Sport

CSU Craiova – CSM Focșani 23-34 (11-19) | Dezondământ previzibil în ultimul sfert de finală al Cupei României la handbal masculin

Ziarul de Vrancea
16 dec 2018 1217 vizualizări

CSM Focșani a completat, duminică după-amiază, careul de ași al Cupei României la handbal masculin. Echipa pregătită de Sandu Iacob s-a impus previzibil pe terenul divizionarei secunde CSU Craiova, la capătul unei partide pe care a controlat-o în totalitate, pe parcursul căreia a condus și la 15 goluri.

”Cred că am profitat la maximum de culoarul pe care l-am avut și ne-am jucat șansa. E o performanță frumoasă pentru echipa din Focșani, suntem foarte bucuroși de realizare și sunt convins că toată lumea va avea beneficii de pe urma participării la Final Four-ul Cupei României – clubul, antrenorii și jucătorii. În calitate de antrenor, felicit pe toată lumea care a contribuit la această calificare și ne vom bucura de fiecare moment pe care-l vom trăi în compania unor echipe cu nume grele în handbalul românesc.” Sandu Iacob (antrenor CSM Focșani)

”A fost un meci foarte greu, după cum mă așteptam, cu o echipă foarte bine pusă la punct. Deși adversarii n-au folosit o parte din titulari, cei care au jucat au făcut față cu brio și s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Sunt bucuros că am ajuns până în această fază, îi felicit pe cei de la Focșani și le urez multă baftă la Final Four.” Cătălin Popescu (antrenor CSU Craiova)

Craiova: Gheorghiță, Gheorghe, Lupitu – Ianăși 7, Gușatu 4, Iovănescu 3, Mănescu 3, Rușeanu 2, Luntraru 1, A. Păun 1, Ciorogaru 1, Budoiu 1, M. Păun, Iacov. Antrenor: Cătălin Popescu.

Focșani: Marocico, Cloșcă – Hrimiuc 5, Sladic 4, Moisă 3, Hagiu 3, Miroiu 3, Pătru 3, Eros 3, Grămătic 3, Rață 2, Popa 2, Rotaru 1, Posa 1, Năstasie 1, Popovici. Antrenor: Sandu Iacob.

Așadar, echipele care vor disputa Final Four-ul Cupei României (9-10 martie 2019) sunt Steaua București, SCM Poli Timișoara, Dinamo București și CSM Focșani. Faza finală se va desfășura pe o perioada de trei zile, iar localitatea unde se vor disputa jocurile din cadrul fazei finale a Cupei României va fi stabilită în urma tragerii la sorți. În urnă se vor introduce 4 bilete, echipele calificate la Final Four vor extrage fiecare câte un bilet. Echipa care a extras din urnă biletul cu numărul 1, are prima drept de organizare. În cazul în care refuză, echipa care a extras biletul cu numărul 2 are drept de organizare a Final Four-ului, ș.a.m.d. Dacă niciuna dintre echipe nu-și va aroga dreptul de organizare, localitatea de desfășurare va fi stabilită de F.R.H..

Text informații:handbalmania.ro

Citiți și:”CALIFICAREEE!

CS Universitatea Craiova - CSM 2007 Focșani 23 - 34

Performanță uriașă reușită de băieții noștri astăzi, în sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin. O victorie categorică pe terenul unei foste câștigătoare a acestei întreceri (+ de două ori campioană a României) și pentru prima dată în istoria handbalului vrâncean avem o formație calificată în semifinalele Cupei României.

De trei tururi am avut nevoie pentru a ajunge în careul de ași, în Final Four-ul competiției, acolo unde ne vom duela, pentru marele trofeu, cu trei dintre cele mai puternice grupări în momentul de față din handbalul masculin, Steaua București, Dinamo București și Politehnica Timișoara.

O performanță cu adevarat istorică, de neimaginat pentru handbalul vrâncean în urmă cu câțiva ani, reușită de această echipa minunată a noastra, atât de iubită și apreciată de toată suflarea handbalului românesc pentru rezultatele ei, suporterii minunați și pasiunea pe care o afișează de fiecare data, în orice confruntare.

Să-i felicităm din tot sufletul pe băieți și întregul staff tehnic pentru momentele frumoase oferite în acest an, să le urăm vacanță plăcută și un nou an sportiv cel puțin la fel de bun ca acesta.”-Cristi Valentin Misăilă contul de facebook

Citiți și:Dinamo și Focșani completează tabloul Final Four-ului Cupei României

Final Four-ul Cupei României la handbal masculin și-a aflat componența finală, după ce duminică Dinamo București și CSM Focșani au câștigat partidele susținute în sferturi, cu CSM București și Universitatea Craiova. Sâmbătă, Steaua București și Poli Timișoara obținuseră biletele pentru turneul final al competiției, pentru al doilea sezon consecutiv.

