Sport

Debut fierbinte pentru cârlanii lui Mutu

Ziarul de Vrancea
23 mar 2021 908 vizualizări

De astăzi până miercurea viitoare are loc faza grupelor Campionatului European de fotbal Under 21, care se desfășoară în Ungaria și Slovenia *România întâlnește de la oea 22:00 la Budapesta puternica echipă a Olandei *turneul va fi transmis de canalele TVR

În calificările pentru competiție, 55 de națiuni UEFA au intrat în cursă pentru 16 locuri în grupele turneului final. Ungaria și Slovenia, co-organizatoare, s-au calificat automat.România face parte din grupa A și va înfrunta astăzi Olanda de la ora 22:00, apoi va juca sâmbătă cu Ungaria (19:00), iar marți va întâlni de la ora 19:00 echipa Germaniei. Toate meciurile României vor avea loc la Budapesta” pe arena ce poartă numele legendarului jucător al Ungariei Maxima, Janos Bozsik, celelalte partide având loc la Szekesfehervar pe stadionul echipei Vidi Mol. În Ungaria se va disputa și grupa C (Rusia, Islanda, Franța, Danemarca) în orașele Győr și Szombathely. Celelalte grupe sunt compuse din Slovenia, Spania, Cehia, Italia (grupa B, la Maribor și Celje), respectiv Portugalia, Anglia, Croația, Elveția (grupa D, la Koper și Ljubljana). O curiozitate este aceea că fazele eliminatorii, în care se califică primele două din fiecare grupă, au loc separat, în perioada 31 mai-6 iunie, tot în Ungaria și Slovenia.

România s-a calificat de pe locul doi în grupă, fiind la șase puncte de ocupanta locului unu în grupă, Danemarca (26 de puncte). Normal, România trebuia să dispute Play-off pentru calificarea la Euro 2021, dar UEFA a anunțat că din cauza pandemiei vor fi alese cele mai bune cinci locuri doi din fiecare grupă de calificare. Lotul tricolorilor, condus de Adrian Mutu, este compus din A. Vlad, Hăruț, Oaidă, Olaru, Moruțan, Oct, Popescu (FCSB), Boboc, Ciobanu, Ganea (FC Viitorul) Aioani, Dulca (Chindia), Vlădoiu, Cîmpanu (CSU Craiova), Ciobotariu, Itu (CFR Cluj), Eșanu (Dinamo), Chindriș (FC Botoșani), Opruț (FC Hermannstadt), Ad.Petre (UTA) precum și stranierii: Pașcanu (Ponferradina, Spania), Drăgușin (Juventus), M.Marin (Pisa) și Mățan (Columbus Crew (SUA).Meciurile vor fi televizate pe canalele TVR, partidele României putând fi văzute pe primul canal al televiziunii publice

 

Cine sunt inamicii

Olanda, prima adversară a tricolorilor, este condusă de Erwin van der Looi. Ajax dă patru jucători lotului (4), urmată de AZ Alkmar (3).Cei mai valoroși jucători sunt mijlocașiiKoopmeiners, De Witt (Alkmaar) șiKadioglu (Fenerbahçe). Este de remarcat prezența în lotul neerlandez a atacantului Justin Kluivert (RB Leipzig), fiul mult mai cunoscutului Patrick, Între stranieri se mai remarcă jucători din Bundesliga, Ligue Une și Belgia. Olanda a câștigat grupa a VII-a de calificare, la egalitate de puncte cu Portugalia.

Ungaria, a doua adversară, are ca selecționer un fost internațional maghiar, Zoltan Gera.Formația este un mix de jucători de la Budafok, MTK și Academia Puskas. Are d trei stranieri, fundașul Balogh de la „primavera” Parmei și doi atacanil Bukta care joacă în Austria, la Altach, și Szöke, legitimat la echipa olandeză Heracles Almelo.Demn de remarcat este că atacantul Daniel Zsori este născut la Oradea dar a jucat numai în ligile maghiare. Mijlocașul Hinora (Vasas) este un fel de play-maker al echipei lui Gera. Ungaria participă fără calificare din postura de gazdă.

Germania, pregătită de Stefan Kunz, este un mozaic de fotbaliști din Bundesliga” cu excepția a doi „belgieni”, un „austriac” și un „englez”din Championship.Alături de Olanda, „micul Mannschaft” pare a fi cea mai experimentată, remarcându-se jucători ca Nmecha (Anderlecht), Arne Maier (Hertha) și Özcan (Köln), Imbatabila Bayern nu este reprezentată în lotul german. S-a calificat la pas din grupa a IX-a cu cinci puncte avans față de Belgia.

Ce spune Mutu

Băieții sunt pregătiți, sunt motivați, își dau seama de importanța acestui turneu, le-am spus că trebuie să îmbățișeze tensiunea și să nu fie prea timorați din cauza ei. Le-am explicat că nu trebuie să se uite și să se compare cu acea generație, pentur că ei sunt diferiți. Ei pot avea parcursul lor și sper să scrie pagina lor de istorie pentru naționala României. Olanda este o echipă foarte puternică, care ajunge cu ușurință în fața porții, care marchează cu ușurință, fiind și echipa care a marcat cele mai multe goluri în aceste preliminarii. Au jucători importanți, jucători care au și demonstrat la echipele lor de club că pot face diferența. Am încă îndoieli în alegerea primului 11, dar până mâine voi rezolva și această problemă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.