Sport

Continuă balansul tricolorilor?

Ziarul de Vrancea
13 oct 2020 774 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:45, la Ploiești, România – Austria în grupa B1 a Ligii Națiunilor, meci transmis de ProTV

Acum o lună, tricolorii naționalei mari erau la cotă maximă de interes iar selecționerul Mirel Rădoi, ridicat în slăvi. După comportarea bună cu Irlanda de Nord (în ciuda remizei) și – mai ales- după victoria de la Klagenfurt, tricolorii au ajuns rușinea națională, iar Rădoi trimis la stâlpul infamiei, unii vectori de opinie începând să analizeze variantele de înlocuire a viitorului mazilit.. Pe neașteptate, acel 3-2 cu Austria a ajuns fără valoare, deoarece atotcunoscătorii fotbalului austriac care n-au auzit decât de Alaba de la Bayern a ajuns la concluzia că în meciul cu ai noștri, austriecii au jucat cu rezervele. Pe undeva e curios că după ce au învins în Norvegia și Irlanda de Nord, elevii lui Franco Forda s-au împiedicat pe terenul lor de cei care vor fi, „măgărușii” lui Ostegaard, Soerloth și – mai ales – Haaland. Cert este că austriecii vin cu gândul va victorie pe stadionul din Ploiești. Nu neapărat revanșă, pentru că ei știu ce așteaptă de la „Liga Natiunilor”: un loc superior în urnele pentru preliminariile Cupei Mondiale și câștigarea grupei, implicit promovarea în Divizia A. Cam așa ne gândeam noi în septembrie, dar de atunci s-au schimbat (prea multe) iar evitarea retrogradării în C (în duel cu Irlanda de Nord) pare obiectivul accesibil.

După declarațiile defetiste care au stârnit atâta revoltă, Mirel Rădoi pare a reveni la un discurs mai normal: „Din punct de vedere mental, Austria este favorită, noi venim după două înfrângeri destul de categorice și ca rezultat și prestație, dar în timpul jocului se pot schimba multe „, a declarat Rădoi, care își reprosează că nu a fost în stare să capaciteze jucătorii pentru miza partidei cu Islanda. „Acolo s-a rupt firul, drept dovadă ce s-a întâmplat cu Norvegia. Nu văd resemnare la jucători, ci o lipsă de reacție. Cred că mâine seară băieții vor avea o altă reacție, mai ales după discuțiile avute” a mai precizat selecționerul.

Germanul Franco Foda, antrenorul Austriei nu minimalizează echipa României; „Ne așteaptă un joc foarte dificil. România este o echipă foarte bună, practică un foarte bun joc combinativ, pozițional, are foarte bune momente de tranziție, face presing. Cu Islanda, echipa României a jucat destul de defensiv, spre deosebire de jocul de la Klagenfurt, când s-au remarcat prin presiunea la care am fost supuși. Au făcut un presing avansat”, a declarat Franco Foda. (Nic.G)

Formațiile probabile

România: Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Marin, Crețu, Cicâldău– Alibec, Keșeru Mitriță.

Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Ranftl, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner – Gregoritsch, Schlager.

Arbitru: Daniel Stefanski (Polonia)

Clasamentul grupei B1: 1. Austria – 6 p: 2. Norvegia – 6 p: 3. România – 4 p: 4. Irlanda de Nord – 1 p. Astăzi se mai joacă meciul Norvegia-de Nord


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.