Sport

Carla’s Dream is over

Ziarul de Vrancea
5 iun 2017 1090 vizualizări

Simona Halep a învins-o clar pe spaniola Carla Suarez și va juca în sferturile turneului de la Roland Garros din nou cu Elina Svitolina

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a trecut cu scorul de 6-1, 6-1 pe spaniola Carla Suarez Navarro. Cele două jucătoare se cunosc foarte bine, ba chiar se mai și antrenează împreună. Cu toate acestea, Halep a surprins-o pe sportiva spaniolă cu un "festival" al unghiurilor deschise. Românca a trimis mingea alternativ pe laturile terenului, cu o cadență sufocantă pentru adversara ei, obligată să lovească mingea din mișcare și din poziții inconfortabile. Halep a avut puține scăderi în joc, a servit bine, a returnat la fel de bine, a fost agresivă și inteligentă, construindu-și cu atenție și răbdare punctele și surclasându-și astfel rivala. Este adevărat că nici Carla Suarez nu a fost în forma ei obișnuită pe zgură, greșind foarte mult și din poziții favorabile. După ce a salvat două mingi de break în primul game, Halep a controlat cu calm setul. A câștigat cinci jocuri la rând, înainte de a-i permite Carlei să obțină și ea un game, pe propriul serviciu. A fost singurul din set, pentru că Halep a încheiat cu 6-1, după 28 de minute.  Simona a început cu break setul al doilea, apoi a condus cu 40-0. A urmat o ușoară scădere a nivelului de concentrare din partea româncei, iar spaniola a egalat cu rebreak. Halep și-a ridicat imediat nivelul jocului și a câștigat următoarele cinci jocuri, punând capăt meciului, cu 6-1, după puțin mai mult de o oră de joc.

În sferturi, Simona Halep va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina (6 WTA) o reeditare a recentei finale de la Roma, când românca, accidentată la gleznă a pierdut cu 6-4, 5-7, 1-6. Ieri, Svitolina, care conduce în clasamentul WTA Race (ce contabilizează rezultatele din 2018) a avut un meci foarte greu cu croata Petra Martic (290 WTA), jucătoare care acum cinci ani ajungea până pe locul 42. Svitolina a câștigat cu 4-6, 6-3, 7-5, după ce Martic conducea cu 5-2 în setul decisiv. Ucraineanca a realizat cinci game-uri consecutive și s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturi la un Grand Slam, la Roland Garros (a mai jucat în 2015 la turneul francez). Meciul a durat două ore și cinci minute. Înainte de finala de la Roma, Simona și Elina s-au mai întâlnit o dată, în primul tur la Sofia, în 2013, când învingătoare a fost românca, scor 6-1, 6-1.

 

Românce în sferturi la dublu

La această ediție, steagul performanțelor românești la dublu este ținut de fete, Irina Begu și Raluca Olaru fiind calificate în sferturi. Împreună cu chinezoaica Zheng Saisai, Irina Begu a trecut în primul tur de Xenia Knoll  /Nina Stojanovic (Elveția / Serbia), apoi de Abigail Spears / Katarina Srebotnik (SUA / Slovenia) iar în optimi de perechea chineză (în întregime) Duan Yingying / Peng Shuai. Raluca Olaru și ucraineanca Oksana Savciuk au învins pe Mandy Minella / Anastasija Sevastova (Luxemburg / Letonia), Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia) și Gabriela Dabrowski  / Xu Yifan (Canada/ China). În sferturi, Irina și Saisai vor avea ca adversară, astăzi, perechea australiană Ashleigh Barty / Casey Dellacqua, iar Raluca și Olga  vor juca cu echipa Chan Yung Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveția). La masculin, perechea  Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a fost eliminată de cuplul Ivan Dodig / Marcel Granollers (Croația / Spania). 

Rezultate inregistrate in optimi

Simplu feminin: Caroline Wozniacki (Danemarca) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-1, 4-6, 6-2;  Jelena Ostapenko (Letonia) – Samantha Stosur (Australia) 2-6, 6-2, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța) – Garbiñe Muguruza (Spania) 6-1, 3-6, 6-3; Timea Bacsinszky  (Elveția) – Venus Williams (SUA) 5-7, 6-2, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) – Petra Martic (Croația) 4-6, 6-3, 7-5;

 

Veronica Cepede (Paraguay) – Karolina Pliskova (Cehia)

Caroline Garcia (Franța) – Alizé Cornet (Franța).

Programul sferturilor: Mladenovic – Bacsinzky, Ostapenko  -Wozniacki, Svitolina – Halep; Pliskova (Cepede) – Garcia / Cornet.

 

Simplu masculin: Pablo Carreño (Spania) – Milos Raonic (Canada) 4-6, 7-6, 6-7, 6-4, 8-6; Rafael Nadal (Spania) – Roberto Bautista (Spania) 6-1, 6-2 6-2; Gaël Monfils (Franța) – Richard Gasquet (Franța)  7-6, 5-7, 4-3 ab; Dominic Thiem (Austria) – Horacio Zeballos (Argentina) 6-1, 6-3, 6-1; Novak Djokovic (Serbia) – Albert Ramos (Spania) 7-6, 6-1, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) – Karen Hacianov (Rusia) 6-3, 6-4, 6-4; Kei Nishikori (Japonia) – Fernando Verdasco (Spania) 0-6, 6-4, 6-4, 6-0; Marin Cilic (Croația) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-3, 3-0 ab; Stanislas Wawrinka (Elveția) - Gaël Monfils (Franța) 7-5, 7-6, 6-2. Programul sferturilor: Murray – Nishikori, Wawrinka – Cilic, Carreño – Nadal, Thiem – Djokovic.

 

CAS

Grand Slam, premieră pentru toate

Cotidianul francez“L’Equipe” a făcut ieri dimineață o analiză din care reieșea că niciuna din cele 12 jucătoare rămase în lupta pentru titlu pe tabloul principal (înaintea partidelor de astăzi)  nu are în palmares un trofeu de Grand Slam. Astfel, câștigătoarea va obține pentru prima dată în carieră titlul la unul din cele mai importante patru turnee ale anului. Ultima care a părăsit competiția a fost chiar deținătoarea trofeului, spaniola Garbiñe Muguruza, care a fost eliminată în optimi de către jucătoarea franceză Kristina Mladenovic. În primele meciuri din optimi au mai părăsit turneul rusoaica Svetlana Kuznețova și americanca Venus Williams. Dintre  jucătoarel rămase, cele mai importante performanțe la turnee de Grand Slam le-au înregistrat Simona Halep (finala la Roland Garros în 2014), Caroline Wozniacki (finala la US Open în 2009 și 2014) și Karolina Pliskova (finala la US Open în 2016). Acest fenomen nu s-a mai întâmplat de la ediția din 1979 a Australian Open.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.