Sport

Căpitanul a ales-o pe Irina

Ziarul de Vrancea
19 apr 2018 655 vizualizări

Simona Halep și Timea Bacsinszky deschide întâlnirea de Fed Cup, România – Elveția, care va începe astăzi de la ora 13:00 la Cluj * Simona și Irina Begu vor reprezenta România la simplu și dublu * Meciurile vor fi transmise pe DigiSport și Telekom Sport

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a nominalizat-o pe Irina Begu (38 WTA), , pentru meciurile de simplu ale întâlnirii România - Elveția, contând pentru barajul de promovare/menținere în Grupa Mondială a Cupei Federației, deși Sorana Cîrstea (34 WTA), este numărul 2 român, conform clasamentului WTA. Conform deciziei lui Segărceanu, Simona Halep și Irina Begu ar urma să joace și la dublu, însă perechile pot fi schimbate până la ora meciului de duminică. Simona Halep, și Viktorija Golubic (115 WTA), se vor întâlni, astăzi de la ora 13.00, în Sala Polivalentă din Cluj, în primul meci al întâlnirii România - Elveția. Această partidă va fi urmată de meciul dintre Irina Begu (38) și Timea Bacsinszky (46). Duminică., meciurile se vor juca de la ora 12:00, mai întâi Halep – Bacsinszky, apoi Begu – Golubic și partida de dublu, în care Elveția ar putea folosi cuplul Patty Schnyder/Jil Teichmann/

După tragerea la sorți, Sorana Cîrstea s-a arătat ușor frustrată de decizia lui Segărceanu:  "Normal, mă așteptam să joc, aceasta era prima idee, având în vedere că eram a doua, însă tot timpul am spus-o: căpitanul decide. Am venit la FedCup, nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Atât timp cât am fost sănătoasă, m-am prezentat și m-am pus la dispoziția căpitanului și la dispoziția echipei. Sunt aici pentru ce are nevoie echipa. Dacă vrea să joc simplu, joc simplu, dacă vrea să joc dublu, joc dublu, dacă vrea să bat din palme, bat din palme. Sunt aici pentru ce are nevoie echipa și România", a declarat Cîrstea, într-o conferință de presă.

Segărceanu a explicat că a preferat-o pe Begu deoarece este mai bună pe zgură. "A fost o decizie dificilă, este un raționament din punct de vedere tactiv, poate și din punct de vedere al jocului. Personal, în momentul acesta, cred că acest teren e puțin mai bun pentru Irina, pentru stilul ei de joc și la fel din punct de vedere tactic, noi trebuie să pregătim și meciul foarte serios", a afirmat el. Într-un interviu acordat Digi Sport, liderul echipei României, Simona Halep, a declarat că Irina Begu are un joc complet pe zgură: "Nu știu cum o ia fiecare, însă Irina are un joc complet pe zgură și domnul Segărceanu cu siguranță s-a gândit la acest lucru, a analizat toate momentele din această săptămână, din acești ani și așa a considerat dumnealui, el a luat decizia. Eu sper să fie o decizie bună, să câștigăm ambele meciuri sâmbătă și apoi o să fie bine", a spus ea. În întâlnirile directe, Simona Halep conduce cu 3-1 în fața Timeei Bacsinszky, iar Irina Begu are 2-0 cu Golubic și 2-2 cu Timea. Simona nu s-a întâlnit niciodată cu Golubic.

În play-off-ul pentru Grupa Mondială I se mai joacă meciurile: Belarus – Slovacia, Olanda – Australia și Belgia – Italia. Tot în acest week-end se joacă semifinalele Grupei Mondiale 1, Germania – Cehia și Franța – USA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.