Sport

Continuăm șirul victoriilor?

Ziarul de Vrancea
4 iun 2018 575 vizualizări

Astăzi, de la ora 20:30, meci amical internațional la Ploiești, România – Finlanda, care poate fi vizionat pe ProTV * portarul Lobonț ar putea apărea pentru ultima oară în poarta tricolorilory

După partida câștigată în Austria contra reprezentativei Chile, echipa națională a României va susține, în această seară un nou test, contra reprezentativei Finlandei, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești . Meciul vrea să fie un ultim test pentru tricolori înaintea debutului în Liga Națiunilor, unde se află în grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Echipa României a jucat de zece ori contra formației nordice, toate meciurile fiind în competiții oficiale. Tricolorii au învins de șapte ori, trei meciuri s-au încheiat remiză, însă trebuie spus că în ultimul meci disputat în preliminariile Euro 2016 se putea înregistra prima victorie a finicilor, chiar pe Arena Națională, la 8 octombrie 2015.  Pohjanpalo a deschis scorul în min. 67, iar Ovidiu Hoban a salvat echipa de la o rușine enormă în minutele adiționale cu un gol marcat în primul minut adițional.

Față de meciul disputat anterior, antrenorul Cosmin Contra va face câteva schimbări. În primul rând, nu va fi în lot Stanciu, care s-a căsătorit în aceste zile, iar Tudor Băluță, debutant cu Chile a fost reținut pentru finala Ligii Elitelor, la echipa sa, FC Viitorul. La conferința de presă susținută ieri, Contra s-a arătat nervos pentru că elevilor săi nu le sunt respectate evoluțiile: “Dacă înainte, când nu se câștiga era pentru că băieții nu aveau valoare, acum din șapte meciuri, cu cinci victorii, echipa adversă nu are valoare, sunt jucători grași, vin cu jucători fără voloare. Nu se ia în considerare că vin cu jucători noi, că am debutat 12 jucători, că la meciul cu Chile am avut medie de vârstă de 25 de ani, că unii jucători la debut pot avea emoții. Eu cred trebuie să fim un pic mai realiști, când merită ar trebui să se spună lucrurilor pe nume”, spune Contra care crede că naționala a jucat ofensiv, un fotbal plăcut: “Eu cred că în afara meciului cu Chile, când am făcut cel mai slab joc, nu cred că jocul a fost așa de rău încât să ne facem griji. Eu cred că am avut jocuri cu echipe puternice,. Dar lucrurile astea nu se analizează. Jocul echipei nu este un joc foarte slab, dar nu e nici foarte bun”.

Referitor la partida amicală cu Finlanda, Contra a spus că face parte din categoria meciurilor din care dorește să se edifice asupra jucătorilor în perspectiva Ligii Națiunilor: "Aceste meciuri amicale au fost făcute pentru a avea o idee clară la începerea Ligii Națiunilor. Ca să-mi fac o idee despre fiecare jucător, trebuie să-i văd cum joacă, dar eu în mare parte am în cap ideea despre cum vreau să încep meciul cu Muntenegru. Sper ca până la ora meciului cu Muntenegru să nu fie probleme medicale, să-mi duc ideea până la capăt. Le voi da șansa tuturor”. Cosmin Contra ia în calcul și posibilitatea să-l folosească marți pe portarul Bogdan Lobonț, care a anunțat că își încheie cariera de jucător.

Referitor la echipa Finlandei, a obținut în 2018 două victorii (2-1 la Abu Dhabi cu Iordania și 5-0 la Belek în Turcia, cu Malta) și o remiză, 0-0 cu Macedonia, tot la Belek. Din 2016, antrenorul formației finlandeze este Markku Kanerva, care a fost secundul precedentului,  suedezul Hans Backe. ”E plăcut să fiu din nou în România, ultima dată am fost în 2015 (n.r. când era secund la naționala Finlandei), când am jucat un meci de calificare la Euro în București. Acesta e unul dintre meciurile de pregătire pentru Liga Națiunilor, care va începe în septembrie. Suntem foarte norocoși că România nu va fi adversarul nostru, o o echipă de calitate. Naționala voastră poate marca, sunt sigur. E o echipă de calitate, a fost la EURO, am un respect imens pentru eă”, a declarat Markku Kanerva. În Cupa Națiunilor, Finlanda se află în grupă cu Grecia, Ungaria și Estonia;.

Formațiile probabile

România: Niță - Manea, Benzar, Bălașa, Bancu – Cicâldău, Nedelcu – Mitriță, Chipciu, Budescu - Țucudean.

Finlanda: Hradecky– Arajuuri, Taimi, Lod, Yaghoubi – Pukki, Vaisanen, Kamara – Pirinen, Lam, Jensen.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.