Sport

Demolatorul de garduri

Ziarul de Vrancea
25 feb 2021 813 vizualizări

Campionul mondial Grant Holloway a bătut un record mondial mai vârstnic decât el, stablit de Colin Jackson

Atletul american Grant Holloway a doborât recordul mondial în proba de 60 m garduri deținut de britanicul Colin Jackson, cu ocazia cursei reușite miercuri în reuniunea de sală de la Madrid. Holloway (23 ani), campion mondial la 110 m garduri în 2019, a fost cronometrat cu timpul de 7,29 s fiind mai rapid cu o sutime de secundă decât a fost Jackson în martie 1994 (7 sec 30/100), cu aproape trei ani înaintea nașterii americanului. Timpul realizat de Holloway nu este deloc o surpriză, având în vedere că atletul originar din Chesapeake (Virginia) a dominat categoric sezonul de sală.Holloway a fost înregistrat în serii cu timpul de 7 sec 32/100, a doua performanță mondială din toate timpurile la acel moment. „Știu că acest record riscă să nu dureze prea mult. Nu mă voi mai gândi la el. Voi privi înainte. Acum vreau să revin la Gainesville (Florida), să discut cu antrenorul Holloway (Mike, nicio legătură de rudenie) și să îmi fac o friptură bună”, a mai spus atletul american. Holloway a subliniat că recordul în aer liber (12,80 s la 110 m garduri deținut de compatriotul său Aries Merritt din 2012) este în vizorul său, însă prioritățile sale sunt selecțiile SUA și apoi medalia de aur la Jocurile Olimpice. Grant Holloway esre neînvins în 41 de curse pe distanța de 60 m garduri de la debuturile sale la seniori, în urma cu circa patru ani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.