Sport

Ce-a mai rămas din campionat

Ziarul de Vrancea
18 iul 2020 863 vizualizări

Finalul sezonului fotbalistic intern 2019-2020 rămâne în ceață

Play-out, etapa a X-a:Academica Clinceni – FC Voluntari 2-1 (1-0). Șut ('38), Markovic ('61) / Tudorie ('75). Un derby ilfovean care stârnește destule suspiciuni, mai ales prin gafele dezastruoase ale portarului din Voluntari, la ambele goluri. Cert este că Academica s-a depărtat destul de mult de locurile fierbinți.

FC Hermannstadt-Sepsi OSK 2-2 (1-1). Yazalde ('5), Debeljuh ('50) / L.Fülöp ('35, '82). Un meci animat, încheiat cu o remiză aproape normală, dacă ne gândim că cele două echipe transilvane au multe „X”-uri pe liniile de clasament. Că ar fi dorit și remiza asta, e greu de spus. Numai că, deși dominată, echipa sibiană era să dea lovitura în final prin șutul lui Debeljuh, iar fundașul Ștefan a respins de pe linia porții. Meciul Chindia Târgoviște – Dinamo a fost amânat, iar partida Poli Iași – FC Viitorul se joacă astăzi.

Play-off, etapa a VIII-a* Gaz Metan Mediaș - Astra Giurgiu 0-4 (0-1). Fatai ('38), Răduț ('50), Ioniță ('65), Balaure ('74).La Mediaș a venit vacanța și se vede asta mai ales că în meciul „oglindă” de la Dunăre, ardelenii au scos o remiză albă, cu un jucător în minus mai bine de o remiză.

FC Botoșani – CSU Craiova 0-2 (0-0). Cicâldău ('72, Gustavo ('90^5) – ambele din penalty, după faulturi comise de Chindriș Partida FCSB – CFR Cluj s-a amânat.

 

Aventurile domnului SARS-CoV-2 în Liga I

Creșterea activității noului coronavirus în viața românească nu putea să nu aibă efecte și în fotbal. La Dinamo, numărul infectaților a ajuns la zece, iar numărul partidelor amânate deocamdată la trei. Iată însă că nici play-off-ul nu e scăpat de griji: Păun (CFR) a fost descoperit pozitiv și a fost trimis cu salvarea la Cluj și deja se mai vorbește-la ora scrierii acestor rânduri de încă un caz. Meciul FCSB-CFR, crucial în lupta pentru titlu a fost amânat. Firește, lung prilej de vorbe și de ipoteze: Gigi Becali exuberează (și aberează). „ E un lucru extraordinar de favorabil (n.r. contaminarea lui Păun!), ne dă timp să respirăm până la finala Cupei”. Însă trebuie menționat că acest eveniment favorabil îi taie ideea de a se implica în duelul Craiova-CFR, fiindcă alibiul „am jucat cu tinerii ca să ne menajăm pentru finală” nu mai ține. Craiovenii vor ca meciurile care au rămas din play-off ale celor două protagoniste să se joace simultan (lucru nestipulat de regulament decât în ultima etapă) și nu le-ar surâde nici înghețarea campionatului, ceea ce nu le-ar displace nici clujenilor. Cu un singur amendament: să se ia în calcul doar clasamentul sezonului regulat.Justin Ștefan, președintele de facto a LPF, respinge pe motive regulamentare ideile din Ardeal și Craiova și rezistă eroic presiunilor disperate de la Dinamo: „Nu se pune problema ca echipele să piardă meciuri masa verde. Atâta vreme cât avem date teoretic epentru finalizarea competiției acesta este obiectivul nostru. Sub nicio formă nu acceptăm să decidem campionate sau echipe retrogradate din birouri”, a spus Ștefan la Digi Sport.Astăzi, dinamoviștii vor fi testați și retestați și să vedem ce surprize ne mai așteaptă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.