6-2,4-6, 1-6. Alte rezultate: Barbora Krejcikova (Cehia) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-3, 6-1; Anastasia Potapova (Rusia) – Madison Keys (SUA) 6-4, 6-3; Belinda Bencic (Elveția) – Veronika Kudemertova (Rusia) 6-4, 5-7, 6-4; Cori Gauff (SUA) –Marketa Vondrousova (Cehia) 3-6, 6-0, 6-4;Tereza Martincova (Cehia) – Kiki Bertens (Olanda) 6-1, 6-4: Jessica Pegula (SUA) – Kristina Mladenovic (Franța) 6-1, 6-2; Karolina Pliskova (Cehia) – Anastasija Sevastova (Letonia) 6-3, 6-7, 6-2. Petra Kvitova s-a retras în meciul cu elvețianca Jil Teichmann, la scorul de 2-6, 3-4.

*În turneul de la Guadalajara (235.238 $), Mihaela Buzărnescu (163 WTA) a obținut două victorii într-o zi. La simplu, a învins-o pe jucătoarea americană Coco Vanderweghe (238 WTA), care cu trei ani în urmă se situa pe locul 14, Scorul a fost 7-6, 6-7 pentru Mihaela, care va juca în turul secund cu sportiva cehă Marie Bouzkova (50 WTA). Aceasta a eliminat-o pe cea de-a doua româncă prezentă în turneu, Irina Bara (116), scor 6-3, 2-6, 6-3.La dublu, Mihaela, alături de germana Anna-Lena Friedsam, a trecut cu 6-4, 6-4 de perechea Anna Blinkova/Kristina Kucova (Rusia/Slovacia).

*Elvețianul Roger Federer (7 ATP) va evolua astăzi, îîmpotriva britanicului Daniel Evans (28 ATP) în turul al doilea al turneului de 250 de puncte de la Doha.Federer este direct acceptat în turul secund și va juca primul său meci oficial după aproape 14 luni de pauză.Evans l-a învins, în primul tur, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, pe francezul Jeremy Chardy (54 ATP). Fostul lider ATP nu a mai jucat din ianuarie 2020, când a fost eliminat în semifinale, la Australian Open, de sârbul Novak Djokovic. Accidentat la Melbourne, Roger Federer și-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie 2020, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020.În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi și a decis că nu va mai juca finalul sezonului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.