Sport

Dacă e prea mult, zboară rezultatele!

Ziarul de Vrancea
28 sep 2019 1059 vizualizări

Debut fulgerător la Beijing

După 6-1, 6-1 cu Rebecca Persson, Simona Halep o întâlnește astăzi în turul II pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova *Sorana Cîrstea a pierdut finala de la Tașkent

Simona Halep a început bine „China Open” de la Beijing, dispunând în primul tur cu un scor net (6-1, 6-1) de suedeca Rebecca Peterson (50 WTA). După accidentarea suferită la spate în competiția anterioară de la Wuhan, Simona Halep a avut parte de un antrenament cu public, Principala preocupare a jucătoarei române a fost să țină mingea în teren, penturu că de cele mai multe ori punctele i le-a oferit suedeza o adversară agresivă, dar total imprecisă. Fără a arăta probleme fizice vizibile, fostul lider WTA nu a avut multe reușite - nici nu a fost nevoie în condițiile partidei de duminică. Ea nu și-a pierdut serviciul în partida cu Peterson, deși al doilea a fost penalizat de Peterson în unele rânduri. Cu toate acestea, Simona nu a părut în apele ei și a dat de multe ori semne de nervozitate, certându-și staful din lojă pentru că nu o încurajează suficient. O altă veste bună pentru Simona este faptul că ea a obținut pentru a șasea oară consecutiv calificarea la finala sezonului, Turneul Campioanelor. Este a treia jucătoare care realizează acest lucru după australianca Ashleigh Barty și Karolina Pliskova, din Cehia.

În turul următor, la Beijing, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova (39 WTA), care a dispus cu 5-7, 6-2, 6-3 de americanca Bernarda Pera (81). Halep și Alexandrova s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA , în acest an, în turul doi al turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, când românca s-a impus, scor 3-6, 7-5, 6-4.Confruntarea Halep - Aleksandrova va fi a treia de pe terenul Moon, după două meciuri de simplu feminin, începând cu ora 07:30. Cea mai mare surpriză a meciurilor de început a fost eliminarea Karolinei Pliskova, de către letona Jelena Ostapenko (74 WTA), scor 5-7, 6-3, 5-7.

Alte rezultate: Belinda Bencic (Elveția) – Hsieh Su Wei (China) 7-5, 6-2; Sheng Saisai (China) – Monica Puig (Porto Rico) 4-6, 6-3, 7-6; Katerina Siniakova (Cehia) – Wang Xiyun (China) 6-2, 6-2; Polona Hergog (Slovenia) – Julia Goerges (Germania) 6-7, 7-6, 6-4; Kiki Bertens (Olanda) – Donna Vekic (Croația) 3-6, 6-1, 7-6; Daria Kasatkina (Rusia) – Peng Shuai (China) 2-6, 6-4, 6-4; Sofia Kenin (SUA) – Garbiñe Muguruza (Spania) 6-0, 2-6, 6-2; Kristina Mladenovic (Franța) – Danielle Collins (SUA) 6-3, 6-2; Naomi Osaka (Japonia) – Jessica Pegula (SUA) 6-3, 7-6; Christina McHale (SUA) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-0, 1-6, 6-3; Venus Williams (SUA)- Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 4-6, 7-5; Iulia Putințeva (Kazahstan) – Anna Blinkova (Rusia) 6-0, 6-1; Andrea Petkovic (Germania) – Jil Teichmann (Elveția) 7-6, 6-3; Daiana Iastremska (Ucraina) – Caroline Garcia (Franța) 6-1, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) – Anastassija Sevastova (Letonia) 6-7, 6-1; Sloane Stephens (SUA) – Magda Linette (Polonia) 7-5, 6-3; Angelique Kerber (Germania) – Peng Shuai (China) 6-2, 1-6, 6-4;

Sorana Cîrstea pierdut finala turneului de categorie WTA International de la Tașkent, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-6, 6-3, 4-6 de belgianca Alison Van Uytvanck (61 WTA). În setul decisiv, Sorana a salvat patru mingi de meci înainte de a se înclina. Sorana Cîrstea a câștigat turneul de la Tașkent în 2011. După cel mai bun rezultat al ei din 2019, românca va urca pe locul 75 WTA. Van Uytvanck este la al cincilea trofeu câștigat (două la Budapesta, la Quebec și la Taipei).

Finala turneului de la Wuhan: Arîna Sabalenka (Belarus) – Alison Riske (SUA) 6-3, 3-6, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.