Sport

Binomul succesului: Halep – Cahill

Ziarul de Vrancea
10 iun 2018 745 vizualizări

Fără îndoială, rolul principal în transformarea Simonei Halep în șefa tenisului feminin mondial îl are antrenorul său, australianul Darren Cahill

Agenția Associated Press a arătat în materialul despre succesul Simonei Halep la Roland Garros că Darren Cahill este cel care a contribuit la schimbarea atitudinii româncei, când a amenințat-o că rupe colaborarea cu ea. De atunci, Simona Halep a devenit o altă jucătoare, mai puternică din punct de vedere psihic, mai bună.  "Simona Halep continuă să spună oricui o ascultă că e o jucătoare diferită, că era mai puternică din punct de vedere psihic. Și a avut dreptate. Când meciul s-a încheiat, Halep a lăsat să-i cadă racheta și și-a acoperit fața cu mâinile. Apoi, a urcat în tribune pentru o mare îmbățișare cu antrenorul ei, Darren Cahill. El a amenințat-o că nu va mai lucra cu ea, spunâdu-i că limbajul negativ al corpului și atitudinea negativă îi stau în cale. Probabil a avut dreptate, dar altceva este cert ", a notat AP. refeindu-se la incidentul care a avut loc, în martie 2017, la turneul de la Miami, când Simona Halep a avut un dialog tensionat cu antrenorul Darren Cahill la pauzele de "coaching" din timpul partidei cu Johanna Konta. Simona Halep a spus că a fost șocată de faptul că a fost aproape să-și piardă antrenorul în urma acelui incident și a recunoscut că i-a fost rușine de gestul ei.  “A fost supărat după Miami. Nu a fost cu mine, a fost acasă, eu am fost acasă. Mi-a spus că o să vorbim după Paris. Apoi i-a plăcut cum am jucat în FedCup, în ambele meciuri, apoi la Stuttgart. Când am terminat meciurile la Stuttgart, a spus că a văzut suficient și că e gata să revină. De fapt eu l-am întrebat dacă vrea să revină, înaintea turneului de la Madrid. Și a spus că da, pentru că am îmbunătățit multe și a văzut că într-adevăr am vrut să schimb lucrurile. Acum sunt fericită că pot fi pozitivă pe teren și că nu voi mai fi negativistă, cum am fost la Miami, pentru că nu mi-a plăcut atunci când am văzut înregistrarea. Mi-a fost rușine de ceea ce am făcut și sper că nu se va mai repeta", a declarat românca presei internaționale, în urmă cu un an.

Misteriosul psiholog este o femeie

De asemenea, Darren  au dezvăluit pentru prima oară numele psihologului sportiv care a contribuit la mentalul jucătoarei. Este vorba de Alexis Castorri, o americancă de 65 de ani din Florida, care a lucrat de-a lungul timpului cu mai mulți jucători de tenis, de golf și oameni de afaceri. Castorri a stat și în spatele primului trofeu de Grand Slam câștigat de britanicul Andy Murray, la US Open, în 2012. Murray a intrat în finala de la US Open de atunci după ce pierduse anterior de patru ori în ultimul act, la Australian Open, în 2010 și 2011, la Wimbledon, în 2012 și tot la Flushing Meadows, în 2008. Ea a lucrat prima dată cu Ivan Lendl, începând din ianuarie 1985. Lendl avea un titlu de GS, în 1984, dar după începerea colaborării cu Alexis Castorri a devenit și numărul 1 mondial. Castorri a pariat cu Lendl o mie de dolari că jucătorul avea să devină lider ATP și să câștige US Open încă din acel an, 1985, ceea ce s-a și întâmplat. Peste ani, Ivan Lendl a prezentat-o pe Castorri lui Andy Murray, care a cooptat-o și el în echipa lui, în februarie 2012, iar rezultatele au început să se vadă repede. Psihologul american a mai lucrat cu sud-africanul Kevin Anderson, finalist anul trecut la US Open. Cahill a declarat pentru The Guardian că munca Simonei Halep cu Alexis Catorri a fost "crucială" în dezvoltarea jucătoarei române, după eșecul de anul trecut, din finala de la Roland Garros, cu Jelena Ostapenko.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.