Sport

Ce șansă a pierdut Irina Begu!

Ziarul de Vrancea
5 iul 2017 559 vizualizări

Ana Konjuh a fost mai proaspătă în finalul meciului cu Irina

 în turul II la Wimbledon, românca a fost învinsă de Ana Konjuh după ce părea că se află la comanda partidei *  Horia Tecău a pierdut din nou din primul tur

Irina Begu (69 WTA) a pierdut cu scorul de 6-7, 6-2, 3-6 partida cu jucătoarea croată Ana Konjuh (29 WTA) din turul II al turneului de la Wimbledon. Primul set părea să fie sub controlul Irinei, în ciuda poziției inferioare din clasament. Românca a avut câteva serii de servicii excelente, a avut șanse de break, valorificând-o pe a patra la scorul de 3-3. Din nefericire, ea și-a pierdut avantajul în cel de-al zecelea game (la prima ocazie de break a croatei!) și meciul s-a dus spre un tiebreak câștigat de aceasta cu 7-6. În setul al doilea, echilibrul s-a rupt în favoarea Irinei, la scorul de 2-2, de când Konjuh n-a mai reușit niciun game până la finalul setului secund. Ambiționată, jucătoarea croată a câștigat primul game contra serviciului în setul decisiv, însă Irina l-a anihilat imediat. Serviciul croatei a început să meargă din ce în ce mai bine, iar game-ul pierdut la 3-3 după opt schimburi de mingi a descumpănit-o pe Irina, care s-a văzut învinsă după un meci care a durat două ore și 13 minute.

În altă ordine de idei, Anastassija Sevastova, prim favorita turneului de la București a fost învinsă în numai o oră de către Heather Watson (Marea Britanie) scor 0-6,4-6. Viktoria Azarenka, fostă locul 1 WTA, își continuă evoluțiile bune, calificându-se în turul al treilea, după un dublu 6-3, cu rusoaica Elena Vesnina (16 WTA. Semifinalistă în 2011 și 2012, jucătoarea din Belarus participă la Londra la primul Grand Slam după ce a născut un băiat, în decembrie trecut. Azarenka va evolua în faza următoare cu Watson și, în cazul unei noi victorii, cu Simona Halep dacă și românca va ajunge în optimi.

Johanna Konta (7 WTA)  s-a calificat în premieră în turul al treilea după ce a câștigat cu scorul de 7-6, 4-6, 10-8, meciul cu croata Donna Vekic (58 WTA) care a durat trei ore și zece minute. Aceasta este cea mai lungă întâlnire feminină de simplu de la această ediție. Cel puțin la prima vedere, ce a fost mai greu pentru Konta pare că a trecut pentru moment, deoarece ea va evolua în manșa a treia cu Maria Sakkari din Grecia, 21 de ani, locul 101 WTA, de asemenea prezentă pentru prima dată în această fază. Totuși, Sakkari a avut rezultate surprinzătoare la Wimbeldon, după ce trecut în turul al doilea de sportiva cehă Kristyna Pliskova (44) după o altă partidă lungă, scor 6-7, 6-4, 6-4, în aproape două ore și jumătate, și în primul tur de o altă jucătoare din Cehia, Katerina Siniakova (39) cu 6-3, 6-4. Konta este pe partea de tablou a Simonei Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2. Ele se pot întâlni în sferturi.

La dublu feminin, două românce s-au aflat față în față: Monica Niculescu, împreună cu Chan Hao Ching (Taiwan), au dispus de Raluca Olaru și paraguayanca Veronica Cepede, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, după o oră și 44 de minute. Cuplul Irina Begu / Sorana Cîrstea s-a retras din competiție, unde trebuia să întâlnească ieri echipa Océane Dodin / Tatjana Maria (Franța / Germania). În continuarea veștilor proaste, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a fost eliminată, pentru a doua oară consecutiv în primul tur al turneului de la Wimbledon.Horia și Juuls au fost învinși de cuplul australian Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson, după trei seturi pierdute în tie-break.

Simplu masculin, turul II: Roberto Bautista (Spania) – Peter Gojowczyk (Germania) 6-2, 6-1, 3-6, 6-3; Gilles Muller (Luxemburg) – Lukas Rosol (Cehia) 7-5, 6-7, 4-6, 6-3, 9-7; Jo-WilfriedTsonga (Franța) – Simone Bolelli (Italia) 6-1, 7-5, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Serhi Stahovski (Ucraina) 6-4, 6-7, 6-1, 7-6; Sam Querrey (SUA) – Nikoloz Basilașvili (Georgia) 6-4, 4-6, 6-3, 6-3; Aljaz Bedene (Marea Britanie) – Damir Dzumhur (Bosnia) 6-3, 3-6, 6-3, 6-3; Paolo Lorenzi (Italia) – Horacio Zeballos (Argentina) 7-6, 4-6, 7-6, 7-5; Karen Hacianov (Rusia) – Thiago Monteiro (Brazilia) 3-6, 7-6, 7-6, 7-5; Ruben Bemmelmans (Belgia) – Daniil Medvedev (Rusia) 6-4, 6-2, 3-6, 2-6, 6-3; Marin Cilic (Croația) – Florian Mayer (Germania) 7-6, 6-4, 7-5; Fabio Fognini (Italia) – Jiri Vesely (Cehia) 7-6, 6-4, 6-2; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Andreas Seppi (Italia) 6-3, 7-6,6-3; Andy Murray (Marea Britanie) – Dustin Brown (Germania) 6-3, 6-2, 6-2; Steve Johnson (SUA) – Radu  Albot (R.Moldova) 6-3, 6-3, 4-6, 6-3;

Simplu feminin, turul II: Dominika Cibulkova (Slovacia) – Jennifer Brady (SUA) 6-4, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Elena Vesnina (Rusia) 6-3, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Donna Vekic (Croația) 7-6, 4-6, 10-8;

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.