Sport

De ce locul II?

Ziarul de Vrancea
4 dec 2018 634 vizualizări

Gheorghe Hagi consideră că mentalitatea de a te mulțumi cu puțin este păguboasă pentru echipa națională

Antrenorul formației Viitorul, Gheorghe Hagi, consideră că, dacă obiectivul naționalei este calificarea la Euro-2020, atunci echipa trebuie să facă orice e posibil pentru a termina pe locul I al grupei.  Hagi a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că nu crede că este mentalitatea potrivită să se vorbească de locul doi în grupă, ci trebuie să îți propui obiectivul cel mai înalt.  “Obiectivul, care este? Calificarea, nu? Atunci trebuie să faci orice e posibil să te califici, să iei fiecare meci în parte, să te duci să-l câștigi, să scoți cât mai mult posibil de la fiecare meci, îndeplinindu-ți obiectivul. Mi-a plăcut ce a scris Lobonț, nu locul doi, nu să ne luptăm pentru locul doi, nu cred că e mentalitate așa cum trebuie să vorbești din start de locul doi. Nu, trebuie să îți propui să îți fixezi un obiectiv, acela  e lucrul cel mai important și apoi să muncești pentru el. Atunci poți să ajungi la el. Asta nu înseamnă că excluzi valoarea și puterea unei naționale sau unei echipe precum e Spania. Adversarii sunt adversari buni și periculoși, au și ei valoarea lor, dar depinde foarte mult în viață de tine. Depinde de tine să îți atingi obiectivul, tu faci rezultatul, tu împingi în acea direcție, valoarea ta, puterea ta”, a declarat Hagi.

Fostul căpitan al naționale crede că jucătorii pot deveni puternici dacă joacă meci de meci cu mentalitate de învingător și că poți progresa doar atunci când îți propui obiectivul cel mai mare. “Apoi jucătorii să joace meci de meci și să câștige, meci de meci cu mentalitate de învingător, numai așa poți să ajungi să fii puternic. Nu e bine să îți propui locul doi niciodată, din start, mental, te-ai dus pe o linie care nu e bună. Să îți propui obiectivul cel mai mare, doar atunci poți să progresezi, să faci performanță, când ai obiective îndrăznețe”, a mai spus Hagi. În preliminariile pentru Euro 2020 România se află în grupă cu Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.