Duelul mult așteptat din sferturile Cupei României a avut loc duminică dimineață, în Sala „Dinamo”, unde campioana primea vizita liderului Ligii Zimbrilor, CSM București. Într-un meci destul de tensionat, „câinii” s-au impus după aruncările de la șapte metri, acolo unde Saied Heidarirad a ieșit la rampă din nou, așa cum o făcuse și în finala campionatului trecut, în fața Stelei.

S-a început greoi, primul gol al partidei fiind semnat în minutul 7, prin tunisianul Alouini, pentru ca CSM București să spargă gheața abia în minutul 13, după reușita lui Tioumentsev, la 3-0 pentru gazde. De altfel, Dinamo a controlat meciul autoritar timp de 20 de minute, pentru ca apoi jocul ofensiv să sufere puțin. În schimb, CSM București și-a revenit, fostul dinamovist Allahkaram Esteki a dat tonul revenirii, iar în minutul 29 egalitatea se restabilea: 10-10. Bannour și Gavriloaia au avut ultimul cuvânt al reprizei, au marcat în ultimul minut de joc și Dinamo a intrat la cabine cu un avantaj de două lungimi.

Partea a doua a avut la fel de puține goluri, în condițiile în care s-au ratat inclusiv câte două aruncări de la șapte metri. Dinamo a avut de mai multe ori posibilitatea de a închide meciul, s-a desprins la patru lungimi în minutul 41 (18-14), iar la 18-15 a beneficiat de o dublă superioritate. CSM București a scăpat fără gol primit din această situație și chiar a reușit să egaleze cu 12 minute înainte de final, scor la care a avut posibilitatea de a trece în avantaj, nefructificată însă. Zulfic a transformat două penalități pentru 21-19, însă tot bosniacul a ratat șansa în secundele de final de a închide disputa, ratând o altă aruncare de la șapte metri în fața lui Maggaiz. Ramba a egalat cu o aruncare de la nouă metri cu o secundă înainte de final și partida trecea la loviturile de departajare. Descat și Teixeira au transformat primele aruncări, pentru ca apoi Maggaiz și Saied să apere aruncările bosniacilor Zulfic și Vrazalic. Fostul jucător al CSM-ului Negru a făcut 24-23, Saied l-a blocat și pe Rotaru și Gavriloaia o aducea pe Dinamo și mai aproape de Final Four, transformând cu siguranță. Onyejekwe a readus speranța în tabăra oaspeților, iar Bannour a ratat șansa de a o califica pe Dinamo, ratând în fața lui Maggaiz. La fel ca și la Turda, în optimi, Tiomentsev a fost cel responsabil cu aruncarea decisivă pe CSM București, doar că de data aceasta Saied l-a ghicit și Dinamo merge în Final Four.

Dinamo București-CSM București 25-24 (12-10, 22-22) – după aruncările de la șapte metri

Dinamo București: Missaoui, Grigoraș, Heidarirad (portari), Bannour 4 goluri, Gavriloaia 4, Zulfic 4, Descat 3, Alouini 3, Acatrinei 3, Mousavi 2, Negru 1, Komogorov 1, Dima, Savenco, Șandru

CSM București: Krupa, Maggaiz (portari), Onyejekwe 7 goluri, A. Esteki 6, Ramba 3, Teixeira 2, Georgievski 2, Rotaru 2, S. Esteki 1, Tioumentsev 1, Militaru, Șomlea, Bera, Pozzer, Mănescu

La Craiova, în ultimul sfert de finală, CSM Focșani s-a impus cu 34-23 (19-11), în fața divizionarei secunde Universitatea Craiova. Pentru echipa antrenată de Sandu Iacob calificarea în Final Four-ul Cupei României este cea mai bună performanță de la promovarea pe prima scenă.

Universitatea Craiova-CSM Focșani 23-34 (11-19)

Universitatea Craiova: Lupitu, Gheorghe, Gheorghiță (portari), Ianași 7 goluri, Gușatu 4, Iovănescu 3, Mănescu 3, Rușeanu 2, Luntraru 1, A. Păun 1, Ciorogaru 1, Budoiu 1, M. Păun, Iacov

CSM Focșani: Marocico, Cloșcă (portari), Hrimiuc 5 goluri, Sladic 4, Pătru 3, Moisă 3, Hagiu 3, Miroiu 3, Eros 3, Gramatic 3, Popa 2, Rață 2, Rotaru 1, Posa 1, Năstăsie 1, Popovici

Text informații:handbalvolei.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.