Sport

Ce bune ar fi fost la Tokyo

Ziarul de Vrancea
30 iun 2021 613 vizualizări

Irina Begu și Sorana Cârstea s-au calificat în turul III la Wimbledon, eliminând nume grele din tenis: Petra Martic și Vika Azarenka

Miercuri seara, târziu Irina Begu (79 WTA) a învins-o după un meci dramatic pe croata Petra Martic (30 WTA), scor 7-5, 6-7, 6-3, în două ore și 33 de minute, fiind prima jucătoare română calificată în turul al III-lea a turneului de la Wimbledon. Românca a reușit să câștige primul set cu 7-5, după ce a fost condusă cu 2-4. În actul secund, Begu a avut 5-3, dar a fost egalată, iar în tiebreak a ratat două mingi de meci (la 6-5 și 7-6), după care Martic a restabilit egalitatea la seturi. În setul decisiv, Begu s-a desprins la 4-1 și a obținut victoria cu 6-3. Martic câștigase primele ei două meciuri directe cu Begu, în 2012 la Eilat (Israel) și în 2018 în turul al doilea la Australian Open, cu 6-4, 7-6. În turul al treilea, Begu o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek (20 ani, 9 WTA), a șaptea favorită. Iga a învins-o clar în turul secund (6-1, 6-3) pe rusoaica Vera Zvonareva. Tot miercuri seara, s-au înregistrat câteva suprize: Americanca Sofia Kenin (6 WTA) a fost bătută de compatrioata ei, Madison Brengle (82), cu 2-6, 4-6, iar columbianca Maria Camila Osorio (84) a scos-o din competiție pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova, scor 7-5, 6-2. Fără a fi o surpriză merită consemnată și înfrângerea lui Venus Williams, cea care a învins-o în primul tur, pe Mihaela Buzărnescu, în fața tunisiencei Ons Jabeur cu 1-6, 4-6. Ieri, Sorana Cîrstea a învins-o cu 7-6, 3-6, 6-4 pe celebra Viktoria Azarenka, după două ore și 20 de minute. Sorana a revenit atât în setul I (după ce Vika a făcut break la 6-5 și a condus în prima parte a tie-break-ului) dar și în decisiv: Azarenka a făcut primul break, Sorana a egalat la trei, a ajuns la 5-3, dar și-a pierdut serviciul ratând două mingi de meci. Însă pe serviciul adversarei, a patra minge de meci a fost cu succes.Ea va juca în turul III cu învingătoarea partidei dintre cehoaica Marketa Vondrousova și britanica de origine româno-chineză Emma Răducanu.

Ieri, tenisul din Grecia și-a pierdut și „regina” după înfrângerea „regelui” Stefanos Tsitsipas în fața americanului Frances Tiafoe. Maria Sakkari (18 WTA), semifinalista la Roland Garros, a pierdut cu 5-7, 4-6 meciul cu americanca Shelby Rogers (46). De asemenea, poloneza Magda Linette (44) a scos-o pe jucătoarea numărul 5 în clasamentul mondial, ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-3,6-4.Alte rezultate din turneul feminin: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Krystyna Pliskova (Cehia) 7-5, 6-4; Paula Badosa (Spania) –Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-4, 6-1; Anastasija Sevastova (Letonia)-Marta Kostiuk (Ucraina) 1-6,6-4, 6-2: Katerina Siniakova (Cehia) – Coco Vandeweghe (SUA) 4-6 6-2, 6-3; Ashleigh Barty (Australia) – Anna Blinkova (Rusia) 6-4, 6-3;Jelena Ostapenko (Letonia) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-1, 3-6, 8-5.

La dublu, Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kicenok au câștigat un meci dramatic cu echipa LeylahFernandez / Anastasia Potapova (SUA / Rusia), scor 2-6, 6-3, 8-6. În setul decisiv, la scorul de 5-4, Raluca și Nadia au mai ratat patru mingi de meci. În turul al doilea, ele vor întâlni cuplul format din americanca Sabrina Santamaria și slovena Tamara Zidansek, care au dispus cu 6-3, 6-2 de perechea Lara Arruabarrena / Nadia Podoroska (Spania/Argentina).

Din turneul masculin, reținem victoria spaniolului Pedro Martinez (107 ATP) în fața popularului Gaël Monfils (17), scor 6-3, 6-4,4-7, 7-6, dar și succesul kazahului Aleksandr Bublik (38) în fața bulgarului Grigor Dimitrov (6-4, 7-6, 7-6).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.