Sport

Cinci din opt pentru Singapore

Ziarul de Vrancea
27 sep 2017 571 vizualizări

Printre ultimele jucătoare de tenis calificate la finala WTA se numără și româncaSimona Halep * ea poate pierde locul II în top, dacă Pliskova mai obține ovictorie

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA) a învins-o, ieri cu scorul de 6-2, 6-1, în 48 de minute, pe chinezoaica Wang Qiang, locul 55 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Wuhan Open. În faza următoare, Pliskova va evolua cu australianca Ashleigh Barty (37) care a întrecut-o în optimi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-4, de poloneza Agnieszka Radwanska (13). Dacă va câștiga și acest meci, sportiva din Cehia va urca pe locul 2 în clasamentul WTA, iar Simona Halep va coborî pe poziția a treia. Pliskova are șanse de a reveni pe locul I WTA dacă va câștiga Wuhan Open. Însă pentru ca acest scenariu să se întâmple ar trebui ca acualul lider, spaniola Garbiñe Muguruza, prezentă și ea în optimi, să nu ajungă în semifinale. Ocupanta locului 3 WTA, ucraineanca Elin Svitolina, nu participă la turneul de la Wuhan. În sferturi s-a calificat și învingătoarea de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko, învingând-o cu  6-2, 3-6, 6-3, pe campioana olimpică en titre, portoricana Monica Puig. Ostapenko  va avea o sarcină foarte grea în faza următoare, în care o va întâlni pe Garbiñe Muguruza, care s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4 în fața polonezei Magda Linette, venită din calificări.

 

Alte rezultate de la Wuhan: Ekaterina Makarova (Rusia) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-4, 6-4; Maria Sakkari (Grecia) – Elena Vesnina (Rusia) 7-6, 7-5; Alizé Cornet (Franța) – Varvara Lepchenko (SUA) 3-6, 6-4, 6-2; Caroline Garcia (Franța) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-3, 7-5.

* La fel ca și săptămâna trecută, tenismanul Marius Copil (83 ATP) n-a reușit să lege două victorii la rând. După ce l-a depășit pe mai puternicul tunisian Malek Jaziri, Copil  a pierdut cu 6-4, 4-6, 3-6 în fața unui adversar mai slab cotat, elvețianul Henri Laaksonen (107 ATP). Partida a durat două ore și șapte minute. Laaksonen, care în turul anterior depășise pe favoritul nr. 7, portughezul Joao Sousa, a reușit nu mai puțin de 17 ași în acest meci, comițând șase duble greșeli. Arădeanul a avut 15 ași și a făcut cinci duble greșeli, însă a pus primul serviciu în teren în doar 45% din cazuri.

* Rezultate din turul II din turneul WTA de la Tașkent: Vera Zvonareva (Rusia) – Pauline Parmentier (Franța) 6-2, 6-0; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-2, 6-3; Katerîna Bondarenko (Ucraina) – Nao Hibino (Japonia) 6-4, 7-5; Timea Babos (Ungaria) – Denisa Allertova (Cehia) 6-3, 6-3; Aleksandra Krunic (Serbia) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 1-6, 6-3; Stephanie Voegele (Elveția) – Marketa Vondrousova (Cehia) 7-6, 4-6, 7-5; Kurumi Nara (Japonia) – Krystina Pliskova (Slovacia) 7-6, 6-1; Arîna Sabalenka (Belarus) – Tatjana Maria (Germania) 6-3, 7-5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.