Sport

Cățărări cu surprize

Ziarul de Vrancea
9 iul 2019 925 vizualizări

 în etapa de ieri a turului Franței Dylan Theunis l-a învins la sprint pe Giulio Ciccone,dar italianul a preluat tricoul galben

Ciclistul belgian Dylan Teuns (Bahrain-Merida) a câștigat, ieri, etapa a șasea a Turului Franței, desfășurată pe distanța de 160,5 kilometri, între localitățile Mulhouse și La Planche des Belles Filles, prima etapă din actuala ediție încheiată la mare altitudine. La finalul cursei desfășurată între Mulhouse și La Planche des Belles Filles (160,5 km) s-a schimbat și liderul clasamentului general, noul purtător al tricoului galben fiind un ciclist surpriză, Giulio Ciccone (Trek). Ambii cicliști au făcut parte dintr-o evadare, iar la final s-au și luptat pentru victoria de etapă. Caravana ciclistă a ajuns pentru a patra oară La Planche des Belles Filles, după o cursă în care au avut de înfruntat nu mai puțin de șapte cățărări. După primii kilometri ai cursei, 14 cicliști au evadat, între aceștia regăsindu-se și cei doi eroi ai zilei, Dylan Teuns și Giulio Ciccone, singurii care nu au fost prinși de pluton pe cățărarea finală. Pe parcurs, evadarea a avut și peste 8 minute avans. Italianul de la Trek a luat 8 secunde de bonificație pe penultima cățărare, timp care avea să conteze decisiv la finalul etapei. Pe ultimii metri, Teuns a fost mai puternic pe acea rampă de peste 20%, astfel că a obținut cea mai mare victorie a carierei. Dintre marii favoriți, Geraint Thomas a fost cel mai puternic pe rampa finală, astfel că la sosire a reușit să le ia două secunde lui Thibaut Pinot (Grupama-FDJ), șapte secunde lui Nairo Quintana (Movistar), nouă secunde lui Egan Bernal (Ineos) și Jakob Fuglsang (Astana) și 14 secunde lui Simon Yates (Mitchelton-Scott). Au fost oameni de general care au pierdut și mai multe secunde în raport cu Thomas: Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) – 51 de secunde și Romain Bardet (AG2R)- 1'09”. Etapa a șaptea va avea loc astăzi între Belfort și Chalon-sur-Saône, pe distanța de 230 de kilometri.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.