Sport

Contra n-a fost amendat

Ziarul de Vrancea
10 nov 2019 1060 vizualizări

Răzvan Burleanu dezminte o știre prin care se spune că selecționerul a fost sancționat pentru ieșirea față de Pușcaș la meciul cu Norvegia

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a negat faptul că federația l-ar fi amendat pe selecționerul Cosmin Contra pentru faptul că l-a înjurat pe atacantul George Pușcaș, după ce fotbalistul echipei Reading a ratat un penalty, în meciul cu Norvegia. „Am citit și eu și am avut această surpriză să aflu că se întâmplă lucruri care nu se decid la nivelul federației. Este o știre falsă”, a declarat Burleanu, după ce gsp.ro a scris că selecționerul a fost amendat cu 6.500 de euro, reprezentând 20 la sută din salariul tehnicianului pe o lună. El a salutat revenirea jucătorilor Constantin Budescu și Denis Alibec la echipa națională, pentru meciurile cu Suedia și Spania. „Atât staff-ul tehnic, cât și jucătorii își doresc foarte mult să obțină această calificare. Sper să putem să ne calificăm și să putem lega două calificări la două campioante europene consecutive, acesta este lucrul cel mai important, mai ales că din spate vine o generație tânără foarte bună și are nevoie de această scenă unde să poată să evolueze, pe de o parte un campionat european și după aceea la Jocurile Olimpice. Mă bucur că și Budescu, și Alibec au revenit alla echipa națională, era un pas normal, atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu cred că a încântat pe fiecare cu execuțiile sale”, a precizat șeful FRF.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecționata Suediei, vineri, 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Națională din Capitală și reprezentativa Spaniei, luni, 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. După opt partide disputate, România ocupă locul III în grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, și are nevoie de o victorie în partida cu Suedia și un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la Euro 2020.

Ne arbitrează o cunoștință veche

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce la centru partida pe care naționala României o va disputa, vineri, de la ora 21.45, cu selecționata Suediei, în penultima etapă a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020. Orsato va fi ajutat de Lorenzo Manganelli și Fabiano Pretti, în vreme ce al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky. Daniele Orsato va împlini în această lună 44 de ani și este arbitru FIFA din 2010.

În 2012, el a arbitrat pe Arena Națională finala Cupei României, dintre Dinamo și Rapid, câștigată de dinamoviști cu 1-0. Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria echipei CFR Cluj pe „Old Trafford,” scor 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor. Peste doi ani, Orsato a condus la Ploiești partida Petrolul – Dinamo Zagreb, scor 1-3, în preliminariile Ligii Europa. În august 2016, a revenit pe Arena Națională pentru meciul FCSB – Manchester City, scor 0-5, în play-off-ul Ligii Campionilor. Orsato a condus două partide din actualul sezon al Ligii Campionilor, ambele cu echipe având internaționali români, Andone și Marin, adică Galatasaray – Real Madrid 0-1 și Valencia – Ajax 0-3. Arbitrul asistent Lorenzo Manganelli a făcut parte din brigada care a oficiat finala Ligii Europa din această vară, în vreme ce Daniele Orsato a fost al patrulea oficial la această partidă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.