Sport

De la FRF adunate

Ziarul de Vrancea
4 feb 2020 904 vizualizări

Adrian Mutu poate însoți naționala U21 la Tokyo * UEFA se implică pentru desfășurarea în bune condiții a barajului cu Islanda, de la Reykjavik *nou director la Școala Federală de Antrenori provenit de la academia lui Hagi

*Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, ieri, că selecționerul naționalei de tineret Adrian Mutu va face parte din delegația care va însoți echipa „under 23” la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „A existat deja o discuție telefonică între colegii mei și reprezentanții ambasadei Japoniei, în care s-a infirmat această știre. Probabil azi, mâine o să primim și o confirmare scrisă. Adrian Mutu face parte din delegația care va însoți echipa națională la Jocurile Olimpice”, a declarat Burleanu, într-o conferință de presă.

Marți, Adrian Mutu a negat faptul că ar avea interdicție de a intra în Japonia, în urma scandalului de consum de droguri în care a fost implicat când juca la Chelsea, în 2004, însă a precizat că nu știe dacă va face parte din delegația tricolorilor pentru JO. „Nu vreau să insistăm prea mult pe asta. Nu este așa. S-a spus că din cauza scandalului pe care l-am avut acum 16 ani s-ar putea să nu fiu primit în Japonia. Adevărul nu este așa. În caz că ai un cazier, în care ai făcut lucruri majore, foarte grave, atunci rămâne la latitudinea japonezilor, a guvernului, a cui dă viza acolo să decidă dacă te lasă să intri sau nu”, a declarat Mutu, la Digi Sport.

*În aceeași conferință de presă, Răzvan Burleanu a anunțat că UEFA se va implica pentru ca barajul Ligii Națiunilor pe care echipa națională a României îl va disputa la 26 martie, în deplasare, cu Islanda să nu se dispute pe un gazon înghețat, ci pe unul optim pentru fotbal. „Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, în care l-am informat despre această temere a noastră, că gazonul din Islanda nu va corespunde la ora jocului. Mi-a transmis însă că UEFA va trimite o echipă care să-i sprijine pe islandezi astfel încât să ne asigurăm că gazonul se va prezenta în condiții optime”, a spus Burleanu. „O altă informație pe care o avem este faptul că în momentul de față gazonul este acoperit cu o prelată. Pentru ca apoi să se treacă la o procedură de încălzire a suprafeței de joc. Înțeleg că se va proceda cu niște tuburi cu apă caldă”, a adăugat președintele FRF. Oficialii federali s-au declarat nemulțumiți de planul de pregătire al Federației Islandeze de Fotbal pentru barajul Ligii Națiunilor în ceea ce privește terenul încă din luna decembrie a anului trecut. Aceștia au precizat că este nevoie de garanții din partea gazdelor că suprafața de joc nu va fi înghețată la ora partidei.

*Fostul fotbalist și fostul director tehnic al Academiei Gheorghe Hagi, Lucian Burchel, a fost numit în funcția de director al Școlii Federale de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal. Președinteel FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că în cadrul FRF va fi înființată Academia Națională de Fotbal, din conducerea căreia va face parte Lucian Burchel. În vârstă de 55 de ani, Lucian Burchel, fost jucător la echipe ca Sportul Studențesc și Inter Sibiu, îl înlocuiește în această funcție pe Dan Apolzan, care s-a pensionat. Fost internațional român cu două selecții la prima reprezentativă și 160 de meciuri în primul eșalon fotbalistic al României, Lucian Burchel își începe activitatea la conducerea Școlii Federale de Antrenori după zece ani petrecuți la Academia Gheorghe Hagi.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.