Sport

Burcea în locul lui Ryde

Ziarul de Vrancea
15 ian 2020 1123 vizualizări

*Federația Română de Handbal l-a preferat în funcția de selecționer al naționalei feminine pe antrenorul care a câștigat Cupa EHF cu SCM Craiova, echipă pe care o va pregăti în continuare, în paralel * la turneul olimpic din Muntenegru, Coreea de Nord a fost înllocuită de Kazahstan

Bogdan Burcea a fost ales, ieri, în unanimitate, în ședința Consiliului de Administrație al FR Handbal, în funcția de antrenor al naționalei feminine, o premieră pentru tehnicianul care la nivel de club a câștigat Cupa EHF cu SCM Craiova în 2018. Burcea ar dori ca secundul lui să fie Robert Licu, care a fost înlocuit la începutul acestui sezon de la Rapid București, însă membrii CA nu au fost de acord în ședința de ieri. O decizie se va lua cel mai probabil astăzi, având în vedere că între 19 și 22 ianuarie naționala se reunwește pentru un stagiu de pregătire.

La selecționata feminină, Bogdan Burcea îi succede suedezului Tomas Ryde, care a renunțat la 6 ianuarie la echipa națională, la presiunea antrenorilor din Liga Națională și după prezentarea raportului CM2019.

Președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, joi, că speră federația va avea o înțelegere amiabilă cu Tomas Ryde, fostul selecționer, căruia îi succede în funcție Bogdan Burcea. Dedu a precizat că locul 12 ocupat de naționala feminină la CM este “mai mult decât meritoriu”, având în vedere problemele care au existat, și că Ryde este un câștig pentru handbalul românesc.Alexandru Dedu a mai afirmat că Bogdan Burcea i-a inspirat multă încredere și așteaptă mult de la antrenor. El a adăugat însă și că se teme că nu se va reuși “coagularea” unei echipe în timpul scurt de până la turneuln preolimpic din Muntenegru. “ Tomas Ryde este un câștig pentru handbalul românesc, eu sunt foarte mulțumit și în condițiile date, cu cazul de doping pe care îl cunoașteți, cu Cristina care n-a jucat nouă luni de zile - și s-a autodepășit ea, alte jucătoare care nu sunt în forma care le-au consacrat, după mine locul 12 este mai mult decât meritoriu. Datoria noastră este să găsim soluții să multiplicăm șansele de calificare la turneul din Muntenegru. Mi-a dat multă încredere optimismul domnului antrenor Burcea. Aștept foarte mult de la dânsul. Nu mi-e frică de Norvegia, nu mi-e frică de Muntenegru. Mi-e frică că nu reușim să coagulăm o echipă într-un timp atât de scurt”, a spus Dedu.

Alexandru Dedu a declarat că noul staf va avea cpntract până la sfârșitul anului. „Mi-a fost propus astăzi de dimineață de către domnul Burcea, urmând să fie validat sau să nu fie validat de Consiliul de Administrație domnul Robert Licu care este în proces de obținere a licenței master coach. Bogdan Burcea va rămâne și antrenorul Craiovei. Contractul cu noul staf va fi până pe 31 decembrie, pentru că suntem într-un proces de calificare la Campionatul European, urmând ca după să facem ceea ce ne dorim cu toții, să avem un antrenor pentru un întreg ciclu olimpic”.

În altă ordine de idei, Federația Internațională de Handbal a anunțat, miercuri seară, că reprezentativa Coreei de Nord va fi înlocuită cu Kazahstan, la turneul preolimpic din Muntenegru, din luna martie, unde va evolua și echipa României. Coreea de Nord anunțase retragerea încă de săptămâna trecută. IHF a făcut anunțul la mai bine de o săptămână de când Coreea de Nord anunțase că nu va participa. Forul internațional nu a precizat nici motivele care au determinat alegerea reprezentativei Kazahstan în locul Coreei de Nord. Astfel, între 20-22 martie, în Muntenegru, echipa României va evolua, în ordine, cu Kazahstan (20 martie), cu Norvegia (21 martie) și cu Muntenegru (22 martie), pentru două calificante la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.