Sport

Burleanu și schimbarea selecționerului

Ziarul de Vrancea
29 aug 2017 486 vizualizări

 

 “Nu se discută chestiunea până la terminarea campaniei de calificare la Cua Mondială 2018

Președintele FRF. Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, că orice antrenor român poate fi selecționerul echipei naționale, chiar și Gheorghe Hagi, un opozant al actualei conduceri a federației. Burleanu a reafirmat faptul că problema viitorului selecționer va fi pusă după încheierea actualelor preliminarii de calificare la Cupa Mondială din 2018. "Orice discuție o vom avea după terminarea acestei campanii de calificare. Este vina noastră, a tuturor celor angrenați, pentru aceste rezultate. Șansele de calificare sunt destul de scăzute, dar atât jucătorii, cât și staful tehnic trebuie să creadă în această șansă. Orice antrenor român poate fi o soluție pentru echipa națională. și Hagi, sigur. Nu am inițiat, nu am avut și nici nu voi avea vreo discuție cu un posibil antrenor atât timp cât nu vom termina această campanie de calificare. Nu este corect față de jucători să știe că conducerea federației deja discută schimbarea antrenorului", a declarat Burleanu, după ședința Comitetului Executiv al FRF. Burleanu a criticat cluburile din LIga I pentru faptul că nu investesc în copii și juniori. Din acest motiv, FRF trebuie să se implice mai mult în acest sector, a precizat el: "Să ne uităm ce am făcut la nivel de echipe de club. Avem o singură echipă calificată în Europa League. Vedem la loturi lipsa performanțelor. Vedem jucători tineri care nu reușesc să se impună la echipele din străinătate. Cred că toate aceste elemente te fac să consideri că trebuie să vezi unde sunt problemele la rădăcină. și avem nevoie de investiții considerabile în copii și juniori, pe care noi, ca federației, ne vom lupta cu orice preț ca să le avem. Toată lumea a spus că nu este rolul federației să facă aceste centre de excelență, dar când ai cluburi de Liga I care nu și-au dezvoltat academii și nu acordă șanse jucătorilor mai tineri să se dezvolte, atunci considerăm că e datoria noastră să intervenim și să reglementăm lucrurie. Astăzi culegem ceea ce nu s-a cultivat." . În cadrul Comitetului Executiv de ieri a fost aprobată crearea Turneului Speranțelor, o competiție dedicată copiilor născuți în 2004, care va avea un buget de 250.000 de euro.De asemenea, FRF nu a renunțat la centrele de excelență, care au fost redenumite, nemaivând acum nevoie de certificat de identitate sportivă de la MTS.  “Nu am discutat așa ceva, nu am fost sesizați cu o asemenea propunere. Eu pot să vă spun care este sistemul astăzi de promovare-retrogradare. Avem 42 de echipe campioane, Bucureștiul la fel, o echipă campioană, care intră într-un sistem de baraj. și cele 21 de echipe câștigătoare se înscriu în Liga a III-a", a afirmat Răzvan Burleanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.