Sport

Careu de dame la Madrid

Ziarul de Vrancea
27 apr 2021 910 vizualizări

Ana Bogdan și Irina Begu, cele două jucătoare române din calificările de la Madrid Open au obținut a doua victorie și s-au alăturat pe tabloul principal Simonei Halep și Soranei Cîrstea

Ana Bogdan (102 WTA) a întâlnit o jucătoare mai bine cotată, japoneza Nao Hibino (82). Ana s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, în două ore și șase minute. Este a doua victorie a Anei aspura niponei pe care a bătut-o și săptămâna trecută în primul tur al turneului de la Istanbul (6-3, 6-3). Nipona a dominat miercuri primul set, în care a condus cu 4-1 și s-a impus cu 6-4. Hibino a condus și în actul secund, cu 2-0, dar Bogdan a reușit o serie de cinci game-uri la rând, câștigând cu 6-3. În setul decisiv, românca a avut 4-1, a fost egalată, 4-4, însă a reușit un nou break, încheind conturile pe propriul serviciu.

Irina Begu (75 WTA) a trecut de elvețianca Stefanie Voegele (127) cu 6-3, 6-3, după un meci care a durat o oră și 31 de minute. În primul set, Begu a reușit să se desprindă la 4-2, Voegele (31 ani, 127 WTA) a făcut break, dar românca a câștigat ultimele două jocuri ale setului. În actul secund, Irina a început cu break și și-a păstrat avantajul până spre final, la 5-3 reușind un nou break, cu care a încheiat conturile. Irina a obținut a patra sa victorie în tot atâtea meciuri directe. Cele două românce se vor alătura Simonei Halep, a treia favorită, și Soranei Cîrstea (wild card), pe tabloul principal al turneului de la „Caja Magica”, patronat de Ion Țiriac. La dublu, Raluca Olaru și Monica Niculescu vor avea partenere gemene: ucrainencele Nadia, respectiv Ludmîla, Kicenok.

*Jucătoarele române de tenis Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru s-au calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ITF de la Zagreb. Gabi (175 WTA), a trecut în primul tur de a doua favorită, belgianca Greet Minnen (129), după o oră și 29 de minute. Românca și-a luat astfel revanșa, după ce Minnen câștigase în 2019, în finala de la Yokohama (ITF), cu 6-4, 6-1. Următoarea sa adversară va fi o italiancă, Jessica di Piero (287).Alexandra Dulgheru (1092 WTA) s-a impus categoric cu 6-0, 6-1 în fața italiencei Federica Arcidiacono (687 WTA), după o oră și jumătate. În optimi, Alexandra Dulgheru va înfrunta o altă reprezentantă a Italiei, Elisabetta Cocciaretto, principala favorită a turneului. A treia reprezentantă a României, ieșeanca Andreea Prisăcaru (536) a fost eliminată de croata Tereza Mrdeza (238), scor 6-2, 3-6, 3-6. La dublu, Prisăcariu și Nika Radisic s-au calificat în sferturi, după 6-1, 6-0 cu rusoaicele Vitalia Diatcenko și Natela Dzalamidze, favoritele numărul patru. Gabriela Ruse și Xenia Knoll (Elveția) sunt principalele favorite ale probei.

*Irina Bara s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Charlottesville (Virginia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, marți, după ce a trecut cu 7-5, 7-5 de compatrioata sa Gabriela Talabă. Ultima câștigase primul lor duel, în 2014, la un turneu futures la Iași, cu 6-3, 7-5. În turul umător, Irina Bara va juca împotriva americancei Claire Liu (172 WTA). Irina Bara va juca și la dublu, alături de poloneza Magdalena Frech, adversarele din prima rundă fiind americancele Robin Anderson/Jamie Loeb.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.